Nie moge wgrac silnika

Zombie
problem, silnik
trivek
trivek

Witam serdecznie, Chcialbym sie spytac, w jaki sposob wgrac silnik na serwer minecraft. Generalnie, to przy wgrywaniu silnika spigot 1.12.1-R0.1 przez web ftp lvlupa, to nic sie nie dzialo, przy wgraniu owego pliku przez windowsowe ftp niby sie udalo, ale serwer nie chce sie uruchomic, oraz wyskakuje powiadomienia o tresci podobnej do "sprawdz, czy wgrales silnik", generalnie przy wyborze wersji ustawilem, ze jest to typ serwera od wersji 1.7.2 lub nowszy. Podczas grywania silnika spigot 1.8 (dokladnej wersji nie pamietam) mialem to samo. Z gory dziekuje za pomoc. Kazda odpowiedz cos wnoszaca nagradzam plusikiem.

Patbox
Patbox

Spróbuj wgrać gotowy, a później podmień go (prze FTP) na ten twój. Pamiętaj o zmianie nazwy.

skilx
skilx

Czy zmieniłeś nazwę silnika .jar na " serwer[ID SERWERA].jar" ?

trivek
trivek

@Patbox @skilx Juz wczesniej to robilem, niestety nic takie dzialania nie daly

Patbox
Patbox

Spróbuj jeszcze raz. Daj screena, abym mógł ocenić co jest źle (FTP i KONSOLA)

trivek
trivek

Generalnie, to dam ci 2 screeny z web ftp, poniewaz mam jakis dziwny problem z polaczeniem sie z ftp, ale nie wazne. Tutaj jest dokladnie pokazane, co sie dzieje po tym, gdy wgram plik z silnikiem image|690x388 undefined

Patbox
Patbox

Po pierwsze nie używa się przeglądarkowego FTP. Spróbuj przez Filezilla lub WinSCP. Wrzuć silnik do folderu, który w nazwie ma liczby. Następnie zmień nazwę pliku na serwer[ID].jar, gdzie ID to te same liczby co w nazwie folderu.

trivek
trivek

Udalo mi sie polaczyc z ftp, generalnie to nie chce pobierac kolejnych programow, wiec uzylem windowsowego ftp. Tutaj masz ss https://imgur.com/a/S6p5z

DoreK
DoreK α-tester v3

plik nazywa się serwer39242.jar.jar a powinien serwer39242.jar

Patbox
Patbox

Windowsowe FTP to jest tak złe rozwiązanie ja Webowe. Kiedyś go używałem (w szkole). Pliki się dupliwowały i takie tam.

Patbox
Patbox

Tak masz racje. Przeoczyłem to :slight_smile:

trivek
trivek

Przepraszam, moj blad. Poprawilem to i dalej jest to samo. https://imgur.com/a/sJB2y

Patbox
Patbox

Możesz usunąć tę drugą końcówkę jar?

DoreK
DoreK α-tester v3

przecież to zrobił sprawdź przez inny program do ftp

trivek
trivek

robilem to przez bitvise ftp client 7.35, niestety serwer odmawial polaczenia https://i.imgur.com/vD4pIESg.png

Patbox
Patbox

Spróbuj przez Filezille. @DoreK Chodziło mi, że ta końcówka to też nazwa pliku (bo nie wiem czy ma widoczne, czy ukryte).

DoreK
DoreK α-tester v3

no bo probujesz przez ssh sie polaczyc a nie sftp to sie nie dziw xd kliknij w zakladke sftp i tam wpisz dane

trivek
trivek

image|690x388 Wszystko wydaje sie byc ok, ale dalej nic

Patbox
Patbox

spróbuj stworzyć folder nazywający się 39242 i tam przenieś silnik.

DoreK
DoreK α-tester v3

chyba 39242 a nie 38242

trivek
trivek

Tego akurat sie domyslilem. Generalnie to teraz dziwna sytuacja, panel zachowuje sie jakby serwer byl wlaczony, w konsoli pusto, a serwer nie generuje plikow https://imgur.com/a/RR1r7

Patbox
Patbox

wyłącz hard i włącz ponownie. Czy masz plik eula?

trivek
trivek

Generalnie, to z mojego doswiadczenia wiem, ze bez akceptacji euli serwer wygeneruje podstawowe pliki i pojawia sie podstawowe komunikaty, ale wgralem ten plik i dalej jest to samo

Patbox
Patbox

To nie wiem co 😦

trivek
trivek

Kurcze, moze @SystemZ cos pomoze 😦 Generalnie, nie jest to fajne, gdy wykupiona "waznosc" serwera mi mija, a ja nic z tym nie moge zrobic 😦 Mimo to, chcialbym podziekowac wam za pomoc.

DoreK
DoreK α-tester v3

znając @SystemZ da Ci ten 1 dzień za free do ważności ;)

trivek
trivek

Ogolnie, to mimo tego, ze dosc dawno sie tutaj zarejestrowalem, to jestem zwyklym randomem, wiec czy moglbys mi jeszcze powiedziec, w jaki sposob najlepiej sie z tym Panem porozumiec?

DoreK
DoreK α-tester v3

w tej sprawie to przez ticket w panelu raczej

Klop
Klop

Jeżeli mógłbym w tejże sprawie dodać swoje 3 grosze to mniej więcej wytłumaczyłbym o co dokładnie chodzi. W każdym bądź razie jak widzę na twoich zrzutach ekranu połączenie poprzez FTP przechodzi sprawnie. Problem w tym, że zależnie od silnika jakiego używasz (czy jest to wersja stabilna bądź tzw. SNAPSHOOT) niekoniecznie niezaakceptowanie EULA wiąże się z stworzeniem plików serwera. Niegdyś jak zaczynałem się interesować serwerami to w praktycznie każdym przypadku, z jakiego hostingu bym nie korzystał - zanim nie będzie zaakceptowane, powtórzę raz jeszcze - EULA - to nie wygeneruje ci tych dodatkowych plików bez których server by ci mógł swobodnie wystartować.

Polecałbym od początku w panelu sformatować cały ten server a następnie go uruchomić:

• przy pierwszym włączeniu zaakceptuj EULA
  • przy drugim włączeniu powinno być wszystko dobrze
  1. Jeżeli będą jakiekolwiek problemy wtedy możesz się w ewentualnym przypadku zgłosić bezpośrednio do administratora :slight_smile:
  2. Jeżeli wszystko przebiegnie sprawnie to podmień silniki nazywając go tą samą nazwą.

Pozdrawiam

trivek
trivek

Co do punktu drugiego juz to zrobilem, a na odpowiedz administratora czekam juz drugi dzien.

trivek
trivek

Problem rozwiazany. Wystarczylo poczekac i wszystko zaczelo dzialac.