Plugin MCSHOP

Zombie
CABAIN1
CABAIN1
9 lat temu

Pomocy serwer tak jakby nie odczytuje tego pluginu (MCSHOP) mój silnik to spigot 1.8

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro
9 lat temu

Jest jakiś error w konsoli? Poprawnie go wgrałeś? Plik ma uprawnienia?

CABAIN1
CABAIN1
9 lat temu

Nie ma żadnego erroru nic zupełnie ani śladu ze plugin jest wgrany na serwer wgrałem go poprawnie nie ma uprawnień

CABAIN1
CABAIN1
9 lat temu

Stworzylem takze serwer lokalny na komputerze i na tym serwerze z tym samym silnikiem dziala a na vps nie

luxDev
luxDev Pionier
9 lat temu

Upewnij się że MC-SHOP-latest.jar znajduje się w poprawnym katalogu - plugins na serwerze VPS. Gdy już to zrobisz włącz serwer, gdy wyświetli się informacja że włączanie serwera dobiegło końca wyłącz go wejdź w folder logs na VPS znajdź plik latest.txt i wgraj jego zawartość na hastebin.com po czym daj nam go.

CABAIN1
CABAIN1
9 lat temu
tirex
tirex
9 lat temu

Masz za starą wersje javy na serwerze.

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3
9 lat temu

Uprzedzę pytanie "A jak to zaktualizować?" https://lvlup.rok.ovh/t/instalacja-java-8-na-vpsie/2513 :slight_smile:

Jeżeli nie jest to VPS, to poszukaj opcji w panelu serwera (czyli jak używasz jakiegoś hostingu). :)

CABAIN1
CABAIN1
9 lat temu

Potrafie zaktualizowac jave nie jestem az tak zielony w tych sprawach xdd

CABAIN1
CABAIN1
9 lat temu

mam kolejny problem nie wyświetla mi się tabliczka po kliknięciu w usługę (błąd w konsoli: [11:23:00 WARN]: Exception in thread "Craft Scheduler Thread - 7" [11:23:00 WARN]: org.apache.commons.lang.UnhandledException: Plugin MC-SHOP v0.1.5 generated an exception while executing task 559 at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R1.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:56) at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1149) at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:624) at java.lang.Thread.run(Thread.java:748) Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: net/minecraft/server/v1_12_R1/EntityHuman at pro.lvlup.mcshop.listeners.InventoryListener$1.run(InventoryListener.java:61) at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R1.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:71) at org.bukkit.craftbukkit.v1_8_R1.scheduler.CraftAsyncTask.run(CraftAsyncTask.java:53) ... 3 more Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: net.minecraft.server.v1_12_R1.EntityHuman at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:91) at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:86) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357) ... 6 more )

luxDev
luxDev Pionier
9 lat temu

Ojoj, już nawet bez wchodzenia w kod wiem co zepsułem, zapomniałem zmienić jedną rzecz w refleksach sorki 😄 jak zależy ci na czasie pobierz to: MC-SHOP-old.jar.zip (41,1 KB) https://dl.lvlup.pro/luxdev/projects/MC-SHOP-old.jar