MortisRPG

Zombie
współpraca-zamknięte
Kaktus
Kaktus

Nazwa projektu: MortisRPG.

Cel: W naszym zamyśle figuruje wizja stworzenia unikalnego serwera fantasy, który zrzeszy pod swoją banderą graczy RP oraz RPG.

Co udało nam się zrobić: Prace nad samym serwerem rozpoczęły się cztery miesiące temu. Przez ten czas udało nam się doprowadzić do następujących efektów: [prace nad niektórymi systemami nadal trwają]

Całkowicie autorskie lore, stworzone i zbalansowane przez naszych LoreMasterów.

Krótkie wprowadzenie do fabuły [całość znajdziecie na forum]:

1000 lat temu na Anne nie istniały królestwa ludzi. Nie istniała żadna zorganizowana forma ich życia, gdyż byli rasą podległą w Dominium Pani. Mortis, bo tak nazywała się owiana legendą władczyni demonów, panowała nad ziemiami Anne od czasów tak zamierzchłych, iż historia nie mówi nam nawet skąd przybyła, ani w jaki sposób pokonała i zniewoliła rasę ludzką. Wiadomo jednak, iż pojawił się legendarny Heros o imieniu Ain Den, smoczy rycerz, który zjednoczył buntowników pod jednym sztandarem i poprowadził ku zwycięstwu w wielkiej Wojnie Wyzwolenia. Według legend przebił mieczem serce Mortis, a następnie wyrwał je z jej piersi i zionął na nie ogniem, trawiąc je smoczymi płomieniami. Według legend. Od tamtej pory po demonach nie było śladu. Wypędzeni do swojego Piekielnego Wymiaru nie ważyli się postawić nogi na Anne, a ludzie zaczęli budować królestwa, które opływały w bogactwa i splendor. Odkryli również pozostałe po demonach rytualne księgi i runy, które pozwoliły im zagłębić się w tajniki magii. Przeminęła Era Ciemności, a nastała Era Wolnych Ludzi, podczas to której powstały trzy największe miasta na Anne - Korberg, Bad Abiz oraz Stergen. Widząc jak rasa ludzi podźwignęła się z kolan, do Anne przybywać zaczęły rasy z dalekich krain, które wcześniej biernie przyglądały się rządom demonów, bojąc się ich potęgi. Elfowie z wschodnich puszczy Sae Cantha, potężni nieumarli z Niezbadanych Ziem, czy nawet archaniołowie, zesłani na Anne przez Wszechpotężnego. Przez wiele setek lat trwał pokój, który pozwolił zbudować silny sojusz ludzkich królestw, przez który ludzie stopniowo zapominali o czającym się zagrożeniu, a sztuka wojenna stała się pogardzanym przeżytkiem w kraju artystów, inżynierów i innych wielkich umysłów. Do czasu... Czasu, gdy okazało się, że Ain Den nigdy nie przebił jej serca. Wszystko było pułapką, a on sam został wciągnięty przez Mortis do portalu. Jej ostatnie słowa miały brzmieć: Nasze dzieci będą potężne jak bogowie... Wtedy tu wrócimy.

System mobów, ich tworzenia ustawienia ich miejsc odrodzenia oraz konfiguracji i zarządzania ich ‘flagami’ (specjalne umiejętności)

Intuicyjny Interfejs Graficzny Użytkownika (GUI), dzięki któremu można przypisać pod odpowiednie sloty swoje umiejętności. + Zaimplementowane w grze statystyki postaci i system ich rozwoju.

pobrane|346x284 pobrane (1)|351x193

Modele pasujące do naszych preferencji

np. unknown (1)|553x486 unknown_1|553x486 unknown (2)|553x486 unknown (3)|569x500

System automatycznego generowania broni, zbroi oraz reszty ekwipunku (ekwipunek ma losowe statystyki)

pobrane (3)|288x248

Aż 7 grywalnych klas postaci

https://imgur.com/a/NaWbX

W pełni stworzone przez nas ciekawe umiejętności dopasowane do klas postaci System wizualnych cooldownów Opisany system tworzenia i rozwoju bractw, jedyny w swoim rodzaju system tworzenia ich i rozrostu Spore community Stały pasek umiejętności System wierzchowców Dungeony posiadające wiele trybów rozgrywki Machiny wojenne System indywidualnego i drużynowego zdobywania punktów doświadczenia Mapa 4000 × 4000 z klimatycznymi budowlami.

undefined undefined undefined undefined

Plany: Zamierzamy stworzyć serwer, który będzie stale przyciągał graczy swoimi nowościami na scenie minecraftowego RPG. Aktualnie dokańczamy system umiejętności, mapę - później w planach zostanie dana możliwość testerom wypróbowania każdej z klas postaci w celu ich zbalansowania [buffy i nerfy nadal będą podczas rozgrywki wdrażane w razie potrzeby] Chcemy dodać masę ciekawostek fabularnych, które gracz będzie mógł ciągle napotkać w krainie Anne oraz dzięki temu - rozwijać naszą społeczność graczy. W planach jest ulepszenie forum, wprowadzenie systemów, które będą zatrzymywać gracza na serwerze w przerwie od zdobywania doświadczenia i robienia questów. I wiele innych rzeczy, które będą nam przychodzić do głowy w czasie prac. ;)

Osoby/organizacje biorące udział (linki): Założycielem serwera i programistą jest Kaktus, a za fabułę, RolePlay, karty postaci i modele na serwerze odpowiada Godu. Balans, wyłapywanie bugów podlega w głównej mierze Jaeherysowi i Vadowi, Nieogarowi [tak naprawdę jest ogarnięty!] oraz w późniejszym czasie oczywiście nasi ochotniczy gracze. Głównym architektem jest Alizard - pozostali budowniczowie to Valturi, wojtas, Ar0Gant. Za marketing, czy napisanie tej propozycji współpracy odpowiada Anty i CptWhite. Graficy to Jacek, (olasmo) i haraszo.

Fanpage organizacji z którą współpracujemy: https://www.facebook.com/foundryproject/

Z ekipą serwera można skontaktować się poprzez Discorda, forum i ts3, z którym współpracujemy: https://discord.gg/fk2MWBz https://www.mortisrpg.pl [spokojnie, bedzie o wiele lepsze] ts.mortisrpg.pl (We współpracy z AvironTS)

Creditsy: Tereny 4x4k zostały stworzone przez gracza LemonFox.

Osoby/organizacje, które może wezmą udział (linki): Aktualnie trwa stała rekrutacja na budowniczych i grafików - szukamy osób, które mają czas i chęci na budowanie non-profit na naszym serwerze. Należy wcześniej wysłać do mnie na Discordzie przykładowe prace. W dalekiej przyszłości możliwe, że będzie rekrutacja na inne stanowiska. Zamierzamy również współpracować z YouTuberami w celu zareklamowania serwera.

