Network error connection timed out

Zombie
sieć
Jordii
Jordii

Witam, wczoraj zakupiłem vps kvm game 4gb, jednak nie moge zalogowac sie do niego w putty oraz bitvise, tak jak polecano innej osobie ktora miala ten sam blad w putty. W bitvise wyskakuje blad: ''Connection failed. FlowSocketCOnnector: Failed to connect to target address. Windows error: 10060: Proba polaczenia nie powiodla sie poniewaz strona nie odpowiedziala poprawnie po ustalonym okresie czasu lub utworzone polaczenie nie powodiol sie poniewaz polczony host nie odpowiedzial''

problem w putty: nic nie wyswietla sie w konsoli. i po około 2 minutach wyskakuje okno z komunikatem: "network error connection timed out putty lvl up" Proszę o pomoc.

Jakub
Jakub

Łączysz się przez port 22?

Jordii
Jordii

tak

Jakub
Jakub

możesz mi Podać adres IP vps'a albo zobacz czy odpowiada na komendę ping.

Jordii
Jordii

nie odpowiada, testowalismy wszystko juz.

Jakub
Jakub

napisz do obsługi

DoreK
DoreK α-tester v3

Jakub:

napisz do obsługi

po co? nie wszystko sprawdzone

sprawdź czy masz dostęp do VPS przez proxmox, jeżeli będziesz mógł się zalogować w konsoli novnc to znaczy że coś z siecią albo ssh

Jordii
Jordii

tak mam dostep

Jakub
Jakub

Spróbuj ręcznie skonfigurować sieć przez vpn, jeśli nie pomoże napisz zgłoszenie.

Infinity
Infinity

A więc, jesli przez proxmoxa udalo ci sie zalogowac do vpsa to sprawdz podstawowe rzeczy jak ping czy resolvera, czy w ogole jest siec, czy ping przechodzi, czy ssh dziala i na jakim jest porcie.

ping google.pl systemctl status sshd

Jordii
Jordii

nie dziala wlasnie, to jakby nie ma neta.

Jordii
Jordii

ale to juz chyba wina hostingu a nie moja :v ?

Infinity
Infinity

cat /etc/network/interfaces

Daj wynik, jesli jest tam twoje IP to wytnij.

Nie działa sieć czy SSH? Miałeś sprawdzić i to i to.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.