Podpięcie domeny pod serwer TeamSpeak3

Zombie
ts3, domena
cybermarian
cybermarian

Witam może ktoś wytłumaczyć jak podpiąć domene pod serwer ts krok po kroku na home.pl? Mam subdomene ts.ender-case.pl i gdy odaplam jakiś poradnik to wgl nie wiem jak w tym sie połapać z góry Dziekuje :slight_smile: Dodam że jak na razie mam sam rekord a w którym adres IPV4 to ip vps

jbrudek
jbrudek

To powinno pomóc https://lvlup.rok.ovh/t/podpiecie-ts3-pod-domene/516

Może nie jest to na home.pl, aczkolwiek cała procedura jest praktycznie identyczna.

cybermarian
cybermarian

Ehh nie ogarniam tego wcale na home jak i wtym poradniku wszystko wygląda inaczej. W rekordzie A dodaje tylko adres ipv4 adres vps tak? A rekord srv? potrzebuje usluge, adres hosta i numer portu protkół mam do wybrania _udp możesz wytłumaczyć co jest czym?

jbrudek
jbrudek

Tam jest tak samo tylko nie musisz wpisywać wszystkiego, nie mam pojęcia jak Ci to wytłumaczyć.

cybermarian
cybermarian

Więc tak protokól mam do wybrania _upd potrzebuje: -usługe -adres hosta -numer portu

przykładowo adres ip mojego vps to 22.212.21.240 a port do ts to: 9987

jbrudek
jbrudek

O ile się nie mylę w usłudze daj: ts3 Adres hosta: 22.212.21.240 Port: 9987

Trudno mi rzec dokładnie.

KrEdEnS:

Adresem hosta musi być domena lub subdomena, która kieruje na adres ipv4/6 gdzie masz tsa. Oczywiście, zapomniałem, dzięki za poprawę.

cybermarian
cybermarian

Adres hosta podświetla mi na czerwono "Wprowadzona wartość" jest nieprawidłowa.

KrEdEnS
KrEdEnS Moderator Freebies

Adresem hosta musi być domena lub subdomena, która kieruje na adres ipv4/6 gdzie masz tsa.

KMatuszak
KMatuszak Weteran

Warto dodać, że w przypadku standardowego portu zbędny jest rekord SRV, wystarczy rekord A kierujący na adres ip VPS.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.