Problem z ABotem,XBotem

Zombie
ts3, xbot, abot
RAKOLLO
RAKOLLO

Witam, ostatnio chciałem na swojego teamspeaka zainstalować bota XBOT jednak po konfiguracji i wrzuceniu go na VPS'a bot nie wchodził na serwer, w konsoli nie było żadnego błędy i pisało że XBOT jest włączony spróbowałem to samo z ABotem i nadal nie działa, ktoś wie jak to rozwiązać?

kubus
kubus

Najlepiej wpisać zależy od bota, ale np w abocie jak kojarze to było tak: php core.php -i 1 i pokaz co ci wyskoczylo.

Kaczuc
Kaczuc

Wpisz w confgiu bota 127.0.0.1 jeśli bota i ts3 masz na tej samej maszynie ;) Jeśli to nie zadziała nie orientuje się co jest nie tak bo mi też nie chciał działać dopiero inne boty ładnie smigają.

homer
homer

Jeżeli bot stoi na innym serwerze niż ts3 to w pliku query_ip_whitelist.txt musisz wpisać IP maszyny na której owy bot się znajduje. Plik ten znajduje się w głównym folderze z twoim serwerem.

MichQ
MichQ

wpisz php core.php -i 1 i daj to co ci wyszło

kubus
kubus

Napisałem to już.

MichQ
MichQ

Nie zauważyłem twojej wypowiedzi.

RAKOLLO
RAKOLLO

kubus:

php core.php -i 1

https://imgur.com/a/COOyCqX na ts3 bot nadal się nie pokazuje

mikusek
mikusek

ja mam root@ip106:/home/xbot# php core.php -i 1 -bash: php: command not found root@ip106:/home/xbot#

mam to samo co kolega wyzej

MichQ
MichQ

No tak! Nie macie zainstalowanego php! Wpisz apt-get install php

RAKOLLO
RAKOLLO

Rozwiązane, MichQ Dziękuje

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.