Niedziałająca strona WWW

Zombie
directadmin
Patryk5813
Patryk5813

Witam. Usunąłem domenę z directadmin, następnie ją dodałem (taka sama nazwa), utworzyłem katalog domains, następnie zainstalowałem silnik ipb/mybb, ALE gdy wchodzę na stronę żeby dokończyć instalowanie pojawia się taki błąd.

Ta strona nie działa Serwer xxx nie może teraz obsłużyć tego żądania. HTTP ERROR 500

Patryk5813
Patryk5813

Może coś pomoże https://pastebin.com/e4p9UP6c

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Jak wchodzę na strone to mam Forbidden, robiłeś coś z uprawnieniami?

Patryk5813
Patryk5813

@Timo, tak zmieniłem uprawnienia conf_global.php na 0777

PS: Strona to ma być armycraft.pl/forum

Timo

Aha, okej. Pełno błędów ci się sypie w tym logu z brakiem niektórych rzeczy, np. /home/patryk5813/domains/armycraft.pl/public_html/forum/ips_kernel/classXML.php Masz odpowiednią wersję PHP w DA?

Patryk5813
Patryk5813

@Timo, nie wiem, nie wiem jak zaktualizować.

Timo

timoproject.pl/ss/oo.PNG

Patryk5813
Patryk5813

Wersja php 5.6, wgrywam silnik IPB 3.4.8

Timo

Nie wymaga on wyższej wersji PHP? Ustaw np. na 7.1 i powłączaj moduły.

Patryk5813
Patryk5813

tzn. jakie moduły?

Timo

Jak klikniesz w tą opcję, której screena ci podesłałem to masz opcję wyboru wersji i modułów.

Patryk5813
Patryk5813

Ale jakie moduły mam włączyć? Bo mam już kilka domyślnych włączonych.

Timo

A włącz wszystkie :D

Patryk5813
Patryk5813

Włączyłem, dodam że wczoraj miałem taki sam problem, jednakże dziś było wszystko okej, może to wina strony :P

DoreK
DoreK α-tester v3
Patryk5813
Patryk5813

Nie, nadal nie działa xD

Infinity
Infinity

IPB 3.4.8 dziala normalnie na PHP5, nie trzeba siódemki tutaj.

Jesteś pewny, że katalogi są odpowiednio powgrywane? DNSy danej domeny na pewno wskazują na dobry serwer www (mozesz np. sprawdzic ja w zonemaster (google) albo po prostu nawet zpingowac z cmd i zobaczyc dokad prowadzi).

Patryk5813
Patryk5813

domains -> armycraft.pl -> public_html -> forum i w tym folderze mam pliki

Infinity
Infinity

Infinity:

DNSy danej domeny na pewno wskazują na dobry serwer www (mozesz np. sprawdzic ja w zonemaster (google) albo po prostu nawet zpingowac z cmd i zobaczyc dokad prowadzi).

Hm?

Patryk5813
Patryk5813

wpisałem w cmd ping armycraft.pl , i tak na dobry

Infinity
Infinity

No to skoro drzewo folderów jest okej, a DNSy na pewno kierują na odpowiedni serwer to jedyne co mi na myśl przychodzi jakiś problem po stronie konfiguracji w DA. Nie mam pomysłów innych.

Patryk5813
Patryk5813

@Infinity, hmm, instalując mybb przez instalke z da, mybb utworzyło katalog forum, i w nim pliki, a forum działało, a gdy ja utworze katalog i przerzuce pliki z ipb 3.4.8 to pisze że strona niedostepna.

Infinity
Infinity

A jak przewalisz pliku bezposrednio do katalogu public_html?

Patryk5813
Patryk5813

Właśnie próbuje dam znać jak się skończy przesyłać

Patryk5813
Patryk5813

@Infinity, to samo, w głównym katalogu jak zainstaluje mybb działa, a jak ipb 3.4.8 nie działa, pobieram ipb stad http://invision-virus.com/forum/index.php/files/file/714-ipboard/ (do testów)

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Bym pomógł, ale nie. Nie pomagam łamiącym prawo, akysz. (Testy, nie testy, dalej jest łamane prawo)

Za to możesz stracić hosting WWW. Polecam zrobić forum na darmowym, dostępnym silniku.

@Patryk5813 to dalej jest łamanie prawa.

Patryk5813
Patryk5813

Potrzebuje do testów, potem planuję zakupić ;p

adminek153
adminek153 Moderator forum.lvlup.pro

Temat zaczyna naruszać zasady społeczności .