Panel kontaktu php na vpsie nazwa.pl

Zombie
daviooo
daviooo

Siemka gdy umieszczam skrypt kontaktowy php na stronie ,która stoi na vpsie nazwy nie dochodzą do mnie wiadomości. Czy ktoś tak miał na nazwie? Skrypt ,którego używałem https://www.kropleinternetu.biz/skrypty.php

anon10657637
anon10657637

Ponieważ korzystasz z funkcji mail, a powinieneś to wysyłać przez serwer pocztowy?

daviooo
daviooo

Rozumiem ,że mam zainstalować serwer pocztowy na vpsie na którym znajduje się strona? Tak poza tym dopiero zaczynam z html css php itp więc nie wszystko jest dla mnie oczywiste :slight_smile:

anon10657637
anon10657637

daviooo:

Rozumiem ,że mam zainstalować serwer pocztowy na vpsie na którym znajduje się strona? Tak poza tym dopiero zaczynam z html css php itp więc nie wszystko jest dla mnie oczywiste

Możesz też skorzystać z rozwiązań firm trzecich. Na szybkości wymienie Gmail, Zoho Mail, ProtonMail. Potem jak dostaniesz credentialsy to łącz się do serwera SMTP i przez niego wysyłaj, będzie to lepsze i bezpieczniejsze ;)

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Instalacja serwera pocztowego i konfigurowanie go tak, żeby popularne skrzynki nie uznawały wszystkiego od Ciebie za spam to skomplikowana sprawa. Lepiej skorzystać z zewnętrznych rozwiązań :)