Siema mam pytanie czy ktoś z was bawił sie z firmami typu Plus czy inne takie, ponieważ posiadam drugi internet z Cyfrowego Polsatu czyli jak każdy wie to jest Plus. Ostatnio zauważyłem ze internet z Cyfrowego który dostałem z ruterem DWR-921 ma pobierania koło 25mb/s i pobierania dosyć symetryczne jest to łącze. Ale jeśli przełożę tą samą kartę do telefonu to pobieranie wzrasta do 120mb/s ktoś wie czego to może być przyczyna? (dodam że mieszkam w takim miejscu że te BTSy nie są jakoś bardzo przeciążone bo tu jest kilka domów na krzyż a BTSy są 2. Moje wstępna dedukcja naprowadziła mnie na:
- Słaby ruter z przed kilku lat
- Brak wymuszania BTSów
I pomyślałem sobie czy opłaca się zakupić taką antenę
Ponieważ w Plusie nie można od tak i zmienić sobie rutera za darmo na ruter powiedzmy z 2020 roku tylko na ruter z roku w którym była podpisana umowa, albo ten ruter jest totalnie do bani. (oczywiście mogę kupić sobie nowy ruter za koszt u nich pewnie koło 400zł, ale to jest totalna durnota). Chciałem też zapytać czy np. ktoś z was miał umowę właśnie z czasów gdzie dawali DWR-921 i na co wymienić o ile to ma sens. (oczywiście na coś z agregacja BTSów).