PixelTS - TeamSpeak dla Ciebię i twoich znajomych

Zombie
SP24
SP24

IP: 80.211.25.167

Rekrutacja ON

idailygaming
idailygaming

Prezentacja graficzna wygląda tragicznie, brak domeny. Ogólnie spoko, krótko i na temat ;)

SP24
SP24

Domena jest tylko muszę czekać aż zapiszą się zmiany

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

W takim razie czekamy na aktualizacje reklamy zawierającą nowy adres połączenia ;)

SP24
SP24

Na pewno będzie. Na obecną chwile trzeba łączyć się przez numeryczne

SP24
SP24

Mam dobre wiadomości. Domena będzie gotowa w przeciągu 24-48h.

Patbox
Patbox

image|384x39 Czyżby ban za nic :kappa:

SP24
SP24

Nie. Bana nie otrzymałeś. Serwer dalej działa. Zrestartuj TSA.

Patbox
Patbox

Dalej nic: image|441x55

SP24
SP24

Nie za bardzo wiem o co chodzi. Serwer działa dalej. Może w IP zrobiłeś spację na końcu lub na początku. Sprawdź

Patbox
Patbox

Łączyłem się przez te IP

SP24
SP24

Ale może skopiowałeś z odstępami. Skopiuj jeszcze raz, ale dokładnie. W razie czego masz tutaj link: [Tutaj](ts3server://80.211.25.167)

Timo

Mi działa :)

Patbox
Patbox

Nope

SP24
SP24

W takim razie nie mam pojęcia co jest u Ciebie nie tak.

Patbox
Patbox

Nie ma innego adresu?

SP24
SP24

http://www.teamspeak.com/invite/80.211.25.167/ Przez ten link spróbuj. Nie ma

Patbox
Patbox

Error

SP24
SP24

Może zaktualizuj TeamSpeaka. Jeśli to nie pomoże to nie wiem. Niedługo będzie domena, więc może przez nią ci wejdzie

Patbox
Patbox

Nie zaktualizuje aktualnego TS

SP24
SP24

W takim razie niestety nie mogę Ci pomóc, gdyż nie miałem takiego problemu 😬

Patbox
Patbox

(wpis wycofany przez autora, zostanie automatycznie usunięty za 24 godziny, chyba że zostanie oflagowany)

LinGruby
LinGruby Pionier

Przeniosłem do właściwego działu ;-)

MTGmati
MTGmati

Nie mogę nawiązać połączenia: undefined

anon10657637
anon10657637

Ja mogę, najwyraźniej coś u Ciebie nie działa jak powinno.

MTGmati
MTGmati

3h temu, nie dało się połączyć. U mnie wszystko jest git.

SP24
SP24

Hej tu znowu ja. Dzisiaj w nocy otrzymałem informację iż domena która została przypisana do serwera działa, lecz jak jest naprawdę nie mam pojęcia gdyż dzisiaj nie mam czasu na sprawdzenie czy działa 😬 . To nieznaczy jednak iż numeryczne IP nie działa. Na serwer można łączyć się przez ip numeryczne jak i domenę.

Domena: pixelhc.com.pl 👈 To domena przypisana do serwera TS.

Dodatkowo osoby które byłyby zainteresowane rekrutacją zapraszam w podane dni (30.04 , 02.05 ) od godziny 9:00 do 16:45. W podane wyżej terminy będę na pewno, lecz w pozostałe być może będę.

No więc to na tyle co chciałem wam dzisiaj przekazać. Życzę wam miłego wieczoru. 😎 :family_woman_girl_girl:

xFatal
xFatal
  • Gotowa baza danych by gorzał.
  • Stara wersja serwera podatna na exploity.
  • Maszyna z aruby.

Ja osobiście na takim teamspeak'u bym nie siedział.

SP24
SP24

Od czegoś trzeba zacząć. Z czasem wszystko się zrobi.

SP24
SP24

W końcu serwer został zaktualizowany do najnowszej wersji 3.1.3! Serdecznie zapraszam do wspólnych rozmów. Przy okazji wspomne o trwającej rekrutacji (https://lvlup.rok.ovh/t/administracje-serwera-ts3/6518/#4). Przypomnę również że wysłaliśmy już podanie o licencje NPL i czekamy na odpowiedź. Jeżeli tylko takowa przyjdzie podzielę się z wami screenem.

