Podpięcie NS pod cloudflare

Zombie
www, cloudflare, dns
SulDooR
SulDooR

Witam mam Hosting www jak i domene na lvlup.pro mam już konto na cloudflare mam to "Status: Witryna nie jest aktywna (modyfikacja DNS w toku)" domene mam standardowo podpiętą pod te NS'y lvlup'a ale oni podają swoje i nie wiem czy mogę usunąć te od lvlupa i wstawić cloudflar'a bo nie wiem czy przez to coś się nie zepsuje

cloudflare0|690x238

bopke
bopke Moderator forum.lvlup.pro

Musisz zmodyfikować wpisy NS tak, żeby wskazywały na adresy podane przez cloudflare.

Tak wszystkie potrzebne wpisy będziesz musiał przepisać z panelu lvlupa.

SulDooR
SulDooR

mam dwa ns'y od cloudflare i mam 2 od lvlup muszę usunąć te od lvlup 2 i utworzyć nowe 2 i wpisać to co każe cloudflare pytam się tak bo nie chce nic zepsuć bo już stoi forum i nie chce nic stracić

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

Jeżeli posiadasz domenę na lvlup.pro, aby zmienić NSy musisz złożyć stosowny ticket. Jeżeli posiadasz domenę spoza lvlup.pro to musisz zmienić NSy w panelu domeny.

I nie, nie musisz usuwać tych wpisów NS, ponieważ strefa NS w panelu DirectAdmin nie działa.

SulDooR
SulDooR

troche słabo bo lvlup odpisuje przewarznie po 24/h przynajmniej w moim przypadku

bopke

Musisz stworzyć wpisy od cloudflare. Wszystkie pozostałe wpisy musisz przepisać do panelu cloudflare, żeby były takie jak te od lvlupa.

bopke

Timo:

Stracisz 1-72 h przy zmianie serwerów DNS, jeśli wszystko dobrze skonfigurujesz

Jeżeli wszystko szybko i dobrze skonfiguruje to nie powinna być odczuwalna przerwa w działaniu :thinking:

DBanaszewski
DBanaszewski α-tester v3

bopke:

Musisz stworzyć wpisy od cloudflare.

W panelu DirectAdmin nie musi tego robić, ponieważ nie jest to potrzebne - nawet po dodaniu i tak nie będzie działać, NSy musi zmienić obsługa lvlup.pro (prawnym właścicielem domeny jest Pan Michał).

SulDooR
SulDooR

Ticket napisany temat do zamkniecia

DoreK
DoreK α-tester v3

Tematów nie zamykamy :P