Witam serdecznie, prowadzę swój serwer postawiony na modyfikacji FiveM oraz posiadam jedno pytanie dotyczące oferowanej oferty VPS przez LVLUP. Po dłuższych obserwacjach zauważyłem, że w momencie szczytowych godzin (20:00-21:50) procesor czasami nie nadąża nad serwerem FiveM :thinking:
Zauważyłem, że LVLUP oferuję ofertę UpRyze Turbo PL z dedykowanym procesor VPS. Dużo poczytałem na ten temat z utworzonych wcześniej wątków na forum LVLUP, ogólnie zastanawiam się nad przeniesieniem oferty 8GB RAM UpRyze na 7GB RAM UpRyze Turbo w celu uzyskania dedykowanej mocy procesora. Cena pomiędzy 8GB Ram UpRyze Turbo oraz 7GB RAM UpRyze Turbo jest identyczna, ale zastanawiam się czy warto. Serwer jest w pełni zoptymalizowany, także utrzymujące obciążenie procesora jest normalnym zjawiskiem przy coraz większej ilości grających graczy. Moją jedyną obawą przeniesienia oferty w tym momencie jest mniejsza ilość wątków w ofercie 7GB RAM UpRyze Turbo porównując do oferty 8GB RAM UpRyze. Wiem o tym, że serwery FiveM lubią zużywać procesor i stąd moja obawa
Moje pytanie
- Uważacie, że warto przenieść ofertę 8GB RAM UpRyze na 7GB RAM UpRyze Turbo w celu uzyskania dedykowanej mocy procesora? Chciałbym przenieść, ponieważ tak jak u góry napisałem w szczytowych godzinach czasami procesor nie nadąża nad postawionym serwerem
Pozdrawiam, Adrian Z góry dziękuję za pomoc w tej sprawie :grinning_face_with_smiling_eyes: