Niedziałający rekord SRV

Zombie
ts3, www, domena
PiciuU
PiciuU

Witam, dzisiaj przeniosłem serwer ts3 na innego vps i chciałem przekierować domene na nowy serwer, aby łączyć się na ts3 poprzez adres domeny. Zrobiłem tak jak było na starym adresie i przekierowanie nie chce działać. Współwłaściciel przekierował swoją domenę na serwer w taki sam sposób jak ja i wszystko działa. Czas propagacji minął, gdyż wcześniej po użyciu domeny przekierowywało mnie na stary serwer a od kilkunastu minut już nie wyszukuje żadnego serwera. Czy te rekordy są źle zrobione czy może jednak dalej jest realizowana propagacja?

blad|450x90

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Czy port TS3 to na pewno 9991?

PiciuU
PiciuU

Tak. Dorzucam jeszcze jak znajomy zrobił przekierowanie i w jego przypadku działa i łączy na mój TeamSpeak.

Różnica jest w kropkach ale wszędzie piszą o tym, że kropki powinny być w rekordzie SRV, dodatkowo w taki sam sposób miałem ustawione przekierowanie na serwer TS3 z multigaming, jedynie zmienił się adres w rekordzie A oraz port.

Capture|690x31

Timo

Podczas, gdy pinguję w Windowsowym CMD dream-speak.pl, to wyskakuje mi IP podane w rekordzie A. Czyli teoretycznie powinno działać. Wchodząc przez TS3 połączyłem się ze serwerem.

PiciuU
PiciuU

Czyli w takim razie trwa dalej propagacja i powiedzmy, nie wszyscy dostawcy jeszcze ją "zaakceptowali"? U mnie dalej przykładowo wyskakuje że nie istnieje taki adres, tak samo u większości osób które łączyły się przez ten adres i próbują teraz.

Timo

Tak, jest to bardzo prawdopodobne. Jeśli u mnie działa to znaczy, że jest dobrze połączone. Spróbuj poczekać trochę czasu, zrestartować klienta TS3 lub Flushować DNS w Windowsie: ipconfig/flushdns w Windowsowym CMD.

PiciuU
PiciuU

Właśnie flushowałem już kilka razy nawet dnsy, restartowałem ale nie pomagało. Poczekam w takim razie te pare godzin i pewno zacznie działać. Jeszcze raz serdecznie dziękuje za szybką i dokładną pomoc :)

Timo