Miłego dnia

karkow
karkow

Strona nie ukazuje aktywności. Serwer ma charakter publiczny.

Mocno się zdziwię jeżeli otrzymacie licencję NPL.

eSuu
eSuu

Mogą łatwo starcić, jeśli dostaną, jedno zgłoszenie i stracą Licencja NPL nie jest dla serwerów publicznych, tylko dla serwerów dla klanów,teamów i.t.d

SP24
SP24

Chciałem nadmienić iż serwer nie jest publiczny. Stworzyłem go z myślą o klanach i drużynach. Powstał on głównie w takim celu.

eSuu
eSuu

aha|282x72 Rozumiem to jako, że jest publiczny....

SP24
SP24

No bo tak jest. Jeżeli napisałbym "Każda drużyna mile widziana" to byłoby to takie nie na miejscu. WG mnie

Jakub
Jakub

Szczerze mówiąc serwer tragedia po wejściu "XBOT" wysyła mi komunikat "Witaj użytkowniku! To jest testowa wiadomość", brak domeny.

Timo

Jakub:

brak domeny Autor dokonał zmiany, wyżej poinformował SP24:

Domena: pixelhc.com.pl 👈 To domena przypisana do serwera TS.

SP24
SP24

Niedługo zmienimy bota na autorskiego.

eSuu
eSuu

Autorskiego w sensie że sami go napiszecie?

SP24
SP24

Dokładnie tak.

eSuu
eSuu

Chcę to zobaczyć, czekam z niecierpliwością :)

Kaczuc
Kaczuc

Ikony na twoim ts3 nie działają cały czas podaje błąd: image|581x44

Dodam ,że na innym ts3 wszystko mi śmiga ;) A co do licencji (NPL) nie otrzymasz jej jeśli świadczysz darmowe kanały na serwerze ts3: image|211x24

SP24
SP24

Co w tym złego? Licencja Non-Profit zabrania zarabiania.

SP24
SP24

Co do ikon zaraz zobacze

SP24
SP24

Ikony działają poprawnie

anon10657637
anon10657637

SP24:

Co w tym złego? Licencja Non-Profit zabrania zarabiania.

I jest na cele danych organizacji, a nie świadczenia usługi w postaci tworzenia publicznego kanału.

SP24
SP24

W takim razie serwery typu Online-ts3.pl też nie powinny mieć tej licencji. Po za tym te kanały są dla mniejszych klanów.

Ale przejdźmy do tematu. Niedługo na serwer wejdzie autorski bot TS3. Będzie on w wersji Alpha. Mogę zdradzić na razie tyle, że jeśli ktoś będzie chciał kanał prywatny to wchodzi na określony kanał. Jeżeli wejdzie tam więcej niż 1 osoba to żądania są kolejkowane. Cały proces trwa do 30 sekund. Cały czas pracujemy nad wygaszaniem kanału.

SP24
SP24

No niestety nie otrzymaliśmy licencji. Lecz to nie oznacza że nie będziemy starać się dalej.

anon10657637
anon10657637

SP24:

W takim razie serwery typu Online-ts3.pl też nie powinny mieć tej licencji.

Wiem o tym, i się z tym zgadzam. Niestety, kontrole supportu Teamspeak są bardzo nikłe lub mało dokładne, więc tego typu patologia występowała, występuje i występować będzie.

SP24
SP24

Nawet powiem ci że dobrze się stało że nie otrzymaliśmy tej licencji. Widocznie nie jesteśmy na to gotowi. Jak narazie 32 sloty w zupełności wystarczą.

Być może udostępnię na forum autorskiego bota jeżeli będziecie chcieli.

Pozdrawiam i Życzę miłego dnia/wieczoru/nocy :slight_smile:

SP24
SP24

Uwaga! _Na serwer wszedł nasz nowy autorski bot! Na razie nie posiada nowości, ale jak mówiłem jest to wersja Alpha. Więc testujcie! _

Jeszcze jedna uwaga. Poprzednie kanały prywatne zostały usunięte ze względów technicznych oraz jeśli wejdziecie po nowy kanał prywatny poczekajcie na kanale, ponieważ może to trwać do 30 sekund!

luxDev
luxDev Pionier

A czemu aż 30 sekund?

