Wczoraj normalnie robiłem serwer na vps dzisiaj nie mogę się zalogować do putty jak i do ftp wyskakuje mi cos takiego: Network error: Software caused connection abort co robić wszystko dobrze wpisuje proszę o pomoc.
Wczoraj normalnie robiłem serwer na vps dzisiaj nie mogę się zalogować do putty jak i do ftp wyskakuje mi cos takiego: Network error: Software caused connection abort co robić wszystko dobrze wpisuje proszę o pomoc.
Jak masz błąd Network error to wpisałeś złe ip vps albo go nie uruchomiłeś..
Upewnij się, czy serwer jest włączony i sprawdź czy odpowiada na ping wykonując w cmd/terminalu polecenie:
ping xxx.xxx.xxx.xxxgdzie xxx.xxx.xxx.xxx to adres IP serwera VPS z którym nie możesz się połączyć. następnie podaj wynik 😉
Na stronie pisze ze jest wlaczony ale nwm
Na stronie pisze ze jest wlaczony ale nwm
Jak masz błąd Network error to wpisałeś złe ip vps albo go nie uruchomiłeś… To wpisałeś złe ip vps?
Jestem w panelu vps i tak jest wszystko dobrze przepisuje i pisze ze vps jest WLACZONY i TWARDE WYL.
Pierwszy raz kupiłeś vps?
tak i jak jest taki pierwszy panel to pisze cos takiego STAN : OFF aktywnosc : WLACZONY to cos z tego?
Z tego co pamiętam albo zablokowali ci vps albo jest wyłączony
A jak go wlaczyc i jak niby zablokowali to co robic?
masz coś takiego na panelu v4?

tak i pisze ze jest wlaczony
zaloguj się przez proxmox
Podeślij screena całego dashboardu, możesz pozakrywać nieistotne dane
co to?
ja bym sugerował zalogowanie się przez proxmox dzięki temu może sprawdzić czy wszystko działa
proxmox?
Na promox nie probowalem ale juz to robie lecz putty i ftp nie dziala
vps ma sftp nie samo ftp
Sprawdź poprawność wpisywanego IP oraz port, może port zmieniałeś?
port do putty? Ja się loguje z samym ip
to spróbuj proxmoxa
port mam 22
W takim przypadku putty wybiera automatycznie port 22
Jak jest francuski vps to port inny ma znaczenie?
Nie sam posiadam FR

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.