ModReq podaje błędne współrzędne

Zombie
vps, minecraft, pluginy, spigot
DoreK
DoreK α-tester v3

Witam. Spotkałem się z dość dziwnym problemem po reinstalacji VPS'a (wcześniej go nie było). Gdy gracz wysyła zgłoszenie, to plugin podaje dziwne współrzędne zgłoszenia: undefined X jest poprawne, Y w ogóle się nie zgadza (520 tys kratek w górę? :man_facepalming:) a w Z pojawia się poprawne Y. Sprawdziłem też na innym serwerze (testowym) i występuje to samo - mapa całkowicie inna, silnik też (zaktualizowany do najnowszego, paperspigot) i brak innych pluginów. Przed reinstalacją VPS wszystko było jak należy. Dodam że posiadam zmodyfikowany plugin tak by działał pod 1.12 ale nie było z nim nic złego.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Debuguj :thinking:

DoreK
DoreK α-tester v3

Ciekawe jak, skoro w configu ni mo żadnej opcji dot. debugowania :thinking:

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Z niczego ci się te wartości nie biorą. :man_shrugging: https://www.jetbrains.com/help/idea/debugging-your-first-java-application.html

DoreK
DoreK α-tester v3

Chyba źle się zrozumieliśmy. Nie posiadam source tego pluginu, nie jestem jego autorem, a błędne współrzędne nie pojawiały się przed reinstalacją VPS, a plugin jest cały czas ten sam.

MentosPL
MentosPL

Napisał bym na twoim miejscu issue na githubie pluginu, bądź zgłosił na discordzie, o ile takowy mają :kappa:

DoreK
DoreK α-tester v3

Plugin jest przecież porzucony.

MentosPL
MentosPL

aktualizuj może jave? wersja systemu jest ta sama co wcześniej? musiałeś coś przeoczyć.

DoreK
DoreK α-tester v3

Wersja systemu jest ta sama, java najnowsza. Nawet silnik MC ten sam. Podejrzewałem że to kwestia tego że użyta jest najnowsza wersja javy, bo wydawało mi się że przed reinstalacją była starsza, ale jednak się myliłem bo robiłem tam update wszystkiego.

MentosPL
MentosPL

plugin jest/był podpięty pod jakaś baze danych? próbowałeś resetować config?

DoreK
DoreK α-tester v3

Prosiłbym o przeczytanie mojego tematu ponownie:

DoreK:

Sprawdziłem też na innym serwerze (testowym) i występuje to samo - mapa całkowicie inna, silnik też (zaktualizowany do najnowszego, paperspigot) i brak innych pluginów. Nie wspomniałem co prawda że usuwałem config (w którym są tylko rzeczy dot. wiadomości) i plik .db (gdzie plugin zbiera zgłoszenia), a jaki ma to związek z bazą danych? Nie jest podpięty i nie był ;P

MentosPL
MentosPL

podaj wersję paperspigota ;V temat jak najbardziej przeczytałem dokładnie i ze zrozumieniem, więc nie wiem gdzie widzisz problem.

Zadałem pytania na które nie dałeś odpowiedzi w głównym poście.

DoreK
DoreK α-tester v3

Nie zabijcie mnie za brak aktualizacji 😂 image|639x81 Na testowym natomiast uruchomiona była wersja b1320 /edit: Dopiero teraz zauważyłem błąd w konsoli: image|690x198

MentosPL
MentosPL

Ta wersja ma prawie miesiąc której używasz xD Daj znać czy aktualizacja rozwiązała problem 😃

DoreK
DoreK α-tester v3

DoreK:

Sprawdziłem też na innym serwerze (testowym) i występuje to samo - mapa całkowicie inna, silnik też (zaktualizowany do najnowszego, paperspigot) i brak innych pluginów. :man_facepalming: :man_facepalming: :man_facepalming:

MentosPL
MentosPL

Pobierając stąd, mam pewność że mam najnowszego builda:

https://ci.destroystokyo.com/job/Paper/1320/

odpalasz Paperclipa, a on pobiera do folderu cache najnowszego paperspigota, i nie musisz nic zmieniać, za każdym razem odpalając paperclipa odpali się pobrany paperspigot.

DoreK
DoreK α-tester v3

a co ma twój post do tematu? :thinking: pobierając stamtąd zawsze mi crashował serwer, za chulere ni wiem czemu, pobierając z yivesmirror mam wszystko gut, sprawa dotyczy pluginu a nie silnika

MentosPL
MentosPL

To że plugin raczej nie działał nieprawidłowo sam z siebie, tylko bo miałeś nieaktualny silnik. wszystko jest ze sobą powiązane. Ja tylko doradziłem skąd pobierzesz najnowszą wersję, bo niby skąd miałem wiedzieć, że paperclip ci się crashował.

Aktualizacja silnika pomogła z pluginem?

DoreK
DoreK α-tester v3

Zacytuję ponownie :woman_facepalming:

DoreK:

Sprawdziłem też na innym serwerze (testowym) i występuje to samo - mapa całkowicie inna, silnik też (zaktualizowany do najnowszego, paperspigot) i brak innych pluginów.

DoreK:

Na testowym natomiast uruchomiona była wersja b1320

Weź pod uwagę też, że na tej wersji silnika co jest na serwerze głównym (tej starszej) wszystko wcześniej działało.

MentosPL
MentosPL

Chaotycznie odpowiadasz na moje pytania, prosiłem cię o podanie twojej wersji paperspigota a nie cytowanie swoich wypowiedzi.

DoreK
DoreK α-tester v3

No to podałem, w czym problem?

MentosPL
MentosPL

masz nieaktualny silnik, (z przed prawie miesiąca) aktualizuj.

Spróbował bym usunać plugin i przesłać go jeszcze raz (upewnić się że plik nie uległ uszkodzeniu).

Jeśli żadna z tych 2 opcji nie pomoże to moje pomysły się kończą.

Ew. możesz doinstalować Java JDK.

DoreK
DoreK α-tester v3

MentosPL:

masz nieaktualny silnik, (z przed prawie miesiąca) aktualizuj. nie skomentuję :kappa: MentosPL:

Spróbował bym usunać plugin i przesłać go jeszcze raz (upewnić się że plik nie uległ uszkodzeniu). próbowałem, nic

MentosPL
MentosPL

image|690x461

Również nie skomentuję :kappa:

Nie dajesz sobie pomóc.

• możesz doinstalować Java JDK
DoreK
DoreK α-tester v3

Bo ile razy trzeba mówić, że na serwerze testowym jest zainstalowana wersja b1320 i na nim również problem występuje? Co do javy to teraz zauważyłem pewną rzecz. Mam aktualnie javę od OpenJDK: image|613x87 A wcześniej miałem pewnie od Oracle. Może to jest winowajca? Zaraz zobaczę z tym jdk

MentosPL
MentosPL

Jest to możliwe.

DoreK
DoreK α-tester v3

Co do JDK to jest: image|613x122

MentosPL
MentosPL

tylko że od opena, a nie od Oralce ( ͡° ͜ʖ ͡°)