Nextcloud - jak naprawić błędy

Zombie
heditox
heditox

Mam w nextcloud problem z zapisywaniem plików Czy da się zedytować plik php.ini Jak naprawić te błędy:

Ostrzeżenia bezpieczeństwa i konfiguracji
Poprawna konfiguracja jest ważna dla bezpieczeństwa i wydajności Twojej instancji. W celach pomocniczych przeprowadzane są automatyczne kontrole. Więcej informacji można znaleźć w dziale Wskazówki i Porady oraz w dokumentacji.

PHP nie może czytać z /dev/urandom co jest wymagane ze względów bezpieczeństwa. Więcej informacji można znaleźć w naszej dokumentacji.
Nagłówek HTTP "Strict-Transport-Security" nie jest ustawiony na przynajmniej "15552000" sekund. Dla zwiększenia bezpieczeństwa zalecamy ustawienie HSTS tak jak opisaliśmy to w naszych wskazówkach dotyczących bezpieczeństwa.
Nie skonfigurowano pamięci cache. Jeśli to możliwe skonfiguruj pamięć cache, aby zwiększyć wydajność. Więcej informacji można znaleźć w naszej dokumentacji.
PHP OPcache nie jest prawidłowo skonfigurowany Dla lepszej wydajności zalecamy użycie następujących ustawień w php.ini:
opcache.enable=1
opcache.enable_cli=1
opcache.interned_strings_buffer=8
opcache.max_accelerated_files=10000
opcache.memory_consumption=128
opcache.save_comments=1
opcache.revalidate_freq=1
SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

php.ini Da się edytować lecz ciężko mi powiedzieć czy uda Ci się uruchomić akurat tą aplikację.

https://lvlup.rok.ovh/t/wlasne-ustawienia-php-ini-w-directadmin-i-cloudlinux/7066

heditox
heditox

Ogólnie to z nextcloudem były jakieś problemy że nie można było wogule edytować plików dałem nawet każdemu plikowi uprawienia na 777 i tak samo. Spróbowałem ownclouda tak samo się skończyło.

Aktualnie postanowiłem że pliki będę trzymał na MEGA.NZ i google drive bo tworzenie własnej chmury wsumie jest bezsensu chyba że jakiś tajne pliki

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.