Narzędzia ochrony prywatności

Zombie
prywatność, privacy, security, ochrona
anon40709621
anon40709621
Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Świetna strona, stosując wszystko z niej można całkowicie odciąć się od śledzenia. Tylko szkoda, że pewnie byłbym sam. Bo raczej nikt się nie zastosuje do wszystkiego, mało kogo obecnie obchodzi prywatność, a szczególnie w takim aż "paranoicznym" stopniu ;)

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

Ciekawe, ostatnio patrzyłam za jakąś alternatywą dla GMaila, a tu proszę cała lista jest :>

Problem jest taki że nawet jeśli ja zabezpieczę swoją skrzynkę to ktoś kto używa GMaila będzie "wyciekał" całą naszą korespondencję. Teoretycznie.

Jak ostatnio prześwietliłam co Google wie o mnie to tak trochę przeraziłam się, okazuje się że lwią część informacji mają o mnie właśnie z maila. Od GDrive odchodzę powoli i trzymam tam tylko pliki które wolę żeby wiedzieli że je mam niż żeby ich nie mieć (np. drafty mojego opowiadania). Z Keepa nigdy tak na serio nie korzystałam, raczej wrzucałam tam zawsze linki do aukcji z ciuchami/rzeczami które chciałabym kiedyś kupić i obecnie to raczej cmentarzysko nieaktywnych linków.

Trzeba się rozejrzeć za płatnym mailem, bo wiadomo co jest za darmo :thinking:

Lempik
Lempik

Aylin:

Problem jest taki że nawet jeśli ja zabezpieczę swoją skrzynkę to ktoś kto używa GMaila będzie “wyciekał” całą naszą korespondencję. Teoretycznie . [...]Trzeba się rozejrzeć za płatnym mailem, bo wiadomo co jest za darmo

Płatny mail też nie pomoże, jeżeli po drugiej stronie będzie niezabezpieczony system lub nieodpowiedzialny użytkownik.

anon40709621
anon40709621

Tymczasowo strona w języku polskim jest niedostępna. Trwa ponowne tłumaczenie ze względu na pewne zmiany. Więcej informacji wkrótce.