Problem! Jak zacząć zabawę z serwerem VPS?

Zombie
vps, minecraft, zarządzanie
oskar202
oskar202

Witam, utworzyłem serwer na tym hostingu ale nie wiem jak zacząć. Dostałem email Dane do serwera VPS z danymi logowania i informacją by zalogować się tu https://lvlup.pro/panel/vps/ ale jak? Na samym hostingu nie działa login i hasło. Gdzie wpisać?

kotyk
kotyk Regularny

Cześć, ogólnie to dane na e-mailu są do SSH, do twojego VPSa. Na panelu, jak się zalogujesz (danymi do panelu, nie danymi do serwera) możesz zresetować/utworzyć nowe hasło do twojego Proxmoxa, zreinstalować serwer do wybranych przez obsługę systemów i włączyć lub wyłączyć serwer.

oskar202
oskar202

No dobrze, zalogowałem się na Proxmox'a, co teraz?

kotyk
kotyk Regularny

To znaczy, nie musiałeś. Możesz robić na serwerze co chcesz. Żeby się na niego zalogować, musisz użyć jakiegoś klienta SSH. Od siebie polecam PuTTY. https://www.putty.org/

oskar202
oskar202

już zaraz

kotyk
kotyk Regularny

Przy okazji, nie wiem w jakim celu kupiłeś serwer VPS ale na forum masz wiele poradników jak zainstalować coś co chciałbyś. Jeżeli nie ma tego na forum, poszukaj w swojej wyszukiwarce.

oskar202
oskar202

udało się, mam już PuTTY, połączyłem sie ale wpisuję nazwe root, potem hasło ale mówi Odmowa Dostępu (Access Denied)

kotyk
kotyk Regularny

Spróbuj przez konsolę Proxmoxa i zmień od razu swoje hasło komendą passwd. I spróbuj jeszcze raz z nowym hasłem. (na proxmoxie nie działa wklejanie, a w putty wkleja sie prawym przyciskiem)

oskar202
oskar202

na proxmoxie to zalogować się root i hasło z maila?

oskar202
oskar202

bo coś nie moge

Jakub
Jakub
oskar202
oskar202

ale nie działa to hasło z maila

Jakub
Jakub

Działa, odpal putty wklep IP vpsa port ustaw na 22 kliknij ENTER otworzy się okno użytkownik to root , a hasło te co na emaila dostałeś w wiadomości.

oskar202
oskar202

dopiero teraz działa, no dobrze, co teraz moge zrobić?

raxelovsky
raxelovsky

Wszystko zależy od Ciebie co chcesz zrobić. Przed zakupem miałeś pewnie jakiś cel, do którego potrzebny Ci jest VPS.

oskar202
oskar202

No raczej, serwer do Minecrafta chce, ktoś się zna?

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro
system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.