Takie tam pozdrowienia dzięki dostępowi SSH do hostingu WWW od ekipy lvl4speak dla ekipy lvlup (komenda przeze mnie stworzona "pozdrawiamy" ;) pytanie tylko jest ode mnie, jaki jest sens dawania dostępu do SSH? ktoś mi to wyjaśni?
Takie tam pozdrowienia dzięki dostępowi SSH do hostingu WWW od ekipy lvl4speak dla ekipy lvlup (komenda przeze mnie stworzona "pozdrawiamy" ;) pytanie tylko jest ode mnie, jaki jest sens dawania dostępu do SSH? ktoś mi to wyjaśni?
Mrpawelww:
pytanie tylko jest ode mnie, jaki jest sens dawania dostępu do SSH?
Poprzez SSH możesz używać Composera i nie tylko - ułatwia to instalowanie przeróżnych aplikacji itp.
Dostęp daje Ci możliwość np; odpalenia aplikacji w node
Jakub:
odpalenia aplikacji w node
To akurat już jest w samym panelu w2, https://www.dbanaszewski.pl jest tego efektem [można zobaczyć nagłówki] ;)
Daje możliwość zainstalowania np. Flarum :)
O , dzięki za info bo nie wiedziałem :bezkappy: . Tylko nadal nie wiem do czego został stworzony ten wątek , nie jestem pewien ale autor chyba serwer mc zainstalował - sądzę tak po nazwie katalogu
zaskoczę ciebie, nie zainstalowałem minecrafta, bo po pierwsze, nie ma javy, po drugie,to udostępniona subdomena, jeszcze nie gotowa ;) tylko głównie chciałem wiedzieć po co jest SSH w hostingu WWW ;)
Okej , ale teoretycznie mogłem tak sądzić jak zobaczyłem nazwę katalogu w putty.
nic się nie stało ;)
Mrpawelww:
głównie chciałem wiedzieć po co jest SSH w hostingu WWW
sens ma taki że pewniej się łączysz po SSH ( SFTP ) niż po FTP
od siebie dodam że od ponad 10 lat nigdy nie łączyłem się nigdzie po FTP tylko wszędzie SSH (SFTP )
a z panelu hostingu nie wszystko zrobisz ( tak myślę ) bo nigdy takiego tworu nie miałem ;-)

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.