Podpięcie Domeny pod vps

Zombie
vps, domena, dns
Draysh
Draysh

Witam serdecznie mam następujący problem czy ktoś wie jak podpiąć domenę z ovh pod vps'a z lvlup'a

PS. Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedz

Pozdrawiam ~Draysh

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

W większości przypadków wystarczy dodać wpis A do strefy DNS ze swoją nazwą a wartością będzie IP VPSa.

Draysh
Draysh

czy chodzi o takie coś Screenshot_3|690x56

Nieznajomy11
Nieznajomy11 Moderator forum.lvlup.pro

Tak, chodzi o coś takiego. Teraz musisz tylko poczekać na propagacje. Postęp możesz sprawdzić tutaj. Z tego co patrze, to już większość jest.

Jeśli mimo to u ciebie nie będzie działać, może być to kwestia cache na twoim komputerze lub w warstwie operatora, może tutaj pomóc (w przypadku systemów windows) użycie poniższej komendy w terminalu.

ipconfig /flushdns
Draysh
Draysh

Nieznajomy11:

Tak, chodzi o coś takiego. Teraz musisz tylko poczekać na propagacje. Postęp możesz sprawdzić tutaj . Z tego co patrze, to już większość jest.

Jeśli mimo to u ciebie nie będzie działać, może być to kwestia cache na twoim komputerze lub w warstwie operatora, może tutaj pomóc (w przypadku systemów windows) użycie poniższej komendy w terminalu.

ipconfig /flushdns

Odczekałem te 24h tak jak napisali na OVH gdy wszedłem dzisiaj na ovh pokazał mi się następujący komunikat Screenshot_1|690x98 Ktoś wie o co chodzi

kubus
kubus

Pokaż rekordy wszystkie jakie masz, najlepiej screena zrób. 😉

Nieznajomy11

Nie dodałeś rekordu A dla subdomeny tsdns. Co właściwie próbujesz zrobić? Tsdns chyba już się dawno nie używa.

Draysh
Draysh

Nieznajomy11:

Nie dodałeś rekordu A dla subdomeny tsdns. Co właściwie próbujesz zrobić? Tsdns chyba już się dawno nie używa.

Czy możesz mi napisać jak to mam zrobić ?

Draysh
Draysh

kubus:

Pokaż rekordy wszystkie jakie masz, najlepiej screena zrób.

Screenshot_2|690x465 Screenshot_3|690x466

Proszę bardzo

Nieznajomy11

Tak jak masz tutaj: image|653x68 to musisz zrobić taki sam, tylko na tsdns.multits.pl

Niemniej, nadal pozostaje pytanie, dlaczego chcesz używać tsdns?

Draysh
Draysh

Nieznajomy11:

Niemniej, nadal pozostaje pytanie, dlaczego chcesz używać tsdns?

Właśnie nie chcę chcę żeby można było się łączyć z ts-em za pomocą domeny multits.pl

Nieznajomy11

A z jakiej domeny chcesz korzystać?

Draysh
Draysh

Nieznajomy11:

A z jakiej domeny chcesz korzystać? Z tej którą zakupiłem czyli MultiTs.pl

Draysh
Draysh

Nieznajomy11:

A z jakiej domeny chcesz korzystać?

Mam nadzieje ze mnie rozumiesz ?

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

przy domenach wielkość znaków jest ignorowana i z tego co mi wiadomo to nie da się tego w taki sposób zablokować bo to tak nie działa.

Nieznajomy11

Twoje poprzednie zdanie temu przeczyło. Czy masz serwer teamspeak i www na tym samym serwerze vps?

Draysh
Draysh

Nie nie mam na tym samym . TeamSpeak'a mam na lvlup a www na ovh i chcę żeby można się łączyć za pomocą domeny którą wykupiłem czyli multits.pl

Nieznajomy11

Rozpisz domeny i adresy ip na które mają kierować, wraz z tym jaką są usługą.

Draysh
Draysh

Nieznajomy11:

Rozpisz domeny i adresy ip na które mają kierować, wraz z tym jaką są usługą.

Tylko że ja wg tego nie ogarniam i własnie chciałbym żeby mi ktoś pomógł ewentualnie zrobił za mnie

bopke

I dlatego chcemy żebyś wypisał co masz na jakim adresie ip i na jakim porcie masz teamspeaka, jaka subdomena ma kierować na co, a my pomożemy Ci to sensownie złożyć w DNS.

Draysh
Draysh

bopke:

I dlatego chcemy żebyś wypisał co masz na jakim adresie ip i na jakim porcie masz teamspeaka, jaka subdomena ma kierować na co, a my pomożemy Ci to sensownie złożyć w DNS.

IP → 147.135.191.46 Port → :9987 Domena → MultiTs.pl

O takie coś chodzi ?

bopke

tak. Strona www jest prawidłowo podpięta i działa?

Draysh
Draysh

bopke:

tak. Strona www jest prawidłowo podpięta i działa?

Tak. Aczkolwiek nie posiadam hostingu tylko domenę oczywiście na ten moment

bopke

Aby podpiąć tsa dodaj rekord w strefie DNS typu A i wypełnij tak jak u mnie ( nie musi to być koniecznie subdomena ts ) image|575x500

Potem, aby móc połączyć się przez domenę multits.pl dodaj drugi rekord, tym razem typu SRV image|428x500 Kropka na końcu adresu docelowego jest bardzo ważna!

Odczekaj trochę czasu i spróbuj się połączyć. Jeżeli dobrze przepisałeś to wszystko powinno działać dobrze.

Draysh
Draysh

Dzięki wielkie jak będzie działać dam znać

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.