Nie wczytuje mi się plugin AuctionHouse

Pytania i problemy
minecraft, pluginy
TechSteve
TechSteve

Cześć, pobrałem plugin AuctionHouse oraz Vault do niego, na najnowszą wersje 1.16, i AuctionHouse nie działa, dlaczego? image|596x36

TechSteve
TechSteve

Jak na serwerze wpisuje komendę /AH, to wyskakuje taki błąd: image|690x199

Scovian
Scovian

A masz na serwerze essentialsx?

TechSteve
TechSteve

Nie mam.

Nohet
Nohet

No to masz odpowiedź.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Sam Vault to jedynie API do m.in. ekonomii i wymaga wtyczki, która zaimplementuje funkcjonalności. Jedną z najpopularniejszych jest już wcześniej wymieniona wtyczka Essentials*, a raczej "nieoficjalny" następca pod nazwą EssentialsX.

Pod hasłem "minecraft economy plugin" znajdziesz jednak różne inne. Essentials to jednak nadal jedna z najlepszych opcji, jeśli nie masz już podobnych wtyczek oferujących podstawowe komendy.

*Podczas gdy normalnie to wtyczka implementuje interfejs na podstawie Vaulta, w tym przypadku jest to pozostałość po dawnych czasach, gdzie wsparcie jest wbudowane bezpośrednio w Vault. Z tego co widzę, na ten moment nawet EssentialsX nic nie zmienił w tym kierunku:

https://github.com/EssentialsX/Essentials/issues/3344

Sam rozwijam swoją wersję Essentials i faktycznie spotkałem się z tym problemem.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.