OVH connection reset

Pytania i problemy
korallo
korallo
4 lata temu

Cześć, Korzystam z serwerów OVH i prowadzę średniej wielkości serwer mc, jakiś czas temu zmieniłem ofertę dedyka z GAME, na inny na serwerze który pracował jako proxy(bungeecord). Od tego czasu zaczeły występować connection reset u małej części graczy, którzy używają zazwyczaj internetu mobilnego (play, t-mobile,orange, etc...). Jeżeli gracz dostanie większą ilość danych (np załadowanie większej ilości chunkow itd) to wtedy występuje u niego connection reset. Konfiguracja jest 1:1 taka jaka była na poprzednim dedyku i jestem za nią pewny. Od razu po zmianie dedyka wychwyciłem ten błąd. Support OVH jak zwykle niepomocny. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł na diagnozę, bardzo chętnie wykonam i mogę tutaj podrzucić, oczywiście pomijając rozwiązania które zaburzą działanie serwera. (uptime najważniejszy :) )

FairGames
FairGames
4 lata temu

Na zmianę adresów IP podczas korzystania z mobilki nie ma rozwiązania, ponieważ każdy adres musi przejść autoryzacje SYN+ACK jako triple'way handshake w dodatku autoryzacja samej aplikacji odbicia client->server->client->server. Rozwiązaniem może być przełączenie mitygacji permanentnej na dynamiczną oraz wyłączenie filtrów GAME. Lecz wtedy podczas ataku pada ci aplikacja oraz klienci z mobilki i tak będą dropani bo się odpali mitygacja permanentna.

korallo
korallo
4 lata temu

Nie używam oferty GAME, tak jak napisałem wyżej, problem występuje gdy taki gracz dostanie większą ilość pakietów, czyli ładowanie świata, nowej mapy itd.

FairGames
FairGames
4 lata temu

Posiadasz włączoną permanentną mitygacje?

korallo
korallo
4 lata temu

Automatyczną

system
system
4 lata temu

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.