Witam, Potrzebuje pomocy przy PMA. Aktualna wersja PHP: 7.3.19 Debian 10. Ver 15.1 Distrib 10.3.27 - MariaDB
Robiłem reinstall PHP - nie pomogło
Robiłem reinstall całego VPS - ten sam błąd.
Problem wygląda następująco:

Witam, Potrzebuje pomocy przy PMA. Aktualna wersja PHP: 7.3.19 Debian 10. Ver 15.1 Distrib 10.3.27 - MariaDB
Robiłem reinstall PHP - nie pomogło
Robiłem reinstall całego VPS - ten sam błąd.
Problem wygląda następująco:

Z jakiego poradnika skorzystałeś?
To zrzut ekranu z przeglądarki? Podrzuć plik konfiguracyjny serwera www.
polecam mój poradnik :slight_smile: https://lvlup.rok.ovh/t/instalacja-apache2-php-mariadb-mysql-phpmyadmin-oraz-ssl-na-ubuntu-i-debianie/15443
PS. staraj się unikać double postów, edytuj poprzedni jeśli masz taką możliwość 😉

@KMatuszak Korzystałem z Twojego poradnika, ale niestety też nie działał phpmyadmin. Być może coś źle zrobiłem. Mogę spróbować zrobić wszystko od podstaw, lecz mam już postawionego TeamSpeak`a3 na VPS i szkoda mi teraz wszystko instalować na nowo. Jeśli masz pomysł jak mogę zrobić na nowo instalacje MariaDB, PHP i PMA bez reinstalacjii całego VPS to proszę o informacje lub czy istnieje możliwość pomocy online na programie głosowym. :slight_smile:
Musisz podesłać nam jakieś logi. Zrzuty ekranu, nazwy błędów. Inaczej nie będziemy mieli możliwości ci pomóc, bo powodów że nie działa mogą być dziesiątki.
Przeszukałem pliki związane z Apache2, php itd. Foldery z logami lub errory są puste.
Nie zainstalowałeś poprawnie PHP przez co przeglądarka wyświetla surowy tekst. Spróbuj odinstalować apache2 i php, a następnie zainstalować je ponownie.
Możliwe ze pomoże skorzystanie z polecenia sudo apt install libapache2-mod-php7.3 w shellu. Jeśli masz inne wersje php dodatkowo a2enmod php7.3.
Dziękuje za każda odpowiedź pod tematem. Problem udało się rozwiązać. Prawdopodobnie problemem było PHP. Posiadałem wersje 7.3 i na tej wersji przeglądarka pokazywała surowy tekst. Dzięki poradnikowi @KMatuszak i podpowiedzi @Axerr przeinstalowałem wersje PHP na 7.4. i działa PMA. Dziękuje jeszcze raz. :slight_smile: Niestety nie mogę się zalogować do bazy danych "mysqli::real_connect(): (HY000/2002): No such file or directory", ale ten problem rozwiąże w swoim czasie. Temat można zamknąć

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.