witam, Podczas instalacji mysql-server kochany linux proponuje mi instalacje mysql-server-5.7. Po ostatnim update muszę wszystko reinstalować bo 5.7 wywalił mi całą baze danych. Jakieś pomysły ?
witam, Podczas instalacji mysql-server kochany linux proponuje mi instalacje mysql-server-5.7. Po ostatnim update muszę wszystko reinstalować bo 5.7 wywalił mi całą baze danych. Jakieś pomysły ?
(Odczytywanie bazy danych ... 366445 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.) Przygotowywanie do rozpakowania pakietu .../mysql-server-5.7_5.7.20-0ubuntu0.16.04.1_amd64.deb ... Aborting downgrade from (at least) 10.2 to 5.7. If are sure you want to downgrade to 5.7, remove the file /var/lib/mysql/debian-*.flag and try installing again. dpkg: błąd przetwarzania archiwum /var/cache/apt/archives/mysql-server-5.7_5.7.20-0ubuntu0.16.04.1_amd64.deb (--unpack): podproces nowy skrypt pre-installation zwrócił kod błędu 1 Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: /var/cache/apt/archives/mysql-server-5.7_5.7.20-0ubuntu0.16.04.1_amd64.deb E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
To tworzy mój linux jak biorę apt-get install mysql-server i zezwalam na mysql-server-5.7
To pokazuje świetny linux po usunięciu folderu /var/lib/mysql
Próbowałeś
apt-get autoremove apt-get autoclean
?
Coś zepsułeś z sqlem na serwerze.
A ja z ciekawości spytam jaki węzeł?
Dedyk stojący w mojej mini serwerowni. Usunąłem całego SQL i mariadb, zainstalowałem 5.6 jakimś cudem włączyłem i musiałem zrestartowac i nie chciał się włączyć.
Teraz wgrałem wszystkie foldery z bazami i niektóre bazy mówią że nie mają tabel. Działa jedynie baza z sourcebans. Jakieś pomysły?