Możliwość oznaczania rozwiązań posiadając rangę Regularny

LVL UP - forum
anon10657637
anon10657637

Od dłuższego czasu posiadam na tym forum rangę Regularny (ang. Regular). Nie ukrywam - bardzo często (praktycznie codziennie) korzystam z ficzerów które ona oferuję - najczęściej to zmiana nazw tematów i kategorii, dzięki czemu najprawdopodobniej często wyręczam moderację. Jednak osobiście mi w tej randze brakuje możliwości oznaczania pytań jako rozwiązane.

Dlaczego? Zobaczmy na przykład: https://lvlup.rok.ovh/t/problem-z-zainstalowaniem-wlasnego-silnika/5244/

Jak pewnie widać, pomogłem userowi - nakierowałem go na system ticketów w celu rozwiązania problemu, jednak pomimo przypomnienia, user nie oznaczył odpowiedzi jako poprawnej. Jak wiadomo, takie oznaczenie ułatwia potem wyszukiwania rozwiązań na problemy podobnej maści - co się także często przydaje.

Więc przechodząc do meritum - wnoszę o danie randze Regular możliwości oznaczania rozwiązań ;)

luxDev
luxDev Pionier

Szczerze jestem za :)

MTGmati
MTGmati

Popieram tę wypowiedz.

MentosPL
MentosPL

popieram masz mój głos xd

LinGruby
LinGruby Pionier

luxDev:

Szczerze jestem za :slight_smile:

ja też za 😄

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Świetny pomysł 😎

Domyślnym ustawieniem była możliwość oznaczenia rozwiązania dla wątków nie stworzonych przez siebie dla stopnia zaufania 4.

Teraz przestawiłem że wymagany jest poziom 3 więc wszyscy stali bywalcy powinni teraz już mieć możliwość oznaczania rozwiązań :slight_smile: Dajcie znać czy działa jak trzeba.

DoreK
DoreK α-tester v3

Potwierdzam, u mnie jest :)

anon10657637
anon10657637

U mnie działa.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Ja nie mogę, chyba nie mam jeszcze tego poziomu :/

anon10657637
anon10657637

Wymagania by ten poziom dostać znajdują się tutaj: https://meta.discourse.org/t/what-do-user-trust-levels-do/4924/6 o ile rzecz jasna nie uległy modyfikacji. Wynikają one z tego, że osoba z tą rangą tworzy w miarę popularną i przydatną zawartość, oraz jest aktywna. Najprawdopodobniej nie spełniasz tych wymogów.

DoreK
DoreK α-tester v3

To prawda, nie ma rangi Regularny :P

Timo

No to chyba wszystkie spełniam, aż tylu flag nie dostałem 😂 (A przynajmniej nie były zatwierdzone)

anon10657637
anon10657637

Timo:

No to chyba wszystkie spełniam

Polemizowałbym.

Timo

Jeśli chodzi o to:

must have visited at least 50% of days
must have replied to at least 10 different topics
of topics created in the last 100 days, must have viewed 25% (capped at 500)
of posts created in the last 100 days, must have read 25% (capped at 20k)
must have received 20 likes, and given 30 likes.*
must not have received more than 5 spam or offensive flags (with unique posts and unique users for each, confirmed by a moderator)
must not have been suspended

to chyba spełniam :)

anon10657637
anon10657637

Mi chodzi o jakość i popularność postów, bo te wymagania co podałeś może każdy wykręcić. Nie wierzę że nie jest brany ten aspekt o którym mówię.

luxDev
luxDev Pionier

Wszystko działa, tak zapytam przy okazji, co jest wymagane do trust 4 ?

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Bycie moderatorem @luxDev 😎