Usługi z lvlup.pro których potrzebuję, aby zrealizować swój cel wraz z parametrami: Na czas pracy nad serwerem będzie nam potrzebny VPS KVM Game Pro z pamięcią 4 GB RAM. W przyszłości możliwe jest zwiększenie parametrów przy starcie serwera.

Co mogę zaoferować w zamian: Dodanie bannera reklamującego lvlup.pro w grze w formie obrazu na spawnie. Umieszczenie logo hostingu w bannerach na forum. Umieszczenie logo/banera/linków na fanpage naszego partnera Stowarzyszenia Gry i Fantastyka https://www.facebook.com/foundryproject/ Sumienne wywiązywanie się ze współpracy i stworzenie stabilnego serwera, który Was nie zawiedzie.

Dlaczego ten projekt jest unikalny? Opisz: MortisRPG to niekonwencjonalny projekt, który dostarczy dobre wrażenia graczom dzięki swojej fabule, ekonomii i rozgrywce i reszcie systemów. W przeciwieństwie do zagranicznych serwerów RPG nie stawiamy w głównej mierze na PvE, lecz na PvP - to właśnie rywalizacja napędza i pobudza graczy do gry. Bitwy dostarczą niezapomnianych wrażeń, ponieważ na naszym serwerze występuje 7 znacznie różniących się od siebie klas, a umiejętności wraz z towarzyszącymi im efektami cząsteczkowymi jest aż 111. Niemożliwe jest stanięcie przeciwko innemu graczowi, który miałby identyczną postać. Różnorodność postaci graczy zapewniają statystyki, bonusy w ekwipunku drzewko rozwoju postaci, ograniczenie do wybrania 6 skilli na pasku i ilość klas. Wszystko po to, aby play-style każdego gracza był unikatowy! Gracze są łatwo rozróżniani dzięki skinom do poszczególnych klas postaci. Warte wspomnienia są również autorskie modele każdej pojedynczej broni. Każda klasa ma swoje wady i zalety, jednak połączone ze sobą wzajemnie się dopełniają, dzięki czemu synergia i współpraca z sojusznikami daje więcej zabawy niż normalnie.

W kwestii PvE nie pozostajemy jednak obojętni - moby mają unikatowe umiejętności i losowe [w pewnych widełkach] statystyki szybkości czy częstotliwości ataków. Potwory nie będą atakowały jak głupie cel z przodu, którym zazwyczaj jest tank. Skupią się na graczu, który zadaje np. najwięcej obrażeń, a zadaniem tanka dzięki jego predyspozycjom jest uniemożliwienie im tego. Istnieją odskocznie od expienia w postaci różnych dungeonów, gdzie nieraz trzeba będzie podjąć współpracę, aby pokonać trudniejszego przeciwnika. Będą również prowadzone eventy w postaci ataków potężnych bossów na miasta, a całość takich wydarzeń zostanie oczywiście opleciona fabułą.

Jeśli chodzi o ekonomię to oprócz tradycyjnego sprzedawania przedmiotów u graczy, zarabiania różnej liczby dukatów w zależności od trudności zadania i majętności NPC i sprzedawania im przedmiotów, dodajemy takie rozwiązania jak składanie dropniętych przedmiotów w (nazwa tego czegoś), przez co mamy szansę na uzyskanie lepszego przedmiotu. Przewidujemy, że na serwerze dużo frajdy sprawi system karawany i cała otoczka wokół niej. Gracz będzie mógł raz dziennie przewozić towar ze zbalansowaną prędkością między miastami. Podczas tego wszystkiego inni gracze mogą nam zabrać postawiony dobytek. Tak samo, jak moby, które będą o wiele agresywniejsze podczas tej całej przygody. Za udany przewóz gracz zostanie odpowiednio nagrodzony. Inflacja będzie zwalczana dzięki drogim ulepszeniom w systemie bractw (w tym machinom wojennym), zawyżonym cenom przedmiotów u merchantów, podatkom wiążących się z zakwaterowaniem w mieście i stałemu.

Serwer posiada elementy RP - można robić własne karty postaci (dać url do kart postaci na forum), wpływać bezpośrednio na dalszą rozgrywkę fabularną pod kontrolą Lore-Masterów i wedle kanonu.

Itemshop będzie skonstruowany tak, aby nie dawał przewagi nad innymi graczami. Stawiamy na efekty wizualne. Dbamy o graczy i jesteśmy otwarci na propozycje. Nie pozostajemy na starszych wersjach gry - działamy zawsze na najnowszej.

Zapraszamy do dyskusji i zadawania pytań. ;)

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Ja chce to, Panie Michał daj pan :kappa:

IceMelt
IceMelt

Jedno wielkie wow 😄 Serwer prezentuje się bardzo oryginalnie, i naprawdę świetnie - widać że staracie się go dopracować jak najlepiej się da 😄

Jestem na Tak, życzę powodzenia! :slight_smile:

DoreK
DoreK α-tester v3

Również jestem na tak. Porządna, ogromna wręcz prezentacja, która pokazuje wszystko w jak najlepszym świetle :)

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

KVM 4gb? :O SSL na stronie? :O Bierzmy ich! 😂 Tak

Patbox
Patbox

Projekt ciekawy. Czekamy teraz na SystemZ PS: Na jaką wersję jest to tworzone?

Kaktus
Kaktus

Na najnowszej. Planujemy również jak najszybciej przejść na 1.13, gdy tylko wyjdzie.

Patbox
Patbox

No i to rozumiem, a nie jakieś zacofane 1.8 😃

bopke

image|574x500

DoreK
DoreK α-tester v3

Chwila, @Kaktus... ten z YouTube? :o

Kaktus
Kaktus

Że ktoś jeszcze o mnie pamięta. xD

anon10657637
anon10657637

Znam, pracowałem z kolegą, wiem na co go stać - tak. Powodzenia! 😃

MichQ
MichQ

WOW...

Na TAK

Bartoszkas
Bartoszkas

Zdecydowanie na TAK.

PS mogę być testerem? :slight_smile:

CptWhite
CptWhite

Prawdopodobnie za jakiś czas odpalimy rekrutację na kilku testerów

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Napisałem PM ze szczegółami do @Kaktus Czekam na możliwość przydzielenia zasobów projektowi.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Zasoby przydzielone, czekamy na efekty ;)

Kaktus
Kaktus

Wraz z całą ekipą dziękujemy! :D Aktualnie pracujemy nad paroma rzeczami, więc w najbliższym czasie pewnie pojawi się jakiś news tutaj i na naszym discordzie.

