Problem z bazami danych

Zombie
vps, phpmyadmin
ProGamesTv
ProGamesTv

Witam, Chce przenieść bazy danych. Mam pliki innodb i rfm (chyba nie pamiętam dokładnie rozszerzenia). Ale po restarcie serwera nie chce się uruchomić. Bazy danych pokazują się w phpmyadminie, ale po wejściu w tabelę występuję błąd 1932 Table nazwa doesnt exist in engine. Jakieś pomysły ?

DoreK
DoreK α-tester v3

Miałem to samo, co zrobiłeś dokładnie?

ProGamesTv
ProGamesTv

A ty co ? ;P Wgrałem wszystkie pliki bazy danych do folderu /var/lib/mysql. Ibdata1 też chciałem, ale serwer nie startuje jak się to wrzuca.

DoreK
DoreK α-tester v3

Witaj w klubie :) Dokładnie to samo zrobiłem, więc postanowiłem wrócić do mysql (odinstalowałem mariadb i próbowałem zainstalować ponownie mysql ale coś się do końca nie zainstalowało i nie działa) :> Teraz albo czekaj na cud i że ktoś Ci pomoże :kappa:

ProGamesTv
ProGamesTv

Czekam i na to i na to... Nie chce mi się reinstalować baz danych związanych z sourcemodem i sklepem......

ProGamesTv
ProGamesTv

I jest bug związany z mysql-server-5.7 bo się psuje ze zwykłym mysql-server

DoreK
DoreK α-tester v3

Fakt, MariaDB działa bez problemu ale jest ten błąd 1932 (mam to samo xD)

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Bazy nie powinno przenosić się w ten sposób gdyż wymagana jest dokładnie ta sama wersja lub wyższa. Mogą też wystąpić różne zawirowana w zależności od tego czy dystrybucja jest ta sama dla źródła i bazy docelowej.

Jedyny bezbłędny sposób to eksport do .sql i potem import pliku .sql

https://lvlup.rok.ovh/t/jak-przerzucic-cala-baze-mysql-na-inny-vps/801

DoreK
DoreK α-tester v3

@SystemZ Gdybym miał tylko jak zrobić taki eksport to byłoby fajnie, bo PMA nie chciało działać co w sumie opisałem w moim pierwszym temacie. Teraz prawie wszystko działa tylko nie bazy przekopiowane w ten sposób. Znajomy dał mi link do tego: https://stackoverflow.com/questions/7759170/mysql-table-doesnt-exist-but-it-does-or-it-should Wtedy w ogóle mariadb się nie włącza :v Jeżeli mi przywrócisz kopię zapasową z vps i wgram tą kopię bazy bez plików tego pokroju: image|213x184 Czyli same foldery to jest szansa, że zadziała? Osobiście wolałbym jednak teraz to jakoś naprawić (ten błąd 1932) o ile jakoś się da 😑