OPTHH - Twoje najlepsze radio online! Codzienna dawka muzyki! Darmowe internetowe radio!

Zombie
idailygaming
idailygaming

Zapraszam do wspólnego słuchania muzyki! 👩‍👩‍👧‍👧 👨‍👦 👨‍👦‍👦

Gra codziennie najnowszą muzykę, we wszystkich językach świata. Zero wiadomości ze świata! Tylko muzyka

👍 Wysoka jakość audio

👍 Transmisja dostępna na całym świecie, na komputerze, telefonie, telewizorze nawet lodówce

👍 Transmisja trwająca kilka godzin!

👍 Transmisje można włączyć na serwerze Discord, TeamSpeak 3.

👍 Znajdziesz u nas najnowsze hity oraz starsze kawałki które są popularne.

👍 Dostępne za darmo!

👍 Brak przerw w transmisji! Dostępność na poziomie 99,9% podczas transmisji.

Dołącz i posłuchaj tych gorących hitów! 👌🏼

Subskrybuj kanał, po więcej transmisji https://www.youtube.com/channel/UCn0IYaxc8bQ17IbvUAGvdRQ

Proszę o konstruktywne opinie.

*Radio dalej zwane Transmisją na żywo jest dostępne tylko w serwisie YouTube. Transmisja nie działa 24h/7. Podana dostępność w prezentacji jest tylko podczas transmisji na żywo. *

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Jak wygląda sprawa z prawami autorskimi do utworów odtwarzanych w tym "radiu"?

idailygaming
idailygaming

Radio jest dostępne w serwisie YouTube, utwory lecą z serwisu YouTube a, YouTube pozwala twórcą korzystania z muzyki z prawami autorskimi, podczas transmisji na żywo.

anon10657637
anon10657637

idailygaming:

nawet lodówce

Raczej bezkappy, te nowsze i droższe modele mają Androida na pokładzie.

trivek
trivek

idailygaming:

Ciekawe, jak wtedy wygląda sprawa z prawami autorskimi

idailygaming
idailygaming

To już sprawa do właścicieli serwerów :) Ja "Umywam ręce" od tego, co oni zrobią. Jest możliwość włączenia, ale bez konkretów jak to zrobić ;)

LinGruby
LinGruby Pionier

idailygaming:

Subskrybuj kanał, po więcej transmisji https://www.youtube.com/channel/UCn0IYaxc8bQ17IbvUAGvdRQ

a po co jak na kanale cisza jak po śmierci organisty :-D ( rozumiem to dopiero projekt ;-) )

a druga sprawa to prawa autorskie co innego jak się puszczasz na TS lub DC jakieś radio które posiada prawa ( uiszcza opłaty ) etc. itp. a co innego jak się robi retransmisję retransmisji itp.

idailygaming:

To już sprawa do właścicieli serwerów :slight_smile:

Ja “Umywam ręce” od tego, co oni zrobią. Jest możliwość włączenia, ale bez konkretów jak to zrobić 😉

to po co ten cały projekt dla mnie trochę bez sensu ;-)

idailygaming:

DoreK
DoreK α-tester v3

Polecam poczytać sobie trochę o chociażby ZAiKS, więcej na ten temat: http://www.4stream.pl/poradniki/38-radio-internetowe-a-licencja-i-prawa-autorskie.html

idailygaming
idailygaming

Nie jest to radio takie jak RMF FM czy open fm. Nie naruszam prawa tym, ze podczas transmisji na żywo słucham sobie muzyki. YouTube pozwala twórca na słuchanie i puszczanie w trakcie transmisji na żywo muzyki objętej prawami autorskimi. W rzeczywistości nie łamię prawa. Pewnie mi od razu wyskoczysz że się mylę ale powiem wprost zasadę działania tego radia. Prawda jest taka że to nie jest radio tylko transmisja na żywo która odbywa się co jakiś czas, muzyka jest nadawana bezpośrednio z serwisu YouTube więc plików nie mam ani płyt. Rezultatem tego jest to że nie potrzebuje licencji ponieważ jak już wcześniej wspomniałem YouTube pozwala twórca na odtwarzanie muzyki z prawami autorskimi podczas transmisji na żywo. Następnym razem proszę nie mylić radia z transmisja na żywo co zresztą w prezentacji jest napisane. Licencje musi posiadać osoba która włączy bota muzycznego na serwerze Teamspeak 3 czy Discord. YouTube może zdjąć transmisje / nadać ostrzeżenie czy nawet usunąć kanał ale tego nie robią ponieważ na live jest mało osób a zgłosić film/live o prawa autorskie może tylko właściciel lub prawny przedstawiciel. (Jutro poprawę prezentacje dodam inforsmcje prawne i dużo informacji nowych.) @LinGruby na kanale nie ma "ciszy" widocznie nie patrzysz na kanał, powstanie fanpage gdzie będą informacje o aktualnych transmisjach na żywo. Nie, to ma sens ponieważ ja udostepniam muzykę z YouTube gdzie podczas transmisji faktycznie jest ona włączona i nie jest to żadna retransmisja tylko na żywo muzyka faktycznie z playlisty leci. Piszę tylko że można włączyć na teamspeaku i discordzie ale nie jak.

anon10657637
anon10657637

Ale zawirowania prawne - niczym zalegalizowanie pirackich streamów z KSW, zasłaniając logo i dając wstawki z memów w tle.

LinGruby
LinGruby Pionier

idailygaming:

@LinGruby na kanale nie ma “ciszy” widocznie nie patrzysz na kanał

0c230f3a-e4e0-4f70-9cea-7b26e11307a5|690x117

w takim razie co to jest ;-) jak nie cisza po śmierci organisty :-D

idailygaming:

ja udostepniam muzykę z YouTube gdzie podczas transmisji faktycznie jest ona włączona i nie jest to żadna retransmisja tylko na żywo muzyka faktycznie z playlisty leci.

czyli leci muzyka a Ty robisz jako spiker etc. itp. jak rozumiem

idailygaming
idailygaming

A czytałeś chociaż prezentacje? Bo jeśli tak to byś nie wysyłał tego ssa. Aktualnie nie ma filmów i możliwe że się pojawia informacyjne ale tylko tyle nie licz za dużo. Gdybyś oglądał transmisje to byś takich pytań nie zadawał więc zapraszam jutro ok. 10 będzie :)

LinGruby
LinGruby Pionier

wiesz z zasady jak jest live na YT to potem można go obejrzeć ale widać totalna partyzantka ;-) live nie zapisywany czyli cisza na kanale jak po śmierci... nawet w opisie nic niema

powodzenia ale dla mnie jest to dziwne kanał na YT który nic sobą nie reprezentuje ;-)

idailygaming
idailygaming

Live nie może być zapisywany. Bo po co jak zablokują go na całym świecie. Mam na to rozwiązanie po za YT. Opis kanału jest w trakcie przygotowywania w raz z stroną na której będą dostępne lajwy. Jak tak uważasz to trudno to twoja opinia. Chciałbym tylko przypomnieć że projekt jest w wersji Alpha która jest rozwijana. W niedługim czasie zostanie wszystko poprawione oraz dojdzie dużo nowości o których nie ma w prezentacji.

#all Więcej informacji niedlugo!

LinGruby
LinGruby Pionier

idailygaming:

Live nie może być zapisywany. Bo po co jak zablokują go na całym świecie.

a więc jednak coś nie tak z tym radiem jak twierdzisz że zablokują ;-)

idailygaming
idailygaming

Muzyka lecąca podczas transmisji na żywo jest z prawami autorskimi więc jak się tworzy zapis to od razu sieci blokują film w danych krajach lub na świecie. Np. Havana Podczas transmisji nie ma zadnych utworów typu bez praw autorskich.