Kaktus
Kaktus

mortisupdate|690x258

News #1 Jako pierwszy 'news' będzie on trochę mniejszy, z racji, że niedawno w prezentacji zamieściliśmy wiele informacji, aczkolwiek od tamtego czasu trochę już przybyło! Przychodzę dziś do Was z dwoma modelami autorstwa naszego uzdolnionego modelarza Goda do obecnie prawie skończonych systemów, zaraz pod nimi umieszczę krótki opis jakie jest ich przeznaczenie. 😃

unknown (6)|690x429 unknown (5)|569x500

1) Katapulta - jedna z machin wojennych, które będą użytkowane w bractwach (gildiach), w planach są ogromne bitwy, oblężenia zamków i wiele innych. Zastosowanie tego wynalazku jak można się domyślać jest proste - gracz korzystając z niej, ustawia rotację, wysokość i wystrzeliwuje pocisk w mury wroga. [Gdy tylko techniczna strona będzie gotowa w 100%, wrzucę gifa w newsach z działaniem praktycznym]

2) Karawana - jest to nic innego jak wagon, w którym możemy przewozić towary między miastami, by zarobić pieniądze. Jest to ryzykowna robota, ponieważ podczas każdego przewozu mogą na nas napaść inni gracze i wszystko zabrać. Najlepiej jest więc przewozić cenne rzeczy wraz z eskortą. :roll_eyes:

Będę starał się w miarę regularnie wrzucać takie "newsy", czy to techniczne, czy graficzne - ważny jest ukazany postęp! :D Stay tuned.

kacper_o
kacper_o

WOW moja to lubić

Kaktus
Kaktus

mortisupdate|690x258

News #2 Czas na kolejne nowości! W dzisiejszym newsie pokażę Wam parę nowości z różnych kategorii! Nie owijając w bawełnę zaczynamy!

1) Balista - gotowy jest kolejny model machiny wojennej, tym razem bardziej defensywny! Model testowaliśmy już w grze - wygląda super, aczkolwiek mechanika jest wciąż w trakcie tworzenia. Poniżej załączam screen.

Screenshot_1206|626x429

2) Kolejne modele broni - jako, iż planujemy mieć około 100 nowych modeli broni, praktycznie codziennie powstaje jakaś broń, również załączam parę fajnych screenów. :D

undefined unknown|94x500 unknown|150x500

3) System mobów - ostatnimi czasy dokańczałem szczególiki w systemie związanym z potworkami. Są już w pełni gotowe i nasza ekipa powoli tworzy je, rozstawia po mapie i testuje. Pisząc "w pełni" mam na myśli również obsługę naszych autorskich customowych modeli! Poniżej załączam przykład.

undefined

4) System tworzenia postaci - na początku serwer miał zamysł, że gracz może mieć jedną postać, od kiedy się to zmieniło stworzony został kreator postaci polegający na pakietach. Gracz wchodząc do kreatora postaci, wybiera za pomocą kółka myszki wszelkie warianty tworzonej postaci, zatwierdzając swój wybór shiftem (Dostaje wtedy instrukcje co dalej i przechodzi do kolejnego kroku). Jest to w miarę intuicyjny system i pozwala już z jego poziomu zobaczyć jak klasa/rasa będzie wyglądać w grze. (skiny)

Screenshot_1207|690x386 Screenshot_1208|690x386

Jest jeszcze również wiele postępu na mapie, ale na to poświęcę całego osobnego newsa. 😃 Stay tuned! :>

Xepio
Xepio Pionier

Uuuu Ktoś nam robi konkurencje.. Będzie trzeba jakiś sabotaż przeprowadzić ;D A tak na serio, bardzo fajnie że rozwijacie serwer opiewający się na rozgrywce RPG ;D Czyżby miałby wystartować w Polsce 2 Serwery RPG, które dorównują lub przewyższają te za granicy ? Mam nadzieję ze tak :D

Także jestem ciekaw 2 rzeczy jak na tą chwilę :P Innych lokacji, Jakieś miasta, wsie czy też większe budowle, jak one wyglądają :P oraz czy modele tych broni nie były czasem wykonywane w BD Craft / Cubik Studio ?:P

Kaktus
Kaktus

W kolejnym newsie pokażemy parę lokacji. :D A co do modeli - wykonujemy je w programie Blockbench.

Kaktus
Kaktus

mortisupdate|690x258

News #3 Kolejne nowości, tym razem więcej mapy, ale również cząstka strony technicznej. 😃

1) Parę screenów mapy - poniżej wrzucam kilka screenów poglądowych co się działo ostatnimi czasy, screeny te to już gotowe miejsca, poza nimi postępy cały czas rosną, większe lokalizacje są dalej w budowie, mimo to w międzyczasie powstaje wiele nowości. :>

undefined undefined undefined undefined undefined undefined undefined

2) GUI EQ - dorzucam jeszcze screena z działającego już w pełni GUI ekwipunku gracza. 😃 GUI wciąż jest w trakcie rozwijania, dlatego jest trochę "gołe".

Screenshot_1219|349x274

Od tego newsa będzie trochę przerwa od większych nowinek technicznych, ponieważ piszę za miesiąc maturę i jestem w trakcie przygotowań, ale raczej na 80% ekipa będzie coś wrzucać typu postępy z mapy i modele. Stay tuned! 😊

PS https://discord.gg/e9Gde -> zapraszamy na discorda, kto chętny. :rofl:

hej0ss
hej0ss

Serwer zapowiada się super, szczególnie nowe modele broni czy w ogóle machiny wojenne. Takie coś przyciągnie ludzi, bo to coś czego normalnie nie ma.

PS. Szkoda, że kanał umarł.

Vylence
Vylence

Zaproszenie wam wygasło @Kaktus

Kaktus
Kaktus

https://discord.gg/drAMa -> to powinno działać.

Vylence
Vylence

http://prntscr.com/j6fqiz Może po prostu jakimś cudem mam tam bana? `Vylence#1337

bvcz
bvcz

chyba nie masz bana, bo nigdy mnie tam nie było a też wygaśnitediscord|281x500

happi
happi

To samo, undefined

Kaktus
Kaktus

Dziwne, chyba to jakiś bug ze strony discorda, nie wiem o co chodzi. Tu jest stare zaproszenie wieczne, które powinno działać: https://discordapp.com/invite/5ArkkV3 .

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

No i to działa :D

CptWhite
CptWhite

mortis baner|690x258 News #4 Nowości, nowości i jeszcze raz nowości.

1) Screeny mapy - kolejne poglądowe zdjęcia lokacji tworzonych przez naszych budowniczych. 52|690x439 17|690x439 12|690x439 16|690x439

2) Projekty modeli - projekty ukazują portal oraz dobrego towarzysza aniołka

undefined undefined

Discord: https://discordapp.com/invite/5ArkkV3

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

W czym tworzycie modele? :thinking: Przyznam że zawsze byłem do tyłu z grafiką 3D

Kaktus
Kaktus

Darmowy program - Blockbench.

