Wie ktoś, jak to naprawić?

Wie ktoś, jak to naprawić?
To ja się podłączę. Może. Miałeś. Problem z brakującym mysqli?
Kurde, nie pamiętam...
Męczę się z błędem Brak rozszerzenia mysqli po wejściu na stronę phpmyadmin. Taki czerwony pasek. Przekopałam cały internet i nic.
mcheir:
Męczę się z błędem Brak rozszerzenia mysqli po wejściu na stronę phpmyadmin.
sudo apt-get install php7.x-mysqli
sudo service apache2/nginx restart.Gdzie 7.x to twoja wersja PHP. Uzupełnij za x numerek z komendy php -v i w drugiej komendzie wybierz nginx lub apache2 zależy czego używasz.
Wracając do tematu. W pliku /etc/mysql/my.cnf Ustaw opcje bind-address na
bind-address=localhostA potem zrestartuj mysql service mysql restart. Tylko upewnij się najpierw że Mysql jest włączony i działa. Później zastosuj to co ci podałem.
SP24:
bind-address
Nie mam czegoś takiego. Tylko to:
!includedir /etc/mysql/conf.d/
Mam jeszcze jedno pytanie, jak odblokować porty dla ts3?
Dodaj do firewalla reguły na porty UDP 9987 (domyślny port TS), TCP 10011 (port query) i TCP 30033 do przesyłania plików.
SP24:
Dodaj do firewalla reguły na porty UDP 9987 (domyślny port TS), TCP 10011 (port query) i TCP 30033 do przesyłania plików.
Jeśli pod firewallem masz na myśli whitelist UDP - kwalifikuje się tylko port 9987 dla protokołu TS3. Dodawanie portów TCP do whitelisty jest błędne, nic nie pomaga a wręcz może tylko zaszkodzić.
Dlatego podałem protokoły do portów. Zakładam, że autor używa czegoś systemowego typu IPTables, ale jeśli chodzi o whitelist UDP to tak. Tak kwalifikuje się tylko 1 port
Pomogło 7.2. Tylko dlaczego akurat ta wersja to nie mam pojęcia.

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.