Nie wczytują się dane na stats.lvlup.pro, problemy z v3+status.lvlup.pro

Zombie
ticket, awaria
DoreK
DoreK α-tester v3

Zauważyłem dziś, sprawdzała to również moja znajoma. Wygląda to tak: image|690x335 Przez to nie mam jak sprawdzać czy systemz robi tickety czy nie :<

Kolejny problem jest taki że nie da się zalogować w panelu v3. (Zauważył @DokGrej)

Ostatni (póki co) problem dot. niedziałającego https://status.lvlup.pro (Zauważył @Timo)

Tashei
Tashei

Czekam aż dc zacznie działać

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Wystąpił dziś problem z jednym z VPSów który miał wpływ na kilka usług. W tej chwili wszystko powinno być już sprawne. Wyciągnąłem też pewne wnioski.

Sądzę że w ciągu około 3 msc infrastruktura będzie gotowa na wyłączenie się nawet kilka VPSów w różnych serwerowniach, a przywracanie usług nie powinno wtedy zając dłużej niż 30-60sek. Potrzebne są tylko pewne zmiany i testy :slight_smile:

DoreK
DoreK α-tester v3

No to musisz poczekać aż SystemZ zobaczy mój ticket. @SystemZ kiedy coś takiego zostanie wprowadzone?

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Aby było jasne, miałem na myśli usługi na których polega lvlup czyli panel, strona, statystyki, monitoring itp. Taka zwiększona dostępność dla VPSów spowodowałaby podwyżkę cen więc się na to nie decyduję. Jak wspomniałem, w ciągu najbliższych miesięcy.

Tashei
Tashei

@DoreK zapłać to ci każdy bez łaski wszystko zrobi 😕

DoreK
DoreK α-tester v3

Ale to nie jest łaska tylko tak jakby obowiązek @SystemZ na odpowiedź, poza tym ma na to 48h ale mam nadzieję że dziś już będzie ok. Poza tym ten temat nie służy do rozmawiania o DC i moim problemie z VPS, co najwyżej pogaduchy.

DoreK
DoreK α-tester v3

@SystemZ grafana znów padła ;P image|690x342 /edit: Już jest ok poza liczbami, które w niej są :kappa: