Witam wie ktoś może jak zablkować pingowanie vps czyli te opcje ping IP w cmd
Witam wie ktoś może jak zablkować pingowanie vps czyli te opcje ping IP w cmd
a będą mi potem działały serwery ?
No nie =)
a chce aby działały a nie dało się pingowac
Musisz w pliku /etc/sysctl.conf zedytować linijkę
net.ipv4.conf.icmp_echo_ignore_all = 0
na
net.ipv4.conf.icmp_echo_ignore_all = 1
okk a jak się to potem restartowało
Jeżeli chcesz przywrócić opcję pingowania, wystarczy z powrotem w tej linijce 1 zamienić na 0 :)
Dzięki misiak :D <3
bopke:
et.ipv4.conf.icmp_echo_ignore_all = 0
Ale nie mam takiego czegoś nawet w tym pliku :D
Jaki masz system operacyjny?
Debian 8
W takim razie spróbuj zablokować to przez IPTables
iptables -A INPUT -p icmp --icmp-type echo-request -j DROP
Przetestuj, czy wszystkie usługi działają prawidłowo po tej operacji. Jeżeli jesteś pewien, że wszystko jest ok, to otwórz cron użytkownika root sudo crontab -e i na samym dole pliku wprowadź linijkę
@reboot iptables -A INPUT -p icmp --icmp-type echo-request -j DROP
A JEszcze pytanie mam czy da się jakoś zablokoać pokazanie ip numerycznego wpisując ping DOMENA
Nie, domena jakotaka to taki wskaźnik na adres IP, działa to w taki sposób, że kiedy wpisujesz domenę, Twój komputer najpierw pyta specjalne serwery DNS o to jaki jest adres IP tej domeny, serwer DNS podaje prawidłowy adres IP i dopiero wtedy następuje jakiekolwiek połączenie z serwerem docelowym.
CloudFlare maskuje twoje IP, prawdopodobnie chcesz go użyć w tej sytuacji.
Infinity:
CloudFlare
to coś kosztuje jak to zainstalowac czy coś? xD
Oczywiście, CF maskuje adres IP, ale też zabiera możliwość połączenia się np. z TSem.
Zwykły komputer, pytając się DNS o adres IP dla np. ts.domenachronionaprzezcloudflare.pl otrzyma adres IP z Cloudflare, a co za tym idzie, nie połączy się z tym serwerem, ponieważ na IP z Cloudflare żaden serwer o porcie 9987/udp nie działa.
Cloudflare chroni tylko strony WWW, ale nie serwery gier.
Oczywiście są obejścia tego wszystkiego (w sensie, że dany serwer będzie dostępny z zewnątrz itp), jak będziesz chciał to wytłumaczę =)
Boshe Banan ty to znawca wszystkiego xD szacun stary gz mi by się nie chciało wole strony pisać xD
Co do wpisu Banana, aby nie wprowadzić w błąd, jest możliwość podpięcia serwera TS3 do domeny korzystając z CloudFlare.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.