Opinia o lvlup.pro

Opinie
hosting, opinia
Kryhan
Kryhan

Hosting zasługuje na max 2 na 10 na zrealizowanie prośby czekam już 72h i nie wiadomo ile jeszcze będę czekać serwer traci okres wynajmu a ja muszę czekać aż łaskawie administrator raczy mi odpisać porażka

DoreK
DoreK α-tester v3

Kryhan:

czekam już 72h

image|690x143

Kryhan
Kryhan

sa|690x103 72?

DoreK
DoreK α-tester v3

W panelu czas jest zaokrąglany, jak widać w tym przypadku został zaokrąglony do 2 dni a nie do 3 jak Ty twierdzisz. :)

Kryhan
Kryhan

Chyba kolego nie umiesz czytać ze zrozumieniem ?

na zrealizowanie prośby czekam już 72h

DoreK
DoreK α-tester v3

Po pierwsze to nie jestem Twoim kolegą, po drugie na Twoim screenie ładnie widać że wymagane było potwierdzenie usunięcia wszystkich danych z dysku, więc obsługa czekała na Twoją odpowiedź. Ty odpowiedziałeś, więc teraz obsługa ma w teorii czas do 48h na spełnienie prośby. Tyle w temacie, cierpliwości trochę.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

TL;DR

Obsługa też ludzie, mają swoje potrzeby. Jak nie 48h, to 72h, ale zawsze będzie odpowiedź. Popędzanie tylko zaszkodzi, nie pomoże.

Wiele ludzi narzeka na czas odpowiedzi, ale bezpodstawnie.

(Kiedyś zamiast 48h było 24h robocze = 3 dni zwykłe [niewliczając weekendu])

Muszę stanąć w obronie administracji lvlup.pro, a dokładnie DWÓCH osób. W lvlup.pro pracują tylko dwie osoby (trzecia osoba nie pracuje w obsłudze) - porównując taką nazwa.pl, a lvlup.pro widzimy pewne różnice.

Pierwsza różnica: nazwa.pl ma dużo ludzi, ale słabe i drogie usługi. lvlup.pro ma mało ludzi, dlatego może pozwolić sobie na tak tanie usługi, a zarazem bardzo dobrej jakości usługi.

Przypominam, że obsługa to też ludzie, którzy mają swoje rodziny lub przyjaciół.

Na nazwa.pl otrzymamy odpowiedź prawie natychmiast, ale czasem wydaje się, że obsługa nie ma pojęcia o czym pisze itp. Na lvlup.pro otrzymamy zawsze profesjonalną odpowiedź, ale troszeczkę później. Nigdy nie widziałem, aby obsługa pozostawiła klienta na lodzie.

Żaden człowiek nie jest w stanie przykładowo: pisać panel v3, odpowiadać na tickety, myśleć co kupić jutro na obiad itp. Młodzi ludzie nie mają tej cierpliwości - możemy coraz częściej zobaczyć na forum, gdzie są rzucane obelgi na obsługę za to, że czas szybko płynie.

Według mnie za "popędzanie" obsługi powinny być stosowane kary np. wydłużenie czasu odpowiedzi - bo człowieka bardzo łatwo zdenerwować, a uspokoić już trudniej -> to tylko moja opinia, każdy ma prawo się z tym nie zgodzić.

Krótko podsumowując: cierpliwość nie szkodzi - zawsze otrzymasz odpowiedź/zlecenie zostanie wykonane.

DoreK
DoreK α-tester v3

DBanaszewski:

Według mnie za “popędzanie” obsługi powinny być stosowane kary np. wydłużenie czasu odpowiedzi - bo człowieka bardzo łatwo zdenerwować, a uspokoić już trudniej .

Wydaje mi się że to nie temat na żarty. To świadczyłoby tylko o tym, że obsługa nie ma cierpliwości, co z pewnością obniżyłoby reputację hostingu.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

DoreK:

Wydaje mi się że to nie temat na żarty.

A ja nie żartowałem :thonking: Jeżeli ktoś by nagminnie poganiał obsługę, mógłby przejść na koniec kolejki czy coś.

DoreK
DoreK α-tester v3

DBanaszewski:

mógłby przejść na koniec kolejki A tak nie jest? Jak dobrze pamiętam pojawia się stosowna informacja w panelu, że pisanie odpowiedzi typu kiedy mi odpiszecie? powoduje przesunięcie na koniec kolejki.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Nie wiem, nie mogę tego potwierdzić 😛

helczyna
helczyna

Mylisz taki kontakt z czatem 🙄

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

DBanaszewski:

Według mnie za “popędzanie” obsługi powinny być stosowane kary np. wydłużenie czasu odpowiedzi - bo człowieka bardzo łatwo zdenerwować, a uspokoić już trudniej .

PRowy strzał w stopę, potem takie osoby mogą narzekać na forach OMG RZAL ODPISUJOM WOLNIEJ A JA TYLKO PYTAŁEM!!!!!. To jest bardzo dobra rzecz którą można praktykować, gdy nie robis na tym biznesu, tylko prowadzisz coś dla przyjemności. Lvlup jednak musi zarobić gruby hajs 💰

DoreK
DoreK α-tester v3

Zgadza się, takie rozwiązanie nie ma żadnego sensu.

Wspomnę tylko że o czymś podobnym (bez tych szczegółów) pisałem przed chwilą:

DoreK:

co z pewnością obniżyłoby reputację hostingu