Witajcie, ile powinien graczy utrzymac dedyk 15GB RAM UpRyze Turbo Flaga Polski 15360 2 150 NVMe GAME+ 175,90 PLN. Chce na nim zrobic dwa serwery survival przez bungecorda.
Witajcie, ile powinien graczy utrzymac dedyk 15GB RAM UpRyze Turbo Flaga Polski 15360 2 150 NVMe GAME+ 175,90 PLN. Chce na nim zrobic dwa serwery survival przez bungecorda.
Na dwóch wątkach procesora nie postawisz kilku serwerów. Dwa wątki dla pojedynczego serwera to minimum, a zalecane są cztery.
wątki to cpu?
to jaka oferta by utrzymala dwa serwery, a razem dodajac maximum 100 graczy? D:
Najlepiej poradzi sobie dedyk game-1 od ovh, możesz też kupić dwa vpsy PL 8gb.
A idzie te dwa vpsy pl połączyć, bo słyszałem, że nie.
No na jednym byś musiał postawić 1 serwer, a na drugim serwer drugi. Serwery można połączyć przez bungee z pewnością.
nie idzie właśnie jak się stworzy na dwóch osobnych vpsach serwery. 😦
Jakoś się na pewno da, wiele serwerowni ma dużo VPS'ów połączonych ze sobą. Masz ustawione jakieś iptables? Wyślij config bungeecorda i czy w serwerach docelowych masz ustawione bungeecord = true
To kup na OVH lub TitanAXE. :slight_smile:
Titanaxe to scam
Idzie, ja zawsze robiłem na dwóch osobnych i mi działało jakoś
serio? XD
To ile by takie dwa vpsy 8gbram pl utrzymały graczy?
No ja na mojej 8gb w Polsce zwykłej nie turbo do 50/60 osób nie miałem lagów przy 50 plg ok. Skryptach jakiś więc więcej ci nie powiem tyle co z doświadczenia
Ok, a napewno idzie te dwa vpsy tak połączyć aby było lobby, tryb survival i tryb survival v2? @XTurtleSupport
Oczywiście

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.