Problem z .innerHTML w JavaScript

Pytania i problemy
javascript, html
Breathtake
Breathtake

Hej! Przychodzę tutaj z takim pytaniem-problemem. Próbując wykonać poprzez innerHTML podmianę zawartości div natykam się z problemem. Dodając do tekstu znaczniki HTML, przycisk przestaje podmieniać tekst (ze znacznikiem wszystko śmiga).

js|690x326

Nie chodzi o samo ****, a ogólnie o znaczniki. Chciałbym podmieniać kod w również większe sposoby, np.

js|453x19

Czy istnieje jakiś sposób, aby to zadziałało?

Z góry dzięki!

Breathtake
Breathtake

Okurcze, chwila, markdown zadziałał 😦

Glenor
Glenor

Nie wiem o co ci chodzi ale jedynie gdzie widzę błąd to 14 linijka 😃 jak masz znacznik

"test " Podmień to na: 'test ' W skrócie w znaczniku używasz cudzysłowie który jest dla znacznika, ale również jest on potrzebny do zamykania/otwierania zawartości jakby innerHTML i w tym wypadku ten # nie jest już brany pod uwagę i wyskakuje ci błąd

KMatuszak
KMatuszak Weteran

Coś mi mówi że ten div powinien być nad skryptem i nad buttonami 😛

anon26799942
anon26799942

:złotałopata: Od siebie dodatkowo dodam, że (moim zdaniem) najlepiej, gdy skrypty daje się przed zamknięciem body 😉

Axerr
Axerr

Skoro już odkopane... Czy jest jakaś oficjalna reguła gdzie co powinno się wstawiać? Czy jak wrzucę skrypt w sekcję head zamiast

anon26799942:

przed zamknięciem body 😉 to stanie się coś złego?

Breathtake
Breathtake

Ludzie co Wy tu robicie XDDD

Timo
Timo Moderator forum.lvlup.pro

@Breathtake Jeśli masz jakieś uwagi co do przedstawionych rozwiązań możesz się tym z nami podzielić :thinking:

Breathtake
Breathtake

Już nie pamiętam co mi pomogło, ale chyba zmieniłem nawiasy " na ' i przeniosłem to pod ten div. Ale wątek do zamknięcia, nie wiem po co odkopali rozwiązaną sprawę.

blinkz8
blinkz8

Axerr:

Czy jest jakaś oficjalna reguła gdzie co powinno się wstawiać? Czy jak wrzucę skrypt w sekcję head zamiast

[quote="anon26799942, post:5, topic:13053"] przed zamknięciem body 😉

to stanie się coś złego? [/quote]

Jeśli umieszczasz skrypty w , będą one ładowane i co najważniejsze wykonywane wcześniej niż zawartość strony, co może wpłynąć na czas jej ładowania. Najlepiej jest więc umieszczać skrypty przed , jeśli nie mamy jakiegoś specjalnego zamiaru, żebyśmy wstawiali to wewnątrz ``.

anon26799942
anon26799942

Tak, poza tym, gdy modyfikuje się HTML-a należy dać skrypty pod elementem, którego chcemy edytować (np. ".innerHTML"-em"). Przyjęło się, żeby zrobić to przed zamknięciem znacznikiem ``.

system
system

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.