Mam 8GB Ram od kilku lat dziś wchodzę w CPU-Z i jest 4GB ram szukałem na forach różnych ale nic nie znalalzłem paczyłem w "informacje o systemie" "cpu-z" "panel sterowania" wszedie tak samo
Mam 8GB Ram od kilku lat dziś wchodzę w CPU-Z i jest 4GB ram szukałem na forach różnych ale nic nie znalalzłem paczyłem w "informacje o systemie" "cpu-z" "panel sterowania" wszedie tak samo
Pamięć jest w jednej kości czy w osobnych?
Osobno
A w biosie widzisz obydwie kości ?
Już sprawdzam
Tylko 4gb w uefi
Kość może być uszkodzona bądź źle "zainstalowana". Edit: Podaj modele tych kości.
Jak sprawdzic czy jest uszkodzona ? Może to też wejście w płycie głownej zwalone
Podaj modele tych kości, jesteś pewien że twoja płyta główna jest w stanie obsłużyć 8gb?
No ma 2 wejścia i działały kiedyś to raczej Jest w stanie xD Jest to pamięć good ram 12800
Obydwie kości to ten sam model?
Na jednej jest 16000
Pfff pomyliłem się dam ci zdjęcie
Pamięć jest nowa ? Rozumiem, że kiedyś działała ?

Gdyby nie lampa błyskowa, druga kość byłaby czytelniejsza ;)
Zrób zdjęcie 2 kości jeszcze raz tylko bez flash'a
Szczerze mówiąc wydaje mi się, że to nie wina lampy błyskowej lecz tego, że napis (na lewej kości) jest starty (widać to na całej naklejce).
Na oby dwu to samo pisze więc no
To wina lampy blyskowej
W takim razie jest coś nie tak z kością bądź z gniazdem w płycie główniej.
Znaczy jak miało by się coś stać z gniazdem chyba że jaka siła wyższa
Ja bym sprawdził działanie kości pamięci. Wkładaj po jednej kości RAM do każdego z slotów (chodzi o to, aby włożyć kość nr 1 do slotu nr 1, potem kość nr 2 do slotu nr 1, potem kość nr 1 do slotu nr 2 i jeszcze potem kość nr 2 do slotu nr 2). W ten sposób wyeliminujemy wadliwą kość/wadliwy slot RAM.
Slot jest zepsuty da się to jakoś naprawić ?
Raczej nie (musisz posiadać odpowiednią wiedzę + narzędzia), tutaj przydałaby się wymiana płyty głównej.
Święty chryzantemie ...
Dobra wymieniłem płytę główną i wszystko działa dzk

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.