Kaktus
Kaktus

Matury powoli mi się już kończą, niebawem wznawiamy ostro pracę nad serwerem. =D

Kaktus
Kaktus

mortisupdate|690x258

News #5 Parę nowych rzeczy. :3

1) Główne miasto (Korberg) jest już na granicy ukończenia, ostatnimi czasy został mocno rozbudowany port. Załączam dwa screeny z danej lokacji.

55|690x371 07|690x371

2) Wirtualne EQ jest już w pełni sprawne - Ostatnimi czasy dużo siedziałem nad bugami, dopieszczałem prawie gotowe rzeczy, tak też - EQ, aktualnie jest ono pozbawione błędów i w pełni działa zakładanie/ściągnie ekwipunku.

Screenshot_1230|369x412

Reszta zmian to zmiany niewidoczne dla gracza, głównie optymalizacja, usuwanie błędów. W ostatnim czasie także poważniej zajęliśmy się balansem rozgrywki, by gra już od samego początku była sprawiedliwa dla każdej klasy. Tak też postanowiliśmy, że wystartujemy z 4 klasami, by łatwiej nam było wszystko zbalansować, dodając co jakiś czas kolejną, aż w końcu do 7 klas, które są planowane. Więcej zmian niebawem! Stay tuned. :D

hej0ss
hej0ss

Powiedziałbym, że teksturepack jest strasznie znajomy...

Kaktus
Kaktus

Klasyka RPG, Conquest. :D

Kaktus
Kaktus

mortisupdate|690x258

News #6 Prace trwają cały czas, ostatnimi czasy nawet dołączyło parę nowych osób do pomocy przy projekcie, poniżej wrzucę parę małych zmian. :D

1) Trochę nowych miejsc - Są to mniejsze miejsca na mapie, aczkolwiek ze swoją historią. 😃

2018-06-03_17|690x387 48|690x387 2018-06-03_17|690x387

2) Modele - Kolejna dawka modeli. 😃

Screenshot_1237|330x259 Screenshot_1236|317x258 Screenshot_1235|243x262 Screenshot_1234|291x243

(Jest ich o wiele więcej, ale nie mam jak wszystkich pokazać)

3) Strona techniczna - Po stronie technicznej zostały aktualnie ukończone skille i atrybuty klasy 'WIdmo', dokańczane są 3 pozostałe klasy wymagane na start serwera. Dodatkowo trwają pracę nad udoskonaleniem systemu ekwipunku.

Więcej wieści niebawem! :D

Kaktus
Kaktus

mortisupdate|690x258

News #7 Prace trwają w najlepsze!

1) Mapa - Świat rozbudowuje się wciąż bardzo sprawnie. :> Niestety wrzucam tylko 2 screeny, bo gdy robię tego newsa budowniczy są offline, a ja nie pamiętam co dokładnie ostatnio robili - dorzucę na dniach parę screenów.

undefined undefined

2) Strona techniczna - Od strony technicznej sporo poszło do przodu, mamy prawie ukończony rozbudowany system questów, dodane zostały 122 skiny do gry, które dostosowują się do postaci zależnie od poziomu, klasy oraz rasy. Zrobiony został nowy, lepszy system broni, by ułatwić balans rozgrywki, wiele nowych skilli również zostało zaimplementowanych i jak zawsze - usunięto sporo bugów. 😃

3) Modele - Wrzucam poniżej parę nowych modeli.

undefined undefined undefined uczek|150x500 mieczyk|78x500

Stay tuned!

Kaktus
Kaktus

Poszukujemy budowniczych do pomocy przy projekcie!

Kaktus
Kaktus

mortisupdate|690x258

News #8 Chwilowo prace na mapie są wstrzymane z powodu wyjazdu paru budowniczych wliczając naszego głównego architekta. ALE! Strona techniczna jak i każda inna cały czas są w ruchu. Przedstawię poniżej trochę nowości. 😃

1) Modele - Tutaj praca idzie bardzo dobrze, co chwile praktycznie mamy nowe modele dzięki naszemu "modelarzowi" Godowi! :>

latajacydywan|469x177 mieczczarny|569x500 undefined undefined

2) System Bractw - są już gotowe podstawy jednego z najbardziej rozplanowanych systemów u nas! System potocznie "gildyjny" jest już po części gotowy, będę informował o dalszych postępach w nowszych njusach. 😊

3) System Questów - poświęciłem godziny, by stworzyć nasz autorski system Questów - i oto jest! System jest bardzo prosty w użytku zarówno dla graczy jak i QuestMakerów. Standardowo, by rozmawiać z NPC klikamy na niego PPM, po czym gdy ujrzymy dialog klikamy na czacie w odpowiadającą nam odpowiedź. Postępy w Questach możemy ujrzeć w naszym menu postaci w zakładce "Questy". Screenshot_1243|649x126 Screenshot_1244|598x266

Poza tym zostały dodane rzeczy typu nowe skille, ikonki i takie mniejsze rzeczy, mogę podrzucić nawet jeden taki o screen z listy skilli na jednej z moich postaci. 😃

Screenshot_1242|379x224

Widzimy się w kolejnych newsach! ☀️

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Poprosiliśmy zespół o wykonanie małego demka do 22.09.2018. Społeczność forum jasno dała do zrozumienia czego oczekuje od projektów pod banderą LVL UP - prezentacji postępu. Nie lubię "sapać", bo dobrze wiem jak wygląda proces twórczy (często nie wygląda), jednak deadline jest konieczny do wykonania jakiejkolwiek pracy. Przynajmniej ja tak mam.

Dodam to co napisałam już @Kaktus - to nie ma być wypolerowana mapa z gotowym wszystkim. Zdaję sobie sprawę, że serwera RPG nie da się zrobić od razu całego, także sądzę że społeczność będzie zadowolna z jakiejś małej lokacji na start :slight_smile:

boleknowak
boleknowak Pionier

o panie... najgorsze teraz to czekanie na wykonanie. Serio, nie mogę się doczekać aż serwer będzie gotowy do gry.

@Kaktus ja też Cię pamiętam z YT, dalej czekam na nowe kawałki i streamy 😦

Kaktus
Kaktus

Youtube się przejadł. xD

DoreK
DoreK α-tester v3

Kaktus:

Youtube się przejadł. xD //offtopic Wcale nie, również wnoszę o dalszą aktywność!

anon10657637
anon10657637

DoreK:

Wcale nie, również wnoszę o dalszą aktywność!

boleknowak:

ja też Cię pamiętam z YT, dalej czekam na nowe kawałki i streamy

Wnoście wnoście, ale wpierw dajcie mu Mortisa skończyć!

