Witam chcę mieć certyfikat od cloudflare tylko że jak ustawiam Full to wyskakuje błąd 512 z tego co mi się wydaje to trzeba ustawić port 443 na nasłuchiwanie ale nwm Jak ustawię na Flexible to działa normalnie tylko tam nie ma pełnego certyfikatu
Witam chcę mieć certyfikat od cloudflare tylko że jak ustawiam Full to wyskakuje błąd 512 z tego co mi się wydaje to trzeba ustawić port 443 na nasłuchiwanie ale nwm Jak ustawię na Flexible to działa normalnie tylko tam nie ma pełnego certyfikatu
Opcja Flexible używa portu 80 na Twoim serwerze, Full i Full Strict używają 443. Upewnij się, że jest on odblokowany.
Dodatkowo, upewnij się że masz zainstalowany jakiś certyfikat SSL. W przypadku opcji Full, wystarczy dowolny, nawet nieprawdłowy (na przykład wskazujący na inną domenę). Jeśli chcesz skorzystać z Full Strict (rekomendowany), wygeneruj sobie certyfiakt w panelu CloudFlare, w zakładce SSL > Origin Server. Podłącz go w konfiguracji Twojego serwera.
A jak odblokować port 443? i jak już wygenerowałem certyfikat to gdzie mam go dać?
q1zZ:
A jak odblokować port 443? Tak jak go zablokowałeś, tylko na odwrót 🙃 Możesz użyć tego narzędzia aby sprawdzić, czy port jest otwarty.
q1zZ:
i jak już wygenerowałem certyfikat to gdzie mam go dać? Ustal sobie lokalizację, w przypadku serwera nginx może być to
/etc/nginx/ssl/i tam wgraj certyfikaty. Następnie podaj do nich lokalizację w pliku konfiguracyjnym.
a kto powiedział że go zablokowałem?
To jak go odblokować?
Jeśli nie blokowałeś, to nie musisz odblokowywać. Upewnij się po prostu, czy działa.
a jak je odblokować? bo widze że jest closed
widze że jest zamknięty to jak go odblokować?
a jak go odblokować?
Jak odblokować port 443 na vps?
Wiem że utworzyłem już wcześniej taki temat ale miałem limit i pisać nie mogłem BO TO PRZECIEŻ TAKIE FAJNE FORUM