O projekcie
Powerful Community System (PCS) jest projektem otwartoźródłowego silnika forum. Za cel postawiliśmy sobie utworzenie oprogramowania zarówno wydajnego, funkcjonalnego oraz wygodnego, zarówno od strony użytkownika, jak i od strony frameworka. Chcemy wyznaczyć nowe standardy w tej kategorii oprogramowania. Projekt został zainicjowany przeze mnie, od czasu kiedy jako developer aplikacji i pluginów zacząłem się wkurzać na źle zaprojektowany, niewydajny framework Invision Community/Invision Power Board/IPS Community Suite.
Kogo poszukujemy?
Obecnie w ekipie są 3 osoby:
- ja (lider projektu, back-end developer)
- RikoDEV (grafik, front-end developer)
- @bvcz (back-end developer)
W tej chwili prowadzimy rekrutację na jedno stanowisko:
Back-end developer
Wymagania:
- dobra znajomość obiektowego PHP w wersji >=7.0
- podstawowa umiejętność robienia testów jednostkowych z użyciem PHPUnit w wersji 6
- podstawowa znajomość języka angielskiego
- znajomość MySQL i umiejętność korzystania z biblioteki PDO (może się przydać, mimo narzędzi ułatwiających obsługę baz danych)
- umiejętność pracy w grupie
- podstawowa umiejętność pracy z użyciem Git'a
- konto Discord i konto na GitLabie
Mile widziane:
- znajomość JavaScript
Co możemy zaoferować w zamian?
Satysfakcję, luźną atmosferę w ekipie, możliwość pracy przy tworzeniu przyszłościowego oprogramowania, w przyszłości również darmowy dostęp do wszystkich oficjalnych dodatków. Jako że podstawowa część PCS (silnik + forum) będzie darmowa, a sam projekt otwartoźródłowy, nie jesteśmy obecnie w stanie zaoferować wynagrodzenia pieniężnego, ale w przyszłości* planujemy zarabiać na oficjalnych dodatkach oraz pomocy technicznej.
Podania należy składać w wiadomości prywatnej na forum lub na Discordzie (Reedziu_#7245). W podaniu należy zawrzeć następujące informacje:
- stanowisko, na które chcesz dołączyć do ekipy PCS
- krótki opis własnej osoby i swojego doświadczenia, mile widziane również jakieś portfolio
- dlaczego chcesz dołączyć do naszej ekipy
Chciałbym tylko dodać, że wiek nie gra roli. Wymagamy jedynie dojrzałości umysłowej.
*Dość odległej przyszłości.