Poważny problem z SSH

Zombie
vps, zarządzanie, sieć, ssh
xariesu
xariesu

Witam serdecznie, mam problem ustawiłem firewalla w iptables i zmieniłem port SSH na inny, kilka godzin temu były problemy z serwerami i nie mam pojęcia czy iptables sie nie usunął :/ Nie mam dostepu do ssh czy można edytować jakoś to zdalnie? JEST TO PILNE Prosze o pomoc.

Infinity
Infinity

Restart vpsa zrób.

Jeśli masz z oferty KVM GAME, to przeprowadź podstawową diagnostykę przez proxmoxa.

xariesu
xariesu

Już wszystko naprawiłem, jakby ktoś miał podobny problem w panelu lvlup'a macie proxmox'a zalogujcie sie przez niego i wejdzcie sobie poprzez terminal buźka XD

DoreK
DoreK α-tester v3

xariesu:

jakby ktoś miał podobny problem w panelu lvlup’a macie proxmox’a zalogujcie sie przez niego i wejdzcie sobie poprzez terminal buźka XD

Wydaje mi się że to raczej najbardziej podsawowa rzecz którą powinien wiedzieć każdy administrator VPS, ale miło że się z tym dzielisz :D

Aylin
Aylin ex-admin forum.lvlup.pro

DoreK:

Wydaje mi się że to raczej najbardziej podsawowa rzecz którą powinien wiedzieć każdy administrator VPS, ale miło że się z tym dzielisz 😃

Niektórzy w zgłoszeniach pytają się o port SSH albo jak dodać domenę w DA (mimo tego bezczelnego przycisku który jest na widoku po zalogowaniu się do panelu). Nie raz i nie dwa pisałam też o tym że Proxmox istnieje i jak się ma VPS KVM to można z niego śmiało korzystać :slight_smile:

Czasem oczywiste rzeczy nie są takie oczywiste

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.