Problem płatności w API v4

Pytania i problemy
AdiPol1359
AdiPol1359

Witam, mam problem z lvlup api v4. Chciałem zrobić automatyczne płatności za pomocą /v4/wallet/up. Problem jest jednak taki, że zapytanie webhookUrl przysyła pusty obiekt i nie mam skąd pobrać ID zamówienia.

142827624_458230525182773_6057565884552681860_n|690x388

Wyświetliłem najpierw obiekt req.body, ale był pusty. Postanowiłem więc wyświetlić cały obiekt req, ale w dalszym ciągu nie mogę nigdzie znaleźć ID płatności.

Bodzio
Bodzio

W jakim języku programowania piszesz? No i może dołącz kod a nie tylko odpowiedź z konsoli.

AdiPol1359
AdiPol1359

pisze w nodejs z użyciem expressa. Tutaj podsyłam kod:

Tworzenie płatności: 1|581x447

2|656x67

a tu zapytanie webhook: 3|300x85

Bodzio
Bodzio

Więc tak ID płatności znajdziesz w payment.id jeszcze przed redirectem, możesz sobie go zapisać do jakiejś bazy a potem weryfikować gdy przyjdą dane z webhooka. Rozumiem że robisz to na sandboxie więc powinieneś zaakceptować płatność żeby webhook przyszedł, możesz to zrobić za pomocą /v4/sandbox/wallet/up/{id}/ok. Oprócz tego powinieneś w jakiś sposób odpowiedzieć na przyjście webhooka np. res.status(200).end();.

AdiPol1359
AdiPol1359

miałem w planach zapisać ID do bazy danych, ale najpierw chciałem przetestować API. Nie robię tego sandboxem bo nie chciał do końca działać, ss pochodzi z płatności, którą sam dokonałem. Dzięki za przypomnienie o odpowiedzi na zapytanie, umknęło mi to. Natomiast post nie miał na celu pomoc przy budowie systemu płatności, a jedynie naprawienie błędu związanego z brakiem ID w zapytaniu, które podaje w webhooku.

Bodzio
Bodzio

ID powinno być zapisane wcześniej, a nie tam gdzie webhook. Gdy dodałeś odpowiedź, nadal nie przychodzi coś w stylu

{
      "paymentId": "...",
      "status": "CONFIRMED"
}

U mnie był taki problem że webhooki nie przychodziły póki nie było odpowiedzi, bo też mi to umknęło.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.