Nazwa konta

LVL UP - forum
SunNight
SunNight

Witajcie,

Czy jest możliwość, poprosić o zmianę pseudonimu (nickname) tego konta?

Tak wiem, można zrobić nowe konto o wybranym nickname, jednakże mój nick jaki chciałbym posiadać: `.Łukasz. - Niestety, te kropki itd forum tego nie akceptuje.

Pozdrawiam, `.Łukasz.

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

SunNight:

Czy jest możliwość, poprosić o zmianę pseudonimu (nickname) tego konta?

SunNight:

Niestety, te kropki itd forum tego nie akceptuje.

Skoro forum tego nie akceptuje to raczej jest to nie do przeskoczenia.

SunNight
SunNight

Proces rejestracyjny nie akceptuje (Jak każdy inny silnik forum). Myśle, ze administracja będzie tak miła i zaakceptują moja prośbę 🙂

adminek153
adminek153 Moderator forum.lvlup.pro

Utwórz nowe konto oraz napisz wątek z informacją, że jest to twoje nowe konto.

W tym wypadku udzielam zgody na utworzenie multikonta.

SunNight
SunNight

@adminek153 @SystemZ Problem w tym, ze nie mogę w procesie rejestracyjnym ustawić takiego nicku: `.Łukasz.

Czy mógłbym prosić, abyś zmienił mi samodzielnie?

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Nick posiada niedozwolone znaki, nie będzie możliwe utworzenie konta z taką nazwą. Nie jest planowane aby takie znaki były dozwolone.

SunNight
SunNight

Bardzo proszę 😋

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Sądzę że modyfikowanie całego silnika forum jest złym pomysłem aby umożliwić jednemu użytkownikowi użycie dziwnej i niekompatybilnej nazwy która łamie wszystkie dobre konwencje branży IT związane z bezpieczeństwem tylko i wyłącznie ze względu na wartości czysto stylistyczne. Współtwórcą silnika Discourse jest osoba która tworzyła StackOverflow więc obstawiam że wiedzą co robią i nie trzeba tego po nich poprawiać.

Zdecydowanie odmawiam, nie będę brać pod uwagę takich przyszłych próśb, sprawa zamknięta wraz z wątkiem.

Jeśli chcesz utworzyć nowe konto nie widzę problemu, masz tu pozwolenie moderacji i administracji, lecz nick musi być zgodny z walidacją forum.

Pozdrawiam i sugeruję używanie kompatybilnego nicku zamiast nakłonić innych do zmiany całych ich systemów i wymyślania koła od nowa, pozwoli to obu stronom zaoszczędzić masę czasu.