Problem z działaniem niektórych elementów komputera po zmianie procesora

Pytania i problemy
DokGrej
DokGrej

Witam. Dzisiaj wykonałem zmianę procesora. Po zmianie procesora uruchomiłem komputer i wykonałem restart ustawień bios do domyślnych. Wszystko pięknie ładnie i nagle problem. Nie wykrywa karty ethernet ani karty wifi. Również brak dźwięku. Sprawdzałem wszystkie sterowniki z strony AMD i ze strony producenta płyty głównej. Wszystko jest aktualne a dalej są problemy.

KMatuszak
KMatuszak Weteran

Po zmianie tak ważnej rzeczy jak procesor najlepiej przeinstalować system operacyjny.

DokGrej
DokGrej

Rozważam tą opcję również aby wszystko zainstalować na czystko

SystemZ
SystemZ Admin lvlup.pro

Skoro resetowałeś ustawienia BIOSu czy UEFI do domyślnych, upewnij się, że te komponenty o których mówisz są tam włączone. Sterowniki nie pomogą jeśli są wyłączone z perspektywy płyty głównej.

DokGrej
DokGrej

Właśnie że wszystkie opcje są włączone. To mnie właśnie zastanawia 🧐 0łyta główną masz wszystkie opcje związane z kartami sieciowymi + karta dźwiękowa automatycznie jest włączone po restarcie biosu.

EdIT: Nawet próbowałem przy domyślnych ustawienia płyty sprawdzić czy system Windows 10 widzi karty sieciowe i czy działa karta dźwiękowa. Ale bez efektu dalej ten sam problem.

EDIT: Dźwięk działa aleś i karta od internetu po kablu ani po wifi dalej nie jest widoczna przez system

DokGrej
DokGrej

Oficjalnie udało się rozwiązać problem. Okazało się w w tych kilku nowych zakładkach co pojawiło się dużo nowych opcji było opcja związana z kartami sieciowymi. Wystarczyło wszystko ustawić na auto i pomogło to. Dziękuję za wszelką pomoc oraz co mogło być problemem.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.