Otwartoźródłowy projekt sklepu Minecraft pod API LVLUP

Zombie
minecraft
Ozelot
Ozelot

Tak jak w temacie, mam do przedstawienia automatyczny sklep dla serwerów gry Minecraft. Sklep działa za pomocą API wpłat lvlup.pro, więc środki z zakupu usług idą bezpośrednio do lvlup'owego portfela użytkownika.

Do uruchomienia nie jest potrzebne PHP ani baza MySQL. Potrzebujesz jednynie zainstalowanego NodeJS i ewentualnie Nginx'a. No i oczywiście serwer, na którym to zainstalujesz...

Aktualnie sklep jest w fazie testów, jeśli napotkasz jakiś błąd, zgłoś go.

Wersja demonstracyjna, na żywo: KLIK

Link do projektu: github.com/0zelot/ItemShop Znajdziesz tam także cały poradnik dotyczący instalacji i konfiguracji.

2KKgfx
2KKgfx Regularny

Polecam

dudekm
dudekm

Dopisz testy, rozbij kod na mniejsze części bo aktualnie ciężko to czytać. Powodzenia z projektem! :slight_smile:

Hasanoes
Hasanoes

Wygląda nieźle :)

krfcm
krfcm Pionier

Działa całkiem przyjemnie, z wyglądem już tak sobie, ale może przez weekend machnę jakiś ciekawy styl ;)

jbrudek
jbrudek

Demo chyba padło, wyrzuca błąd 522.

Ozelot
Ozelot

Tak, cały VPS mi padł. Wstanie jak tylko będzie to możliwe.

Ozelot
Ozelot

Jako że od momentu publikacji projektu pojawiło się już trochę aktualizacji, wymienię tutaj najważniejsze zmiany:

• poprawiono kilka drobnych błędów,
  • rozdzielono kod na kilka mniejszych plików,
  • dodano wsparcie dla MySQL (możliwość wyboru w czym mają być zapisywane dane historii zakupów, pomiędzy json a mysql),
  • dodano automatyczne sprawdzanie aktualizacji oraz informowanie o dostępnej nowej wersji.
SP24
SP24

Jest chyba mały problem z responsywnością: Rozdzielczość ekranu: 1366x768 Przeglądarka: Firefox 79.0 Linux

Ozelot
Ozelot

Rzeczywiście. Dotychczas jak testowałem, niektóre elementy lekko nachodziły na siebie tylko w przypadku zmniejszenia okna przeglądarki. Zajmę się tym w najbliższym czasie.

Ozelot
Ozelot

Odświeżam

artur9010
artur9010

Albo ja coś robie źle, albo w demku coś nie działa. Po wpisaniu nicku obrywam 404

Screenshot 2020-08-31 at 10.45.57|690x431

Ozelot
Ozelot

W tym miejscu następuje przekierowanie na stronę lvlup w celu dokonania płatności. Jako że w demo nie można dokonać zakupu, zwraca błąd 404. Mogę to później zmienić.

Ozelot
Ozelot

Odświeżam.

Ozelot
Ozelot

Odświeżam.

Ozelot
Ozelot

Odświeżam.

Ozelot
Ozelot

Odświeżam.

Ozelot
Ozelot

Odświeżam.

Kanibal
Kanibal

Wygląda przyzwoicie! :)

Baraniak
Baraniak

Sklep wygląda dość ciekawie, pewnie użyję go przy tworzeniu swojego serwera :slight_smile:

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.