Meretti
Meretti

Live z tworzenia Mortisa były by ciekawe 😌

boleknowak
boleknowak Pionier

ja to np. chciałbym usłyszeć na serwerze klimatyczną muzyczkę stworzoną przez @Kaktus, którą zrobiłby na streamie 😛

Kaktus
Kaktus

https://forum.lvlup.pro/uploads/default/optimized/2X/5/5a37347a5319bf6958cdbfa4ce9b19429dc51b1e_1_690x258.png

News #9 Witajcie! :) Od ostatniego newsa wiele rzeczy na naszym serwerze zostało dodanych. W dzisiejszej gazetce chcielibyśmy pokazać Wam najnowsze wieści z ostatnich paru tygodni!

1) Halo halo, co w zębatce piszczy? 🤔

W ostatnim czasie na serwer zostało wprowadzone wiele technicznych rzeczy. Zaimplementowaliśmy w pełni działającą mechanikę maszyn wojennych, dodaliśmy wiele nowych skilli, a nawet dokończyliśmy pod nie grafiki! Każda grafika ma swój unikalny wzór skill'a. Screenshot_435|390x217

Zamówiliśmy również usługi brygady straszącej - uważajcie! Wiele nowych potworów czeka na Was, aby tylko zdobyć Wasze nędzne mięso! 💀 Oprócz tego - opracowaliśmy system intuicyjnego tworzenia przedmiotów! Tworzenie itemów bez niego nie było by takie szybkie, jak teraz! Screenshot_436|507x288

Stworzony został także rozbudowany system dropów, każdy customowy potwór posiada własny szablon łupów. A łup, który z niego wyleci może podnieść jedynie gracz, który go zdobył. Dodaliśmy także balans ekwipunku, oraz dopieściliśmy system broni. Screenshot_437|286x328

2) Miejsca na mapie

Od ostatniego czasu na naszej mapie wiele się zmieniło. Kilka budynków wyburzyliśmy, a kilka zbudowaliśmy, i na nowo wyposażyliśmy! Oto kilka zdjęć z budowli:

https://imgur.com/a/4dcWxaj

3) Modele

Na serwerze wprowadziliśmy wiele różnorakich modeli! Mamy nadzieję, że spodobają się Wam 🎉 Oto one: https://imgur.com/a/MvUA2m5

4) Strona internetowa

Na naszej stronie niewiele się zmieniło. Porzucony został temat tworzenia naszego portalu na WordPressie - zmieniliśmy owy silnik na dość popularnego CMS'a - Symfony.

I to tyle, jeśli chodzi o te kolejne wydanie Mortisowego newsa! 🔥 Pamiętajcie, że pierwsze demo serwera MortisRPG rusza już 22 września! Zapraszamy do wzięcia udziału 😄

Wstępnie program dema wygląda tak: Dzień 1 -> Początkowe tereny, poznanie wszystkich podstawowych systemów (bronie, moby, questy itp), przedział poziomowy 1-10 (By nie odkrywać za dużo rozgrywki przed wersją oficjalną), który swoją drogą jest mimo wszystko już mocno rozbudowany. Dzień 2 -> Zapoznanie z systemem skilli, pvp, statystyk. Nauka walki za pomocą nich i wszystko co z tym związane, zapisy na turniej PvP. Dzień 3 -> Turniej PvP, gracz, który wygra otrzyma na start parę benefitów.

A tymczasem - do zobaczenia wkrótce! 😶

Fikovsky
Fikovsky

Demo dzień po moich urodzinach, można liczyć na jakieś benefity z tego tytułu? :kappa:

Kaktus
Kaktus

Aż tak dobrze to ni ma. >:D

iAnty
iAnty

Dam Ci fory w PvP. ~ Zapraszamy do zadawania pytań na Discordzie. =) @bopke - zaraz się edytuje, tymczasowo: https://discord.gg/UGPVr4

SP24
SP24

Nie mogę doczekać się dema. Trzymam kciuki!

bopke

Link do discorda w głównym poście nie działa :(

Kaktus
Kaktus
riko.dev
riko.dev Moderator Freebies

Czekam na pierwsze demo, serwer zapowiada się naprawdę dobrze. :slight_smile:

Kaktus
Kaktus

https://youtu.be/79XSgVDiD-o

Dużo pisaliśmy o machinach wojennych, tak działa jedna z nich.

Kaktus
Kaktus

Nowy film od nas! 😃 https://youtu.be/ERXNC1iwWA8

Kaczuc
Kaczuc

Nie mogę się doczekać wspaniała robota :)

Kaktus
Kaktus

Demo już jutro o 16:45. IP będzie załączone jutro w tym samym temacie. Zapraszamy na discorda na kanał #info, gdzie podane są pełne informacje dot. dema. https://discord.gg/tMDeMpV

Kaktus
Kaktus

Dorzucamy przydatny poradnik przed demo!

https://youtu.be/EMsDkUfuuQA

Kaktus
Kaktus

IP: demo.mortisrpg.pl Wersja: 1.12.x 22.09.2018 16:45 -> 24.09.2018 24:00 Ostatecznie zrezygnowaliśmy z planu demo i zostawiamy początkową rozgrywkę wraz z instancją tytana do testowania. 😃 Sama ona zajmie sporo czasu.

DoreK
DoreK α-tester v3

Serio, mając premium muszę się rejestrować? image|560x31 i... image|329x253 mi to wygląda na brak wsparcia dla premium - trochę słabo.

Po zarejestrowaniu się muszę dodatkowo się logować - po co?

image|588x278 Brak polskich znaków (we wszystkich miejscach). Sądzę, że nie ma żadnego problemu aby wprowadzić ich wsparcie, skoro korzystacie z serwerowej paczki zasobów. Do paczki zasobów też mam zastrzeżenie: image|345x324 Nie widać tekstu, proponowałbym zmianę koloru tła. Kolejnym małym mankamentem jest... image|425x96 Brak dostępu do listy osób online oraz brak polskiej translacji pluginu Essentials - kwestię translacji da się łatwo zmienić w jednej linijce konfiguracji owego pluginu.

image|523x364 Tak trochę nie do końca widać skina postaci.

Nie znam się kompletnie na serwerach RPG, wszedłem sprawdzić tylko jak to wygląda, trochę do poprawy jest. ;)

bopke

Wydzielono 4 posty tworząc nowy wątek: Dyskusja nt. autoryzacji premium na serwerach nonpremium

Kaktus
Kaktus

Polskich znaków jeszcze nie zdążyliśmy dodać do resourcepacka, rozwijamy bardziej ważne rzeczy cały czas. Co do logowania po rejestracji, zapomniałem to zmienić, a co do essentialsa -> na głównej wersji serwera go nie będzie po prostu. A skiny w lobby nie są jeszcze skonfigurowane ze względu na ich ilość (122), po prostu nie było czasu.

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Fajny serwer, poza drobnostkami do naprawy o których jak widzę już twórcy serwera wiedzą nie mam uwag :slight_smile: Tak powinno wyglądać demo, tego oczekiwałem 👍

Kaktus
Kaktus

Dziękujemy! :D

bopke

image|690x373 Może nie są to linie dialogowe których potrzebujemy, ale definitywnie na nie zasługujemy :kappa:

IceMelt
IceMelt

Też mam ciekawy przypadek :kappa:

31|690x365

bopke

Pograłem troche, chciałbym się do czegoś przyczepić poza tymi dziwnymi dialogami (a raczej monologami), ale ciężko coś znaleźć. Fajne demo, bugi na ogół poodkrywane i pozgłaszane przez graczy. Boli mnie jedynie ilość mobów poza miastem, zejście z traktów nie jest w ogóle niebezpieczne, różnorodność mobów jest niska, ale mam nadzieję że się to zmieni w pełnej wersji. Gdy demo się zaczynało naprawde denerwujące było wykonywanie zadania z topielcami, w 6 osób staliśmy i sępiliśmy te pojedyńcze sztuki które się respiły, kto pierwszy ten lepszy, mogłoby być tych topielców więcej, na większym obszarze.

No fajne fajne, na takie demo czekaliśmy ;)

Kaktus
Kaktus

Moby są dostosowane pod grę 2-3 graczy, żeby ich za wiele nie było, ale racja - zejścia ze szlaków powinny być bardziej niebezpieczne i weźmiemy to pod uwagę. Dzięki za opinię! 😃

bopke

Kaktus:

Moby są dostosowane pod grę 2-3 graczy, żeby ich za wiele nie było,

Proponuję więc, żeby w wypadku mobów questowych, serwer sprawdzał ilu graczy z aktywnym questem na dane moby jest w okolicy i zwiększał częstotliwość lub ilość spawnowanych mobów, żeby sprostać zwiększonemu popytowi na nie, a jeżeli będzie ich za dużo, bo się naspawnowało, a gracze poszli dalej, to można zawsze niedyskretnie je usunąć z mapy :cowboy_hat_face:

Kaktus
Kaktus

Dobry pomysł!

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

SebxteR:

Tak powinno wyglądać demo, tego oczekiwałem 👍

@IceMelt

Rozumiem że @SebxteR chodziło o porównanie dema tego a tamtego więc się do tego odniosę. Tamte wyszło słabo, te wyszło tak jak trzeba gdyż pokazało że jest znaczny postęp.

Jest postęp i serwer wygląda całkiem fajnie, z tego powodu decyduje się na przedłużenie współpracy. Muszę jeszcze tylko ustalić dodatkowe warunki, szczegóły wkrótce.

Kaktus
Kaktus

Demo zakończone! Odwiedziło nas ponad 90 graczy przez te parę dni, co dla nas jest świetnym wynikiem. Dziękujemy wszystkim za wbicie na demo i mamy nadzieję, że się podobało! :D

Aylin

Współpraca została oczywiście przedłużona. 🎉

Ci, którym demo się spodobało, mogą spać spokojnie i oczekiwać na filmik z rozgrywki. Ekipa ma czas na próbkę gameplay'a do końca tego roku, sądzę że to rozsądny przedział czasu aby przygotować i zmontować materiał. :slight_smile:

Jako że obecnie zajmuję się zmianami jakie zachodzą w lvlup, a SystemZ jest zajęty Aimpanelem 2.0, do opieki nad projektem wyznaczyliśmy @DBanaszewski. To nie oznacza żeby molestować go o szczegóły projektu, tak samo jak uprasza się o nie molestowanie ekipy o szybsze wydawanie filmu itd. 😛 Dawid ma nam, zabieganym ludziom, przypominać czy czasem ekipa nie potrzebuje naszej uwagi lub pomocy albo też przekazywać ewentualne prośby z naszej strony. :slight_smile:

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

No dzień dobry, na tu tylko krótki raporcik zdaję 😄

MortisRPG ma się bardzo dobrze i nie ma zamiaru umierać w najbliższym czasie 😄

Mapa jest budowana, do końca 2018r. może uda się osiągnąć 90% (reszta to wykończenia itp.)

Filmik zostanie nagrany już wkrótce :slight_smile:

PS. Dostałem możliwość wejścia na serwer i powiem wam, że jest bardzo fajnie 😄

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Krótki raporcik:

Wszystko OK, ekipa i serwer działa, na bieżąco są łatane bugi, dodawane nowe rzeczy, poszerzana fabuła itp. 😃

Czekamy z niecierpliwością na start serwera :D

Gode
Gode

mortis%20baner|690x258

News #10 Żyjemy! 😱 Ostatnimi czasy prace szły trochę wolniej z powodu rozpoczęcia roku szkolnego i ogarniania wszelkich życiowych spraw przez naszą ekipę (starzy ludzie z nas 👴). Mimo to prace szły do przodu cały czas, a na chwilę obecną ruszają z pełną parą - czyli tak jak być powinno!

Co nowego u nas

1) Kraina poziomów 10-20 - Cała druga kraina z wszelkimi lokacjami, które maja się na niej pojawić jest już praktycznie skończona, dzięki czemu nasi Budowniczy Inżynierowie będą mogli brać się za dokańczanie reszty lokacji.

2) Strona techniczna - W budowie jest specjalna aplikacja - panel web do robienia questów, który będzie szczególnie przydatnym narzędziem zważając na to, że prawdopodobnie nasze grono Questerów się rozszerzy 👤 ➡️ 👥 !!! (ukończenie panelu przewidywane jest na ten weekend). Od strony serwera budowany jest wciąż 💪 potężny 💪 system Bractw, czyli jeden z największych planowanych systemów na serwerze.

3) Modele - Bez przerwy robione i cały czas pojawiają się nowe, na bieżąco tworzę zarówno bronie, jak i przeróżne dekoracje dla ekipy Budowniczych oraz modele nowych Mobów.

Poniższy potworek jest w formacie GIF, przez co animacja nie jest oddana tak, jak będzie wyglądać rzeczywiście na serwerze.

4) Strona internetowa - oprócz wspomnianego webpanelu do questów cała strona internetowa jest bez przerwy w budowie - poniżej gif złapany podczas prac nad panelem Kontakt:

I na dziś to byłoby tyle. Prace ruszyły do przodu, więc postaramy się znowu publikować Newsy częściej. Do zobaczenia! 😀

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Krótki raporcik

Wszystko jest OK, prace nad serwerem cały czas idą ;)

Dalej czekamy z niecierpliwością ;)

Gode
Gode

mortis%20baner|690x258

News #11 Akuku! 😜 To znowu my, przybywamy do was z garścią nowości z naszego projektu.

Należałoby zacząć od największej zmiany, jaka dokonała się w ostatnim czasie na naszym serwerze, czyli:

1) Reorganizacja mapy 🗺️ - Do tej pory pracowaliśmy na pobranych z internetu terenach udostępnionych za darmo przez użytkownika LemonFox 🦊. Na chwilę obecną zrezygnowaliśmy z nich i jesteśmy w trakcie przenoszenia naszych stworzonych już lokacji na kompletnie nowe, stworzone od podstaw przez członków naszej ekipy tereny, których mapę zobaczyć możecie poniżej:

unknown|690x398

Ale po co takie kombinacje

Chodzi tu nie tylko o to, że czujemy się bardziej samodzielni posiadając własne tereny. Przede wszystkim pozwoli to na lepsze rozplanowanie położenia poszczególnych lokacji oraz stworzy nam nowe możliwości w kreowaniu świata absolutnie od podstaw. 👏 ➡️ 💥 ➡️ 🌎

A czy to nie spowolni prac

Absolutnie nie - a nawet jeśli, to w mikroskopijnym stopniu. Dlaczego? Otóż nasze tereny już są praktycznie skończone dzięki użyciu programów, które do takich właśnie celów służą. Wklejenie tam naszych lokacji i "ogarnięcie" wszystkiego dookoła nich to kwestia maksymalnie kilku dni - i nad tym budowniczy już pracują. 🔨

2) Strona techniczna - Kaktus oszalał. Aktualnie podłączamy mu kroplówkę, bo od 50h nie odszedł od komputera, osiwiał i oniemiał, ale dalej nie chce odejść od kodu. :crazy_face: A tak serio - dużo jest nowości. Praktycznie od nowa napisany został system mobów 🐲, który będzie teraz bardziej optymalny i będzie używać innego sposobu na spawnowanie ich. Dodane zostały do nich również health bary wyświetlane nad głowami:

unknown%20(1)|234x307

Działają już Karawany (nie cały system, ale da się już nimi jeździć, wszystko obraca się poprawnie itp.) 🐴

unknown%20(2)|380x294

No i jest cała masa pierdół, których nie mam jak pokazać, bo nie wprowadzają ani nie zmieniają nic widocznego - jak nowa baza itemów, przeniesienie postaci na mysql (co pozwoli później połączyć ich dane np. z forum) i inne.

3) Modele - jak zazwyczaj, nie spuszczam z tonu i staram się regularnie tworzyć nowości.

taran|690x307 unknown%20(3)|307x259

No i to byłoby chyba na tyle. Wciąż w trakcie tworzenia są system Bractw, strona internetowa i panel questowy, więc na wieści od ich twórców trzeba jeszcze poczekać. Tymczasem... do zobaczenia w kolejnym newsie! 🖐️

anon45653061
anon45653061

Chłopie ciekawie to wyglda :)

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

MortisRPG ma się dobrze, praca idzie szybko :slight_smile:

Już wkrótce ujrzycie pewien filmik, czekajcie cierpliwie ;)

Ło, 17 dni już minęło, a ja dalej zabiegany 😦

error
error

5a37347a5319bf6958cdbfa4ce9b19429dc51b1e_1_690x258|690x258

Witamy po krótkiej przerwie!

Mamy dla was mała niespodziankę z okazji świąt. Już w ten piątek zacznie się krótki event świąteczny. Na start NPC przydzieli wam 10 poziom, będziecie mieli do wykonania parę świątecznych, prostych zadań, po czym po zdobyciu odpowiedniego przedmiotu będziecie mogli wejść do instancji z Bossem.

Start 21.12.2018, 20:00 , zaś koniec 22.12.2018, 20:00 . Chętnych serdecznie zapraszamy, będzie można zobaczyć parę nowych rzeczy i zmian.

Pozdrawiamy, Ekipa MortisRPG.

Mały spoiler: unknown|485x500

Kaktus
Kaktus

Dziś o 20 będzie można wbić na event, głównie oparty o prostą instancję. Jest to event spontanicznie wymyślony więc nie jest super rozbudowany, ale myślę, że i tak fajnie wejść pograć taki dungeon. Trochę zrobiliśmy w tym krótkim czasie, więc na godzinę czy dwie myślę, że zabawy będzie. Po ukończeniu dungeona i zrobieniu screena chatu i wysłaniu go do nas będzie można wziąć udział w losowaniu, w którym wyłonimy zwycięzców itemów startowych na oficjalnym już starcie. Im więcej razy ukończycie dungeon tym większa szansa! Powodzenia. :D IP: event.mortisrpg.pl Resourcepack: - PS. Klucze do dungeona można zdobyć na wiele sposobów 😄 Szukajcie.

Event zakończy się 22.12.2018 o 20:00.

Kaktus
Kaktus

Jest i obiecany filmik z rozgrywki!

https://www.youtube.com/watch?v=Z7TjcpM3RC0

Miłego oglądania! 😃

Aylin

Współpraca została przedłużona o kolejne pół roku. Mamy nadzieję że czas do końca czerwca wystarczy na wydanie wersji beta serwera :slight_smile:

Brakin
Brakin

W czym tworzycie modele, Cubik Pro czy blockbench?

Kaktus
Kaktus

Blockbench

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Cześć, przychodzę do Was z krótkim raporcikiem =)

Wszystko z serwerem jest w porządku, robota idzie do przodu =)

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Praca nad serwerem idzie prawie jak burza, bo czasem egzamin się rzuci pod nogi 😛

Wszystko jest w porządku :slight_smile:

Lumpiasty
Lumpiasty Stały bywalec

Zgadzam się z tym serwerem

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Puk, puk, to ja :slight_smile:

Egzaminy nie rzucają się już pod nogi, praca idzie do przodu :slight_smile:

Czekamy z niecierpliwością :slight_smile:

Aylin

Czekam na jakiś teaser postępujących pracy w postaci choćby i jednego screena, zawsze wszystko jest takie ładne i dopracowane 😊

Kaktus
Kaktus

kotyk
kotyk Regularny

Ale to jest cudne!

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Puk, puk - z tej strony Bunan :)

Serwer ma się OK, ostatnio ekipa się trochę posypała (wymiana budowniczych), ale dziury połatane i praca idzie do przodu :cowboy_hat_face:

error
error

Puk, puk, tym razem banan troszkę wieści z ekipy, a dokładnie... ostatnie zmiany. Poniżej możecie zobaczyć postępy prac. CUpZPJ8|690x365 EcJ2y8Y|690x365 K8eYBYZ|690x365 ndf38Ty|690x365 TLe140u|690x365 UamKu0f|690x365 vx0Tj1C|690x365 XGRlTog|690x365 yamRfuT|690x365 YyRhh7F|690x365 zISRlHY|690x365

Aylin

Kuchnia z chlebkiem wygląda uroczo :smiling_face_with_three_hearts:

IceMelt
IceMelt

Jako jednocześnie merchandiser oraz fotograf miejsc starałem się by wszystko wychodziło jak najlepiej 😏 Mówiąc w tonie wszelkich budowniczych z ekipy - dziękujemy! 😄

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Heeeeyyo! Serwer ma się dobrze, praca powoli, ale idzie do przodu :slight_smile:

Jak cos się zmieni, to napiszę :kappa: A tak na poważnie - zdradzę wam coś 🤫

Pod koniec czerwca czeka na Was (użytkowników) pewna niespodzianka 😄

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Puk puk, tu banan =)

undefined

https://media.discordapp.net/attachments/494862256744562688/576510729771941913/2019-05-10_22.46.36.png

https://cdn.discordapp.com/attachments/494862256744562688/573557971951550464/2019-05-02_19.12.26.png

Oto kilka zdjęć budowli, także serwer dalej się rozwija i jest na dobrej drodze :slight_smile:

// Łeeee, obrazki są za duże =( - trzeba kliknąć w link i będzie fajnie

kotyk
kotyk Regularny

To jest za bardzo ładne 😊

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Akuku, to ja :slight_smile:

11|690x365

11|690x365

Oto dzieła budowniczych MortisRPG; projekt ma się dobrze, stay tuned :cowboy_hat_face:

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Cześć wszystkim! Z przyczyn niezależnych od osób działających w ekipie MortisRPG, nie jesteśmy w stanie dać wam prezentu pod koniec czerwca. Jest nam z tego powodu bardzo przykro, ale niestety tak musi być. Wkrótce otrzymacie ten prezent, ale na pewno nie teraz.

Proszę, abyście wybaczyli ekipie MortisRPG. Nie są zbudowani ze stali, też są ludźmi. Możemy wam obiecać, że będziecie zadowoleni z tego prezentu :slight_smile:

Stay tuned :slight_smile:

Kaczuc
Kaczuc

Coraz lepiej się prezentuje :)

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Cześć wszystkim! W dniu dzisiejszym (10/07/2019) odbędzie się kontrola serwera, która zadecyduje o dalszej współpracy z lvlup.pro. Wkrótce tutaj pojawi się "protokół" kontroli, zobaczymy jak to wszystko wygląda :slight_smile:

Opiekun projektu.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Cześć wszystkim!

Z przykrością zawiadamiam, że współpraca z MortisRPG zostaje zakończona. Współpraca naprawdę zapowiadała się dość fajnie, serwer rósł na potęgę pomimo upadków.

(Współpraca została zakończona nie z przyczyn kontroli!)

Można zapalić wirtualny znicz.

Prosimy @Kaktus o podsumowanie całego projektu.

Były opiekun projektu.

MCSBlaxer
MCSBlaxer

💥 Coś czuję że to jest początek upadku kategorii 💥

Współpraca z lvlup.pro 😭 😖

lvlup|562x122,100%

Ps: Czy może przyjdzie jakiś projekt który to uratuje? 🤕 Ps2: Chyba że oferta współpracy będzie prowadzona nie ważnie od okoliczności i projektów korzystających z niej. 💪

IceMelt
IceMelt

Ech, to i ja się wypowiem - jako po części członek ekipy Mortisa 😕

Straszna szkoda, że sytuacja potoczyła się, jak się potoczyła. Po części było widać, że serwer już schodził ze schodów - mimo, że Alizard ciągle cisnął z mapą, tak coraz mniejszy % aktualności zawierał tą techniczną stronę. Nie sądziłem jednak, że projekt zostanie zamknięty, bo zapowiadał się naprawdę nieźle. Aczkolwiek myślę, że tutaj górę wzięły studia kaktusa, które wręcz pochłonęły jego z wszelkimi możliwościami.

No cóż, teraz tylko życzyć kaktusowi, jak i całej ekipie z którą współpracowałem - powodzenia w dalszej drodze! :)

Mespi
Mespi

[ * ]

A tak fajnie się zapowiadało

krzmaciek
krzmaciek

Szkoda, że upadł projekt :/

xSeKaBo
xSeKaBo

Niestety projekt podzielił los MaRPG, a szkoda :/ [ * ]

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

IceMelt:

Po części było widać, że serwer już schodził ze schodów To prawda, te screeny były przepiękne :slight_smile:

IceMelt:

studia kaktusa

A kto mu kazał tam iść :kappa: Szkoła jak szkoła, żre czas... 😕

IceMelt:

powodzenia w dalszej drodze! :slight_smile:

I to jest zdrowe podejście :slight_smile:

Mespi:

A tak fajnie się zapowiadało

To prawda :slight_smile:

xSeKaBo:

podzielił los MaRPG

Niestety, ale tak los zadecydował 😕

A ja krzyczę na @Kaktus bo chyba zapomniał o czymś 😡

Kaktus
Kaktus

Cześć, przepraszam za to opóźnienie. Generalnie jest tak pisano wyżej, ostatnimi czasy miałem trochę mniej czasu przez studia i inne rzeczy, przez co zaniedbałem trochę ten projekt. Jednak nie zaniedbałem go ze strony technicznej, za którą głównie odpowiadałem (była na skraju ukończenia), a pod względem organizacyjnym - nie kontrolując jak przebiegają prace nad serwerem. Choć z początku prace szły świetnie z czasem ekipa zaczęła się sypać, aż w końcu odszedł nasz główny LoreMaster, który odpowiadał za całą fabułę serwera, jego rozgrywkę oraz modele. Bez niego jak i wielu innych osób ukończenie serwera byłoby sporym problemem, mając mapę 8x8k, którą trzeba zbudować (a budowniczych dużo nie mieliśmy, szukanie dawało słabe rezultaty) i wypełnić rozgrywką. Było tego po prostu za dużo, a nas było za mało. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy wspierali nasz projekt i wspomagali nas przy jego tworzeniu i przeprosić, że wyszło jak wyszło. Dziękujemy lvlup'wi, że dali nam szansę, której niestety nie udało nam się wykorzystać. Może kiedyś uda się ukończyć ten projekt, jednak na tą chwilę, nie mamy po prostu środków, by tego dokonać. Prawdopodobnie jak znajdę moment to przemienię część kodu w API Open Source, póki co myślę nad Questami, gdyż posiadają możliwość dalszej rozbudowy. =D