LinGruby
LinGruby Pionier

idailygaming:

Ty udajesz głupiego czy tylko nim poprostu jesteś?

puki co to jakoś personalnie jakoś nic do Ciebie nie miałem i nie mam i wypraszam sobie coby jakiś gówniarz mnie obrażał

anon10657637
anon10657637

LinGruby:

puki co to jakoś personalnie jakoś nic do Ciebie nie miałem i nie mam i wypraszam sobie coby jakiś gówniarz mnie obrażał

Starszy jesteś, Ty używałeś dobrodziejstw Internetu jak on jeszcze pewnie nie był planowany - odpuść!

idailygaming
idailygaming

📣 Ogłoszenie 📣

🔴 LIVE Jeśli ktoś nie słuchał jeszcze radia, to zapraszam! :) https://youtu.be/HApTPE2EVwE

DoreK
DoreK α-tester v3

Szkoda tylko że muzyka puszczana jest z teledysków, chyba nie muszę mówić dlaczego takie rozwiązanie jest złe.

idailygaming
idailygaming

To proszę sam, zrób radio, które będzie miało muzykę z prawami autorskimi w najwyższej jakości w serwisie YouTube przy okazji płacą twórcą za muzykę tysiące dolarów.

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Zamiast pokazać siebie i projekt od jak najlepszej strony to jak na razie robisz wszystko odwrotnie. Pogratulować. =)

idailygaming
idailygaming

Do wszystkie się czepiają a ten Lin to zaspamił cały temat zbędnymi pytaniami i odpowiedziami. Więc jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania proszę je kierować na adres e-mail hello@damane.pl , w temacie proszę dodać OPTHH.

Przy okazji podam aktualne plany: • Ulepszenie prezentacji dodając oprawę graficzną. • Dodać oprawę graficzną, filmy informacyjne i opis na kanał YouTube. • Strona internetowa gdzie będą dostępne transmisje, informacje. • Serwer Discord dla subskrybentów kanału. • Fanpage i integracja bota messenger do powiadomień o aktualnie trwającej transmisji na żywo.

Nieznajomy11

Ja odnoszę wrażenie, że to ty odbierasz wszystko jako jakiś wielki atak i produkujesz zbędne posty. :thinking:

Vylence
Vylence

LinGruby:

co innego jak się puszczasz na TS lub DC

No niecodziennym jest puszczanie się na timspikach, ale to już sprawa prywatna.

LinGruby
LinGruby Pionier

no dokładnie przeczytaj misiu całe a nie wyrwane z kontekstu

Vylence
Vylence

Nadal nie zmienia to faktu że twoja gramatyka to porażka.

Pantoflarz
Pantoflarz

czytam se, i widzę niezłą gównoburze. Zamiast wykorzystać doświadczenie innych osób, robisz patologiczną samowolkę. Na jaką cholerę mam puszczać Twojego live'a na moim TeamSpeak'u skoro za parę godzin będziesz offline a ludzie będa słuchać ciszy?

Prawa autorskie i tak Cie obowiązują, nie ważne czy robisz retransmisję czy puszczasz z własnych płyt (z własnych płyt miałbyś potwierdzenie zapłat, i tutaj już jest problem z głowy, przy retransmisji masz problem że nie udowodnisz że posiadasz z legalnego zródła, chyba że i tu się mylę). A jakby ktoś się dosrał, to byś się do końca życia nie wypłacił ;)

Kolejna kwestia, że odniosłem wrażenie wręcz buractwa "bo ja robie to znaczy że tak jest najlepiej". Wstawiając tu projekt, rozumiesz że krytyka będzie się pojawiać, i nie jest problemem to że coś nie działa. Problemem jest Twoje ewidentnie passive-aggressive podejście, które nic dobrego na dłuższą metę Ci nie przyniesie.

Nie musisz mi pisać historii życia w odpowiedzi na mój wpis - wez sobie do serca, ochłoń, i zaprezentuj nam coś lepszego, na spokojnie.

Powodzenia :)

LinGruby
LinGruby Pionier

misiu pouczać to ty mnie nie będziesz ;-)

a co do tematu to nadal na kanale YT cisza jak po... :-D

Nieznajomy11

@Vylence proszę przestać być trolem. To paskudne stworzenia. :thinking: