Mam kupioną domene na home.pl i hosting na lvlup i chce to podpiąc do cloudflare ( na zasadzie przekierowania, jak odepbe ns1 itd... strona nie będzie działać w ogóle ) Strona : Crido.Net.PL
Mam kupioną domene na home.pl i hosting na lvlup i chce to podpiąc do cloudflare ( na zasadzie przekierowania, jak odepbe ns1 itd... strona nie będzie działać w ogóle ) Strona : Crido.Net.PL
W hostingu Home zmień dnsy na zewnętrze, czyli te, które podało ci Cloudflare. Następnie w dnsach Cloudflare dodaj rekord A na adres ip 91.134.109.98 jest to adres ip serwera w2.lvlup.pro czyli hostingu www.
Są tam dwa rekordy "A" Edit jeden do ftp eż zmienić ?
Crido:
Są tam dwa rekordy “A”
Proszę o wysłanie screenshota.

no tak, ale to jest co innego :\
Utwórz nowy rekord A
Crido.Net.PL dla 91.134.213.47

Ten rekord już jest i nie da się go stworzyć /:
no, ale strona przecież działa, to w czym problem :thinking:
Że chce żeby była pod clodflara podpięta bo jak z home.pl odepne te ns1.hostmc to tajagby nie jest podpięta pod to w sensie hosting lvlup
Zmień dnsy z home na te, które podał Ci cloudflare. Już to wyżej napisałem.
Napisałem ci przecież że jak zmienię to odpina od hostingu /:
Zmieniasz DNSy na cloudflare, a w cloudflare ustawiasz rekord A pod ip hostingu. Pamiętaj, że w DA musisz dodać domenę.
A na jakie IP ?
Miałeś podane wcześniej... 91.134.213.47

Odbiegacie od tematu, jako poważny użytkownik tego forum wnoszę o natychmiastowe zakończenie tego off-topicu.
Jest okej, teraz trzeba czekać.
Tyle ile tu mi dałeś sam potrafię ogarnąć ...
Crido:
Tyle ile tu mi dałeś sam potrafię ogarnąć …
więc w czym problem, skoro sam potrafisz ogarnąć? :)
A przeczytaj na czym polega problem ...
Nie. Ty przeczytaj, co napisał @anon40709621. Niepotrzebnie stwarzasz problemy, których nie ma. W pierwszej kolejności ns'y powinny być zmienione na te od cloudflare...
Czytanie ze zrozumieniem się kłania
Dokładnie tak. Przeczytaj ze zrozumieniem, wykonaj co należy, a potem pisz :)
Napisałem że odpięcie od home.pl = odpięcie od lvlupa i chce zrobić na zasadzie przekierowania PRZEZ CLOUDFLARA ale ta rozmowa nie ma sensu więc ******************
Crido:
Napisałem że odpięcie od home.pl = odpięcie od lvlupa To nie ma żadnego związku, po prostu nie rozumiesz działania tego i wymyślasz jakieś bzdury. Otrzymałeś rozwiązanie - w czym problem? Mam Ci to w krokach wytłumaczyć, co dokładnie masz zrobić? I trochę kultury, bo w ten sposób to raczej pomocy nie otrzymasz, skoro nie potrafisz uszanować osób, które poświęcają swój cenny czas na pomoc Tobie.
Dobra sory może jednak nie zrozumiałem ale jesteśmy tylko ludzmi mamy prawo popelniać błedy
Spoko, nie ma problemu :slight_smile: Czy nadal potrzebujesz pomocy? Jeśli tak, postaram się wykonać instrukcje krok po kroku.
Pisałem już wątek odnośnie przypięcia hostingu WWW przy użyciu strefy DNS cloudflare:
https://lvlup.rok.ovh/t/konfiguracja-cloudflare-dla-hostingu-www-w-lvlup-pro/4871
Warto pamiętać o wpisie CNAME zamiast A, znacznie mniejszy to szanse na ewentualne problemy w przyszłości.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.