Ochrona anty DDoS Game a Game+?

Pytania i problemy
vps, zarządzanie
Stimek
Stimek

Witam! Chciałbym się dowiedzieć kilku kwestii dotyczących wyboru vps-a a mianowicie czym różni się "Ochrona DDoS Game od Ochrony DDoS Game+" czy różnica w zabezpieczeniach przed atakami jest odczuwalna oraz czy warto jest dopłacić do vps-ów "UpRyze Turbo PL" a może warto jest wybrać vpsa we Francji. Jestem nowy w temacie tutejszych maszyn więc proszę o wyrozumiałość z góry dziękuję za odpowiedź :slight_smile:

Nohet
Nohet

Zależy do czego potrzebujesz vpsa.

Stimek
Stimek

Potrzebuję vpsa do serwera fivem i jest szana że wielu oponentów będzie miało na celu atakowanie mojego serwera.

Scovian
Scovian

Trochę głupia odpowiedź. Chciał porównanie między dwoma typami ochrony żeby wybrać który powinien wziąć

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Ochrona DDoS Game:

• Możliwość włączenia / wyłączenia
  • Możliwość dodania reguł do firewalla Game (UDP)
  • Brak możliwości włączenia stałej mitygacji [ticket]
  • Brak możliwości skonfigurowania 20 reguł (prefirewall) [ticket]
  • Możliwość zwiększenia przepustowości łącza (w przypadku wysycenia) [ticket]

Ochrony DDoS Game+:

• Możliwość włączenia / wyłączenia
  • Możliwość dodania reguł do firewalla Game (UDP)
  • Możliwość włączenia stałej mitygacji [ticket]
  • Możliwość skonfigurowania 20 reguł (prefirewall UDP/TCP/ICMP/GRE/itd...) [ticket]
  • Możliwość zwiększenia przepustowości łącza (w przypadku wysycenia) [ticket]

Tak pokrótce ;)

Axerr
Axerr

KrEdEnS:

skonfigurowania 20 reguł (prefirewall) Czym są reguły prefirewall? Jak to działa?

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies
Nohet
Nohet

oraz czy warto jest dopłacić do vps-ów “UpRyze Turbo PL”

Ja tu nie widzę głupiej odpowiedzi, zapytał czy warto dopłacić to napisałem zależy do czego potrzebuje vps.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.