Pomoc przy konfiguracji botów na serwerze TeamSpeak3

Zombie
ts3
Draysh
Draysh

**Siemanko wszystkim mam do was prośbę a jednocześnie pytanie (nie ogarniam dopiero jestem Świeżakiem w tych sprawach) potrzebuje pomocy w podłączeniu Abota lub Xbota jaki hosting polecacie. Aktualnie jestem na hostingu MG ( Multigaming ) ( Licencja dostawcy hosta ) i byłem na innych ts'ah i też mają ( licencje dostawcy hosta ) a mają podłączone Te Boty i teraz jest kwestia tego czy ktoś z was mógłby mi w tym pomóc i wytłumaczyć co i jak. czy możne trzeba jakiś inny hosting czy coś ** Ps. co myślicie o TsBahu.com ?

anon10657637
anon10657637

Draysh:

Aktualnie jestem na hostingu MG

Musisz napisać do supportu z prośbą o udostępnienie credentialsów do połączenia bota z serwerem. Potem na zakupionym osobno serwerze VPS bota stawiasz, podajesz obsłudze IP i dodają je do tzw. "białej listy". Uroki hostingów w modelu SaaS ;)

MichQ
MichQ

Hostingi typu Ts3bahu, MultiGaming udostępniają tylko voice vps czyli vps pod samego ts3 do którego działania jest potrzebna licencja. Same boty typu Abot, Xbot,Mbot są przechowywane (zazwyczaj) na vps którego można zakupić np na lvlup.pro. Jeżeli chcesz mieć boty na swoim serwerze na multigaming musisz napisać do supportu o dodanie ip twojego vps do whitelisty (tak samo na ts3bahu ale oferta SDT)

happi
happi

Draysh:

Ps. co myślicie o TsBahu.com ? Z tego co słyszałem to ts3bahu jest najlepsze jeżeli chodzi o hostingi, ale wciąż lepiej jest postawić serwer na vps.

Draysh
Draysh

Przepraszam cię ale nigdy nie miałem styczności z "VPS" zawsze przez hosting i nie za bardzo ogarniam potrzebował bym instruktora czy coś w tym stylu 😦

anon10657637
anon10657637

Draysh:

Przepraszam cię ale nigdy nie miałem styczności z “VPS” zawsze przez hosting i nie za bardzo ogarniam potrzebował bym instruktora czy coś w tym stylu

Co do podstawowej obsługi VPS - wszystko masz na forum ;) Co do instalacji danego oprogramowania tudzież bota - skontaktuj się z autorem, on powinien Ci takowego wsparcia udzielić.

Draysh
Draysh

Dzięki za pomoc ale szczerze mówiąc to ja spróbuje z hostingiem TsBahu.com I z tym vps pod te boty i czy możne jest tu jakaś osoba która zna się na konfiguracji tych botów ?? 😛

anon10657637
anon10657637

Draysh:

czy możne jest tu jakaś osoba która zna się na konfiguracji tych botów ?

Zawsze możesz napisać w #rynek:zlece 😃

Draysh:

Dzięki za pomoc ale szczerze mówiąc to ja spróbuje z hostingiem TsBahu.com

I co Ci to da? Nic, tak czy siak będziesz musiał bota samodzielnie skonfigurować.

Draysh
Draysh

Tak wiem zdaję sobie z tego sprawę ale VPS dla mnie jest zbyt skomplikowany. 😦 poza tym jest tylko 31 slotów z tego co słyszałem żeby było więcej muszę wykupić licencje a z tym też jest trochę roboty Ale jeżeli będzie już to konieczne to zrobię to czego tak naprawdę nie ogarniam

anon10657637
anon10657637

Draysh:

poza tym jest tylko 31 slotów z tego co słyszałem żeby było więcej muszę wykupić licencje a z tym też jest trochę roboty

*32

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.