Poszukuję alternatywy dla Google zdjęcia

Off topic
Jakub
Jakub

Hej, Jako ,że nie będzie już darmowej przestrzeni bez limitu w serwisie Google zdjęcia szukam jakiejś dobrej alternatywy.

LinGruby
LinGruby Pionier

ja swoje zdjęcia mam w swojej chmurze na OwnCloud a limit no to zależne od KVM jaki ma dysk u mnie póki co około 20GB na chmurę jest acz zastanawiam się coby /home zmniejszyć o około 10GB ( i tak nic prawie tam niema ) to wtedy chmura będzie 30GB + to co system zajmuje ;-)

ale co do typowego serwisu coby synchro szło z androida ( bo jak mniema na nim siedzisz ) to nie interesowałem się bo jeszcze siedziałem na android to i tak miałem kartę SD... a teraz na iOS jest niby iCloud ale i tak osobiście przesyłam na OwnCloud...

a zobacz Mega w sumie 50GB za free a działa zacnie też mam część zasobów tam ;-)

BrixNW
BrixNW

pcloud może? Tyle, że musiałbyś sporo osób z zaprosić XD

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

Wszystko zależy od tego, o jakiej ilości zdjęć mówisz. Może zainwestujesz w Google One?

Kosztuje 8,99 złotych miesięcznie i daje ci 100 GB w chmurze na konto Google, a nawet możesz dodać członków rodziny. Za sam serwer VPS pod własną usługę *Cloud, bądź za prąd w serwerze domowym zapewne zapłacisz więcej :thinking: