Witam, mam na imię Bartek i mam 18 lat, dawniej dużo czasu spędzałem przy grze Minecraft, zacząłem tworzyć taki mini panel który każdy mógłby sobie podpiąć pod serwer wgrywając na niego plugin i konfigurować kilka wartości w pliku konfiguracyjnym.
Otóż chciałbym wam pokazać i też zapytać się czy ma coś takiego ogólnie sens.
Projekt nie jest skończony gdyż pisałem go z własnej woli na pewien serwer który już nie działa aczkolwiek mógłbym go kontynuować jeżeli byłaby dobra dusza która pomogła by mi z CodeIgniter'em. Panel mógłby być używany przez całą Administracje serwera, Helper, Mod,Admin itp dzięki systemowi uprawnien. Każdy miałby dostępne narzędzia odpowiednie do rangi, np Helper mógłby mieć dostęp do Histori SMS aby rozwiązywać częste z tym związane problemy bez dostępu do pełnego sklepu. Mogli by też kontrolować uptime serwerów czy wszystkie działają i odrazu reportować gdy jeden padnie lub ma lagi.
Funkcje panelu które planuję dodać oraz które już są:
- Użycie procesora w czasie rzeczywistym - To będzie ciężkie lub nie możliwe gdyż nie moge znaleść sposoby aby z poziomu Javy pobierać CPU usage.
- Ulepszenie systemu wyświetlania użycia pamięci RAM (teraz działa ładnie ale czasami jest jakiś problem z tym)
- Różne powery kont (Zaczętę, w bazie każdy użytkownik ma swoj power i różne opcje będą dostepne dla różnych powerow)
- Wyświetlanie histori SMS (Tak wiem, każdy może mieć inny sklep, inną baze aczkolwiek chciałbym zrobić bardzo prostą implementacje tego dla różnych sklepów)
- Konsola do serwera Minecraft oraz SSH do serwera linux z poziomu WWW
- Status serwerów przy wiekszej ilości serwerów (Bungee) chodzi mi o TPS, uptime, ping do serwerów, ilość graczy
- Dodawanie użytkowników (zrobione i działa tylko trzeba mieć power 5 czyli najwyzszy)
Narazie tyle mam w planie dodać, poniżej znajdziecie kilka screenshotow jak to wygląda teraz ( tak wiem że narazie mam bardzo mało ale ciężko idzie mi pisanie w frameworku CodeIgniter).
Dajcie znać co sądzicie i czy warto jest coś takiego robić i wstawiać na Githuba czy po prostu zaznaczyć i kliknąć DELETE.