Nirvae - Forum dla wszystkich! Po prostu :)

Zombie
idailygaming
idailygaming

image https://i.imgur.com/XgsAuqy.png

Forum dla wszystkich! Po prostu :)

O forum

Nasze forum to nowo powstały projekt forum bez od górnie narzuconego tematu dyskusji. Nie posiadamy żadnych zbędnych dodatków, które będą utrudniać korzystanie z forum a te, które będą go ułatwiać. Trochę technicznie nasze forum jest oparte o Flarum, posiadamy certyfikat SSL który zapewnia Ci bezpieczne przeglądanie naszego forum. Oferujemy 3 sposoby logowania m.in. Google, Github i zwyczajna rejestracja. ;)

Co znajdę na waszym forum?

Na naszym forum znajdziesz tagi takie jak:

Tematy w których możesz rozpoczynać swoje dyskusje na temat np. Programowania, Gier, Poprosić innych o poradę. Rozrywka w której znajdziesz Memy, informacje i opinie innych o filmach i serialach. Pomoc możesz tam rozpocząć dyskusję z problemem lub napisać poradnik. Projekty użytkowników w nich możesz opublikować swój projekt. Offtopic Nie ma działu, aby utworzyć twoją, dyskusję lub chcesz po prostu coś napisać to napisz na offtopicu.

Jak wygląda forum? Strona główna: undefined

Profil użytkownika (Przykładowy profil): undefined

Dyskusje (Przykładowa dyskusja): undefined

Zapraszamy do rejestracji na forum :)

https://nirvae.pl/

Ważne linki Regulamin forum - https://nirvae.pl/p/1-community-guidelines Polityka prywatności - https://nirvae.pl/p/2-privacy-policy

anon10657637
anon10657637

Screenshot_20180320-002043|281x500

Na mobilnym urządzeniu nie pasuje mi kolor paska u góry, może warto zmienić na pomarańczowy?

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

idailygaming:

forum jest oparte o Flarum

Ten silnik wygląda całkiem w porządku. Działa na zwykłym hostingu (oparty o PHP) a podejściem i wyglądem przypomina Discourse :slight_smile:

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

SystemZ:

Działa na zwykłym hostingu (oparty o PHP)

Ale używa composera, co dyskwalifikuje go jako opcję do instalacji na typowym tanim hostingu stron

[możliwa luka rynkowa dla liwelup :kappa:]
SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

bopke:

Ale używa composera, co dyskwalifikuje go jako opcję do instalacji na typowym tanim hostingu stron

Na hostingu WWW od pakietu Premium z SSH można odpalić composera 😁

``

idailygaming
idailygaming

anon10657637:

Na mobilnym urządzeniu nie pasuje mi kolor paska u góry, może warto zmienić na pomarańczowy? Kolor został zmieniony i dopasowany.

SystemZ:

Działa na zwykłym hostingu (oparty o PHP) a podejściem i wyglądem przypomina Discourse :slight_smile: Właśnie dlatego go wybrałem, bo jest podobny do Discourse, ale łatwiej się instaluje, bo wystarczy wklepać jedną komendę a jest inny niż Mybb które mi się już przejadło.

bopke:

co dyskwalifikuje go jako opcję do instalacji na typowym tanim hostingu stron Ja go zainstalowałem na darmowym hostingu który oferuje dostęp do ssh.

SystemZ:

Na hostingu WWW od pakietu Premium z SSH można odpalić composera 😁 Właśnie zamierzam przejść na pakiet Premium z Lvlup, ponieważ hosting, na którym aktualnie forum jest hostowane ma mały dysk i w przypadku np. Dodatku Bazzar na darmowym hostingu który ma 512mb (Można rozszerzyć do 768MB) Mam cały czas ostrzeżenie undefined undefined

A czasami przy instalacji dodatków lub aktualizacji wywala błąd lub całe forum :/ undefined

Forum

Aktualizacja koloru stylu forum:

undefined

Screenshot_20180320-191010|281x500

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

idailygaming:

Mam cały czas ostrzeżenie

W pakiecie Premium jest akurat przydział 1GB RAM więc bez problemu :slight_smile:

Patbox
Patbox

Pomarańczowe wyglądało ładniej.

anon10657637
anon10657637

Patbox:

Pomarańczowe wyglądało ładniej.

Kwestia indywidualna dla każdego z osobna, ważne by kolor był wszędzie mniej-więcej ten sam.

idailygaming
idailygaming

Forum

Aktualizacja wszystkich wtyczek do najnowszych wersji.

1. Wsparcie dla wielu języków. Dodano wsparcie dla języka: • Niemieckiego • Rumuńskiego • Francuskiego • Norweskiego • Rosyjskiego • Szweckiego • Japońskiego • Koreańskiego

2. Współpraca Rozpoczęliśmy współpracę z eshorter.tk. Pojawi się banner na stronie głównej forum. Jesteśmy otwarci na nowe propozycję współpracy.

3. Tagi Zostały uporządkowane i utworzono nowe, zmieniono kolorystykę wszystkich tagów.

4. Powiadomienia na serwerze partnera Na serwerze Discord naszego partnera MicDrop utworzono kanał z powiadomieniami o nowych postach na forum.

5. Reklama forum Również miło jest nam was poinformować, że reklama forum jest już dostępna na czterech forach.

idailygaming
idailygaming

Forum

Partnerzy

Miło nam was poinformować, że rozpoczęliśmy współpracę z dwoma stronami.

Skracaczem linków Eshorter.eu Hostingiem zdjęć FastPict.pl

Na forum pojawiły się bannery partnerów.

undefined

Patbox
Patbox

Czy mój serwer, może partnera? :kappa:

idailygaming
idailygaming

Jasne, że tak.

