Ograniczenia dla kategorii Projekty użytkowników

LVL UP - forum
SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Celem forum jest wymiana wiedzy oraz doświadczeń, nie zostanie słupem reklamowym oraz polem do flame war.

Jak już wcześniej zauważyło przynajmniej kilka osób, jest tendencja gdzie sporo osób tworzy konto na forum tylko po to aby dodać nowy wątek ze swoim serwerem (najczęściej TS3) tylko po to aby nigdy już nie zajrzeć na forum. Nie chcemy takiego zachowania dlatego ograniczyłem dodawanie wątków do #off-topic:projekty-uzytkownikow tylko dla osób z TL 1 (poziomem zaufania) lub wyższym.

Dodatkowo, aby przynajmniej odrobinę rozwiązać problem z multikontami oraz kontami tworzonymi tylko po to aby wystawić pozytywną/negatywną opinię o projecie i nie wrócić, dodawanie postów do wątków w tej kategorii też zostało ograniczone dla osób z TL 1 lub wyższym.

Zastanawiałem się nad wymaganiem TL 2 dla tworzenia wątków ale sytuacja nie jest na tyle zła aby była potrzeba odcinać tak wielu użytkowników.

psycho
psycho

Jest to dobry start, ale sam dalej uważam, że TL2 to takie minimum, aby ktoś został tutaj na dłużej i przynajmniej starał się rozwijać społeczność dalej. TL1 jest stosunkowo proste do zdobycia (porównując to będzie takie 50 postów minimum, aby zareklamować swój serwer na forach pokroju IPB, MyBB).

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

TL1 wymaga kilka minut czytania. Sądzę że to rozsądne wymaganie biorąc pod uwagę że mamy może jeden wątek w tej kategorii co trzy dni. Odsieje to spamerów ale osoba która przynajmniej przejrzała kilka wątków czyli minimalnie się zainteresowała samym forum będzie mogła powiedzieć coś więcej o swoim projekcie.

DoreK
DoreK α-tester v3

No i to jest Dobra Zmiana, nie to co... to znaczy...

Popieram - myślę że TL1 jest w porządku i nie ma sensu ograniczać tego tak by jedynie TL2 w górę mogliby tworzyć treści w tej kategorii.