Pomysły na nowe funkcje do bota na TS3?

Zombie
ts3
SP24
SP24

Mam do was pewną sprawę odnośnie botów na serwery TS3. Napiszcie mi jakie według was taki bot powinien mieć funkcje. Nie chodzi mi o funkcje które już są, tylko tych których nie ma a chcielibyście je zobaczyć. Chciałbym poznać wasze zdanie gdyż ułatwiłoby mi to pisanie mojego bota pod serwery TS3, którego zamierzam udostępnić, lecz chciałbym aby miał on również coś innego niż obecne boty.

happi
happi

To twój projekt, to ty powinieneś nas zaskoczyć i stworzyć coś oryginalnego. Wejdź po prostu na jakiś serwer, zobacz co ma jeden bot, a czego nie ma drugi i masz.

SP24
SP24

Właśnie z tym jest problem. Nie mam pomysłów. Z tymi serwerami to dobry pomysł, lecz już tak robiłem. Po za tym kto powiedział, że wszystkie propozycje muszę zrealizować. Oczywiście cały czas myślę nad nowymi funkcjami. Zapewniam jednak ze nie będzie to kolejny gniot w PHP

luxDev
luxDev Pionier

Nie chcę być wścibski czy coś ale wydaję mi się że ten twój bot niczego nie da rady przebić, ciągle na Gitterze podpytujesz o kod lub gotowe rozwiązania, rozumiem zapytać się o coś ale żeby ktoś miał za Ciebie pisać bo nie rozumiesz najprostszych rzeczy?

Co do pytania, może jakiś wykres (korzystając z api google np.) na kanałach z ilością użytkowników w danych dniach? :P

SP24
SP24

Co do gittera to było to ostatni raz. O kod poprosiłem 2 razy i już nie będę. Z resztą dam sobię rade sam. Co do wykresu to bardzo dobry pomysł. Pomyślę nad tym. Gdybym pisał w PHP byłoby łatwej ale mniej wydajniej.

SP24
SP24

I oczywiście nie nastawiam się na to że zaraz przebije inne boty. Na pewno przebije niektóre boty tym, że nie jest pisany w PHP.

K-Scripts
K-Scripts

W ciągu dalszym to nic nowego :D

Err0r
Err0r

luxDev:

Nie chcę być wścibski czy coś ale wydaję mi się że ten twój bot niczego nie da rady przebić, ciągle na Gitterze podpytujesz o kod lub gotowe rozwiązania, rozumiem zapytać się o coś ale żeby ktoś miał za Ciebie pisać bo nie rozumiesz najprostszych rzeczy?

Co do pytania, może jakiś wykres (korzystając z api google np.) na kanałach z ilością użytkowników w danych dniach? 😛

nawet jak on " kopiuje " ten kod to i tak patrzy i widzi go i moze go edytować więc wtedy moze sie nauczy jak co działa ? ja sam mialem problem samemu sie nauczyc i poprzez edytowanie jednego kodu opanowalem znacznie lepiej poszczególne języki więc czemu go ograniczać w taki sposób jak na moje , bardzo na + z jego strony , że podjął sie jakiej kolwiek inicjatywy i zaczyna nad tym pracować

SP24
SP24

Tak poza tematem: Przenieś MBota na język Java. Będzie mniej obciążał serwer.

anon10657637
anon10657637

SP24:

Tak poza tematem: Przenieś MBota na język Java. Będzie mniej obciążał serwer.

Głupota, w każdym języku możesz napisać tragiczny kod. To kwestia umiejętności, język to drugorzędna kwestia, ale fakt faktem, że PHP to nie jest najlepszy wybór do tego typu rozwiązania.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.