Wymagania: Po prostu dodaj banner reklamowy naszego forum na swoje forum, stronę lub jeśli serwer Minecraft to wiadomość, że współpracujące forum i tyle wystarczy.

Co w zamian? My wstawimy twój banner reklamowy na górze forum.

Dlaczego warto? Bo za darmo, w przyszłości na serwerze MicDrop zostanie dodana ranga Partner którą będą otrzymywały osoby współpracujące z forum i innymi projektami Damane.

Wcześniej należy skontaktować się ze mną poprzez prywatną wiadomość tutaj na forum lub na serwerze Discord MicDrop w celu ustalenia szczegółów np. jeśli chcesz dział na forum itp. Przy współpracy na naszym forum dodawana jest odpowiednia informacja o współpracy.

Wymagania do współpracy mogą ulec zmianie bez wcześniejszego poinformowania, w przypadku trwającej współpracy wymagania zostają takie same.

Patbox
Patbox

To się już przygotowuje (wiadomości i baner)

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

idailygaming:

Dlaczego warto? Bo za darmo Przekonałeś mnie

idailygaming
idailygaming

Forum

Rekrutacja na Moderatorów

Ilość miejsc jest ograniczona do dwóch. Zgłoszenia można wysyłać do 1 Maja (Wtorek) 2018 roku.

Wymagania: Minimum 14 lat. Dobra znajomość ortografii. Posiadania konta na forum oraz aktywność. Posiadanie Discord'a. Chęć pomocy innym użytkownikom. Minimum dwie godziny wolnego czasu dziennie. Znajomość FLARUM NIE WYMAGANA

Jak rekrutujemy?

Przechodzisz dwa etapy rekrutacji: Pierwszym etapem jest wypełnienie oraz wysłanie formularza rekrutacyjnego. Drugim etapem jest zwykła rozmowa tekstowa z rekrutantem na serwerze Discord MicDrop.

Formularz rekrutacyjny https://goo.gl/forms/hBdswU0WRXkOjDZl2

MTGmati
MTGmati

Brakuje mi suwaczka do szybszego przemieszczanie się po forum.

idailygaming
idailygaming

Wystarczy, wejść w listę tagów https://nirvae.pl/tags tam znajdziesz wszystkie główne działy i poddziały.

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Albo wybrać z menu po lewej kategorię :D

idailygaming
idailygaming

@Timo zdał test pozytywnie i awansował na rangę Moderator. Gratulujemy :)

MTGmati
MTGmati

hip, hip, hura 😉

idailygaming
idailygaming

Rekrutacja tymczasowo zostaje zamknięta, ponieważ mamy pełen komplet Administratorów i Moderatorów. ;)

idailygaming
idailygaming

Forum

Świeżutkie jak bułeczki newsy, informacje.

Podsumowanie tygodnia:

3 dni temu była przeprowadzana rekrutacja na rangę Moderatora na nasze forum. Przebiegła pomyślnie dzięki czemu mamy komplet Administracji.

Statystyki

Na forum jest zarejestrowanych aktualnie 13 osób łącznie ze mną.

Google Analytics undefined

Zmiany na forum

Utworzono nowe tagi dzięki czemu teraz każdy użytkownik ma gdzie pisać swoje dyskusje. Ranga Moderator otrzymała odpowiednie uprawnienia do moderowania działów. Dodano opisy do działów na forum.

Plany

W planach mamy aktualizację regulaminu forum. Współpraca z innymi projektami Damane.

Zachęcamy do rejestracji na forum ;)

idailygaming
idailygaming

Forum

Kolejne newsy i informacje. :)

Zmiany na forum

• Działy, które zostały uznane za zbędne, usunięto a pozostałe działy, odpowiednio podzielono i dodano nową kolorystykę.

Układ forum: undefined undefined

• Zbędne języki usunięto a, zostały tylko angielski, niemiecki, francuski, rosyjski, polski, koreański • Zepsute linki zostały usunięte ze starego silnika forum z Google. • Usunięto stronę z polityką prywatności (w ciągu następnego tygodnia zostanie nowa dodana do regulaminu forum). • Do menu dodano link do czatu, który przekierowuje na serwer Discord MicDrop, ze względu na złe i ograniczone działanie rozszerzenia na czat. • Poprawiono opis forum od teraz to Najlepsze forum offtopic w Polsce! • Dodano rangę Regularni. Jest to ranga zrobiona na podstawie rangi Regular dostępnej na forum z silnikiem discourse. Oferuje np. zmianę tagów tematu, poprawę nazwy. Ranga jest przydzielana przez Administratora użytkownikowi, jeśli ten będzie aktywny na forum (nie spamował zbędnymi postami, był aktywny w tematach oraz na samym forum, pomocny dla innych użytkowników.) • Na serwerze naszego partnera MicDrop został utworzony specjalny kanał Nirvae na, którym będą pojawiały się aktywności na forum oraz informacje dotyczące zmian na forum (gdy ostatnio zostało dodane rozszerzenie to źle działoło, ponieważ klonowało informacje, o nowym temacie a był to mój błąd, ponieważ dodawałem Webhook'a również do samego działu a ma działać tylko na poddziałach.) undefined

• Użytkownik od teraz może w ustawieniach swojego profilu ustawić dodatkową weryfikację za pomocą Google Authenticator. undefined undefined

Partnerzy

Rozwiązaliśmy współpracę z eshorter.tk, ponieważ serwis zakończył działalność. Rozpoczęliśmy współpracę z skli.pl, jest to serwis stworzony na podstawie eshorter.tk, właścicielem skli.pl jest Damane (reklama za niedługo, pojawi się na forum).

Statystyki

undefined

Aby polepszyć statystki oraz, żeby forum miało więcej użytkowników postaram się dodać więcej reklam na innych forach itp. ;)