Podpięcie domeny od OVH pod serwer MC

Zombie
domena
Jordii
Jordii

Witam, domena z hostingu ovh nie chce łączyć na mój serwer minecraft.

Na tego samego vps'a łączy już jedna domena, i działa. Na preparacje na serwerach DNS czekałem mniej niż minute. W przypadku domeny playchest.pl, po 12 godzinach dalej nic. Różnią się tylko porty, playsurvival.pl (pierwsza domena), to :25565, a druga ta która nie działa (playchest.pl) to :8888.

Domena działająca: image|690x54 image|687x58

Domena niedziałająca: image|690x59 image|690x62

z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam.

Jordii
Jordii

teraz usunąłem mc. z rekordu A z domeny niedziałającej, ale to i tak nic nie zmieniło.

krzukosz
krzukosz

Rekord działa, dobrze dodany. Delegacja wpisów DNS trwa do 48h, w zależności od operatora serwerów. Polecam używać serwerów dns od cloudflare czyli 1.1.1.1 i zapasowy 1.0.0.1. W przypadku telefonów one.one.one.one. Polecam też wyczyścić cache od dns z windows ipconfig /flushdns w cmd jako administrator. A i jeszcze komenda do windowsa na sprawdzanie rekordu srv nslookup -type=SRV _minecraft._tcp.playchest.pl

Jordii
Jordii

domena nie działa tez innym osobom

Jordii
Jordii

czyli po prostu czekać? zawsze niezależnie od hostingu trwało to kilka minut.

krzukosz
krzukosz

A próbowałeś zmienić NS na swoim komputerze i wtedy się połączyć? Ewentualnie wpisać ipconfig /flushdns w cmd. Jeżeli korzystać z blazingpacka to spróbuj bez

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Obraz|690x151 W rekordzie SRV musisz wskazać na subdomene

krzukosz
krzukosz

Napisał, że już to zrobił. Z resztą domena playchest.pl jak i mc.playchest.pl kieruje na ten sam adres IPv4

Jordii
Jordii

na domenie jest autoryzacja paczki blazingpack

Jordii
Jordii

ok domena już działa, można zamknąć.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.