Serio zainteresuj się tym http://media.teamspeak.com/ts3_literature/TeamSpeak%203%20Server%20Query%20Manual.pdf A dokładniej "servernotifyregister"

SP24
SP24

To jest czas maksymalny. minimalny to parę sekund

SP24
SP24

Zależy od bota

luxDev
luxDev Pionier

Nie rozumiesz, możesz zarejestrować wydarzenie i odpowiednio je obsłużyć zamiast robić wątek i go usypiać :thinking:

SP24
SP24

Ja nie usypiam. Tyle trwa proces weryfikacyjny

luxDev
luxDev Pionier

Co ten proces takiego robi?

SP24
SP24

Sprawdza czy nie masz kanału i czy jest jakiś wolny kanał a jeśli nie ma bot samodzielnie go tworzy

luxDev
luxDev Pionier

Okej więc gdzie nie mam racji co jest lepsze?

@SP24 widzę że nadal nie rozumiesz wejdź sobie tutaj 145.239.92.199 (TS3) i sprawdź czy u mnie to trwa 30 sekund (Nie jest to żaden wątek).

happi
happi

SP24:

Sprawdza czy nie masz kanału i czy jest jakiś wolny kanał a jeśli nie ma bot samodzielnie go tworzy

I to może potrwać 30 sekund? Chyba przy obciążeniu maszyny.

SP24
SP24

Mówie to jest czas maksymalny. Ty wiesz ile bot musi kanałów sprawdzić. Staram się to skrócić. A maszyna wcale nie jest obciążona

anon10657637
anon10657637

@happi @luxDev ale macie świadomość że to wszystko się dzieje w jednym wątku, tudzież procesie, ponieważ tak jest zbudowane PHP? Uruchamia skrypt raz który pewnie śmiga w jakieś pętli i w niej wykonuje wszystkie polecenia.

luxDev
luxDev Pionier

Ale on nie robi w php Kacper ;P

anon10657637
anon10657637

A, to wybacz - miałem błędne założenie. W jakim języku to tworzysz @SP24 - postaram Ci się w miarę moich skromnych możliwości pomóc ;)

anon10657637
anon10657637

Jak Java to nie rozumiem dlaczego tyle to trwa. Miałem styczność z wrapperem od TheHolyWaffle, faktem jest to, że on operacje I/O wykonuje w wątku, zamiast w osobnych, jednak 30 sekund nawet w krytycznym momencie jest to bardzo dużo. Śmiem z czystym sumieniem stwierdzić, że nie korzystasz z możliwości tego API, mowa o systemie eventów - a o programowaniu współbieżnym nie wspomnę. Java to nie PHP, tutaj aplikacja nie ma tylko i wyłącznie jednego wątku, tudzież procesu. Nie musisz robić pętli while żeby sprawdzać co się dzieje na serwerze, a potem usypiać wątek na określoną liczbę sekund. Skorzystaj z tego, co język, a co przede wszystkim daje API, bo na pewno je źle wykorzystałeś ;)

luxDev
luxDev Pionier

Niby ta ale uwierz mi korzystając z asynchronicznego api można wysyłać tysiące komend :P

anon10657637
anon10657637

luxDev:

Niby ta ale uwierz mi korzystając z asynchronicznego api można wysyłać tysiące komend

Zauważ tylko, że jak odbierasz, nie możesz wysyłać - i na odwrót. To jednak spory dyskomfort i zbyteczne utrudnienie.

SP24
SP24

W javie

Mogę podesłać ci kod odnośnie kanałów prywatnych. Nie używam while ani sleep

anon10657637
anon10657637

Chętnie.

SP24
SP24

Już. Jakbyś mógł zerknąć dlaczego tak to długo trwa (przy np. 50 wolnych kanałach) to byłbym wdzięczny

luxDev
luxDev Pionier

Być może zapomniałeś ustawić FloodRate na enum UNLIMITED

SP24
SP24

Nie mam tej linijki

Zaraz ustawie

W ogóle bot chodzi bardzo szybko